Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › PCLinuxOS › Moje vidjenje trenutnog statusa PCLinuxOS-a 2010 beta2.
- This topic has 15 одговора, 8 гласова, and was last updated 14 years, 6 months раније by kernelPanic.
-
АуторЧланци
-
13. април 2010. у 7:55 pm #83931Oko_sa_BagdaleУчесник
Ma dobro – mrzim, nije prava reč. Uopšte se ne uzbuđujem, ali ne volim takve ljude, pa ni kompanije. Adekvatno bi bilo – ne volim ih 🙂
Canonical se uvek pravdao time sto oni jako puno doprinose to Linux “userland”. Mora im se odati priznanje
da su puno ulozili u razvoj Gnoma.13. април 2010. у 9:49 pm #83932KosavaУчесникhm kako mi se čini čak je više i MS pridoneo linux kernelu nego ubuntu ^-^
13. април 2010. у 10:09 pm #83933Oko_sa_BagdaleУчесникhm kako mi se čini čak je više i MS pridoneo linux kernelu nego ubuntu ^-^
Ironicno ali potpuno tacno. M$ je puno vise doprineo Linux kernel-u nego Canonical. Ispravice me pametniji ali koliko se secam M$ je dodao puno koda vezanog za Virtualizaciju u Linux kernel kao i koda koji omogucava dobru integraciju Linux i NT operativnih sistema. M$ doprinos Linux Kernel-u u ovom trenutku verovatno je slican Debian-ovom doprinosu 😉
14. април 2010. у 7:17 am #83934dukenukem_4dУчесник@oko sa bagdale
u teoriji jeste doprineo ,ali… u praksi jel probao neko preko nj. virtuel pc da pušti neki linux 😀
(koji btw uglavnom po difoltu koriste za xp mode na široko rasprostranjenom w7)
to mi više liči na nešto ispod žita , omogućeno za servere a na desktopima – qrc 😮
O0
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Virtual_PC#Linux_guestsAs of Windows Virtual PC, Linux guests are not officially supported.
14. април 2010. у 7:30 am #83935DrLove73УчесникM$ je to uradio da bi zbog sebe popravio neke stvari sa povezivanjem, valjda Linux stanica na Windows server, tako nekako ako se ne varam. U tom fazonu u svakom slucaju.
14. април 2010. у 3:26 pm #83936kernelPanicУчесникDa se nadovezem malo na ovaj off-topic o Canonical-u…
1.Ljudi su ulozili silni novac u besplatno slanje Ubuntu cd-ova, dakle ulozili su novac u promociju linuxa kao operativnog sistema.
2.Placaju developere ,redovno zaposlenje bla-bla na nacin na koji bi mi svi voljeli da radimo ono sto volimo.
3.Pokusavaju napravit od svoje distribucije pravu desktop konkurenciju onom olosu iz silikonske doline.
4. Sve patcheve za Ubuntu salju Debianu.Eh da, a sta vi mislite, da je Debian sirotinjska i volonterska organizacija kakva je bio prij 16-17 godina.. aha, malo sutra..
Ako cemo se hvatat za korjenove, hajmo svi pare donirat Linusu…. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.