Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Moj Linux & BSD Desktop!
- This topic has 174 одговора, 26 гласова, and was last updated 16 years, 2 months раније by popac.
-
АуторЧланци
-
21. септембар 2007. у 8:08 pm #57127LimitManУчесник
Joj bre … pa bas sam pre neki dan gledao sajt koji je namenjen instalaciji 3.11ice … sad me mrzi da googlam … Imas IE i imas Operu za 16bit sisteme …
21. септембар 2007. у 8:26 pm #57128АнонимниГост@LimitMan:oj bre … pa bas sam pre neki dan gledao sajt koji je namenjen instalaciji 3.11ice … sad me mrzi da googlam … Imas IE i imas Operu za 16bit sisteme …
Da, da, imas sada ali ja sam mislio na vreme kada win95 jos nije bio sklepan, win3.1 bio jedini!
::)
21. септембар 2007. у 8:38 pm #57129racaУчесник[color=blue]@Bl4cK_Do0m:koji se browser koristi ja nisam pronasao ni jedan[/color]
Ja sam ( svojevremeno ) poceo sa Netscape. Kasnije se pojavio IE koji je izgledao smesno u odnosu na “N”. bio je i Mosaic koji je takodje lepo izgledao i radio – sve ovo za win3.1!
::)
Ha, sećam se dobro, postojao je Internet Chameleon + Trumpet Winsock za Win 3.11, s`početka su to kao paket-rešenje nudili naši provajderi (za one koji još nisu bili prešli na Win 95).
21. септембар 2007. у 11:23 pm #57130LimitManУчесникe za to vreme bas … Pa nisam imao internet 🙂 Tada sam picio po BBS-ovima i stari dobri xterm protokol sa X-modemom Z-modemom i kermitom 😛
22. септембар 2007. у 1:50 am #57131LYbУчесникE, a bila je i Hydra (bidirekcioni protokol)… dobro, to smo uglavnom trosili mi sa Amigama, ona je uvek bila progresivnija od PC-ja 😉
A i nisu je podrzavali PC-Board i RA, mainstream kod nas… Maximus da, oni su nesto pokusavali, kao i Wildcat! (ex Mustang)… To je radilo samo na /X – za one sa jeftinijim ulaznicama i mladje: AmiXpress 😉Ajde, da ne lazem, prvo je radilo na Tempestu, cak je bila prica u fazonu “Tempest is the first in the world to make this availableon Amiga…” mada se ja ne secam da je bilo negde drugde 😛
Kako ja nadjem zaludnu temu da se naklatim… ZABRANITE mi!
22. септембар 2007. у 4:06 am #57132BrokeBodyУчесникMana: ne prikazuje sve u jednom prozoru, već moraš da odabereš šta želiš da ti bude prikazano.
Kako kome. 😉
22. септембар 2007. у 7:46 am #57133sdfasfasffsdqqfdqУчесникEvo DesktopBSD 1.6RC3!
22. септембар 2007. у 8:21 am #57134АнонимниГост@lyb
i do kada si koristio tu amigu tj. kad si bio primoran da predjes na PC?22. септембар 2007. у 2:13 pm #57135LYbУчесникPa kada je umrla. Sta ga znam… kad je postala DEFINITIVNO mrtva… negde polovinom/krajem 90-ih.
Koga zanima nesto vise…
http://en.wikipedia.org/wiki/Amiga
Moze da se poigra i sa UAE, mogu da prekopam gde su mi sajtovi sa skoro svim demoima i ostalim scene-release stvarima. A, da, imam i KS3.1 i WB3.1 😉Aj’ da ne bude skroz offtopic 🙂
Commodore-Amiga produced Amiga Unix, informally known as Amix, based on AT&T SVR4. It supported the Amiga 2500 and Amiga 3000 and was included with the Amiga 3000UX. Among other unusual features of Amix was a hardware-accelerated windowing system which could scroll windows without copying data. Amix was not supported on the later Amiga systems based on 68040 or 68060 processors.
Other, still maintained, operating systems are available for the classic Amiga platform, including Linux and NetBSD. Both require a CPU with MMU such as the 68020 with 68851 or full versions of the 68030, 68040 or 68060. There is a version of Linux for PPC accelerator cards. Debian and Yellow Dog Linux can run on the AmigaOne.
There is an official, older version of OpenBSD. The last Amiga release is 3.2. Minix 1.5.10 also runs on Amiga.
23. септембар 2007. у 6:48 pm #57136DemonУчесникEvo i mog desktopa:
http://www.filehive.com/files/0806/desktop.pngTo je Mandriva 2007 i KDE… par napomena samo, posto je slika stara 1-2 mjeseca: ove ikonice na sredini razbacane su radi prikaza, desno poredane ikonice (winblows particije) vise ne postoje (jer sam ih se rijesio, ostala mi samo win c particija jer buraz hoce da igra igre, ali i to cu ja maknuti pa ci instalirati Slackware ili PCLOS 😉 )
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.