Početak›Форуми›Linuks›Opšte Linuks diskusije›Mandriva,Veliko Razocarenje
- This topic has 29 odgovora, 16 glasova, and was last updated 17 years, 2 months ranije by
Sioux.
-
AutorČlanci
-
16. decembra 2005. u 2:09 pm #38411
slaks
UčesnikMa svi Linux distroi su bolji od MS,sve zavisi od licnih afiniteta.Meni ne smeta sivilo Slacka plavetnilo MDK ili zelenilo SuSea.Ali nije isto kad puknes 200 evra za nesto sto se predstavlja kao besplatan soft. onda je bolje da ne mrdas od MS
Pa ti nemoj da koristiš Mandrivu i rešio si problem!
Kome se ne sviđa neka vozi nešto drugo, baram distirbucija ima koliko ti srće hoće ili ako se nekom ne svića ni jedna on neka napravi svoju. 😉
16. decembra 2005. u 5:11 pm #38412oko
UčesnikSkinuo sam 3 ISO imidza i instalisao Mandrivu 2006.1 64 bita. Koristim
ADSL i sa Mandriva Cooker-a dnevno azuriram distribuciju i KDE 3.5. Nisam platio nikome ni dinara. Podrske i nepljuvackih foruma u svetu ima koliko hocete. Cak i na Google ima sve sto vam treba. OOffice 2.0 instalisao i radi bez greske . Takodje stampac HP1010, cela multimedija i originalni ATI driver sa direct rendering i oko 3500 FPS.2. januara 2006. u 2:38 am #38413miroslav_joksimovic
UčesnikOvih tema ce ljudi biti jos mali milion. 100 ljudi – 100 cudi = 100 mogucnosti i misljenja. Nemojmo gubiti vreme diskutujuci o necemu sto je relativno, zar ne???
POZDRAV svima!!!
2. januara 2006. u 5:01 am #38414worky
Učesnika win drzim jer neki programi jednostavno rade samo na njemu 😕
Izvinjavam se zbog ovoga,ne bih da stvaram pogrešnu sliku o Linuksu, mislim na početnike sa Linom,dok iskusnijima ne treba ništa objašnjavati 🙂
Većina tih “Profi” programa ima odlične zamene u Open Source projektima, ja sam bar
našao sve što me je interesovalo.
Poslednji primer je Inkscape,izvanredan i besplatan program, nisam verovao da ce
se naci nešto što će parirati Corelu i još da bude besplatno,pa eto ima i toga.
U zavisnosti od interesovanja mislim da se može naći sve što nam treba , osim Foto-
Šopa i osim ako smo baš mnogo navikli na “Click-Next-Click-…”2. januara 2006. u 6:05 am #38415LYb
UčesnikE, to sam cekao, vec sam se bio uplasio da ces da kazes da je Gimp dostoja zamena 🙂 PS je jedini razlog sto vindoza jos uvek postoji kod mene, kako rekoh vec milion puta.
Doduse, vidim da se i korisnici AutoCAD-a mrste na linux – jeste da postoje zamene, ali kada si poslednjih 15-tak godina proveo unoseci parametre na tastaturi u AutoCAD-u i kada ti je to postala potpuna rutina, tesko ces preci na alternativu, makar bila i solidna.
2. januara 2006. u 4:12 pm #38416Nostromo
UčesnikNe znam zasto uopste gubite vreme pricajuci o tome
“da li je ovaj distro bolji od onog” i slicno.
Ja sam prvi put dosao u dodir (ozbiljnije) sa Linuxom
upravo zahvaljujuci MDK-u i moram da priznam da
sam zahvalan ljudima koji su ga stvorili, onog momenta
kada sam uvideo da MDK ide putem koji meni ne odgovara
i da se neke stvari ne menjaju (po pitanju bagova i sl.)
jednostavno sam presao na drugi distro i zavrsena prica,
nema ljutnje, nema mnogo galame. Linux je za mene okean
novih informacija i nema dana da ja nesto ne naucim novo
o njemu i o mnogim drugim stvarima vezanim za IT.
U principu sve je to Linux, pa mi sve ovo prepucavanje lici
na “moj autic je bolji od tvog”.
Uzmite jednu distribuciju i probajte je, ako vam se ne dopadne
probajte drugu, sve dotle dok ne naidjete na neku koja ce zadovoljiti
vase licne potrebe bilo estetske bilo tehnicke.Uzdravlje i srecna vam Nova 2006. godina!!!!
2. januara 2006. u 4:24 pm #38417BrokeBody
UčesnikE potpuno se slazem sa Nostromo! Hajde vise da zavrsimo sa “ovim” u ovom topicu, jer ce ih sigurno biti jos u nekim drugim temama…?!? 👿
2. januara 2006. u 5:19 pm #38418miodragz
UčesnikNije toliko razocarenje MDV samo me iznerviralo sto svud ima reklama za mandriva store,ali su me pre par dana iznenadili sa besplatnim clanstvom u klubu na tri meseca.SRECNA NOVA I SRECAN BOZIC SVIMA I STO BOLJI LINDZA U NOVOJ
3. januara 2006. u 8:45 am #38419Anonimni
GostPoenta racunara i operativnog sistema je da se zavrsi posao
Ma da, i rakija sluzi da se napijes, a propratne posledice poput ciroze ili novog groblja nisu toliko bitne 😉
Mandriva store je u sustini ne toliko losa stvar, jer se ljudi dovijaju da zarade koji euro. No, lose je to sto da MORAS da platis da bi skinuo DVD recimo, sto ne moras kada je Ubuntu, Debian ili mnogi drugi u pitanju. Ova verzija koja moze da se skine je FREE sto pise na sve strane, a sumnjam da misle na slobodu… Kao sto je slucaj sa fedorom, suseom, pocinje da bude i za Mandrivom. KOrporacija uzima i grabi, a korisnici dobijaju mrvice. Mandriva je negde izmedju, ali pitanje je kako ce se sve odvijati dalje.
Sa tehnicke strane, Mandriva 2006 je vrlo dobar sistem.3. januara 2006. u 1:21 pm #38420Sioux
UčesnikJa sam nesto kukao pre dok ga nisam podesio…
Mogu vam reci da se uz malo truda Mandriva 2006 pretvorio u izuzetno stabilan sistem.
Zadovoljan sam. -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.