Početak›Форуми›Linuks›Opšte Linuks diskusije›Mandriva,Veliko Razocarenje
- This topic has 29 odgovora, 16 glasova, and was last updated 17 years, 2 months ranije by
Sioux.
-
AutorČlanci
-
16. decembra 2005. u 8:00 am #38401
Stator
Učesnikuh …
To su samo mišljenja. Svako ima pravo da se slobodno izražava. Probao sam SuSE, ali me malo bole oči od onog zelenila, tako da mi plava boja najviše leži. Neki ljudi kažu da zelena boja oštećuje monitore i skraćuje im radni vek, tako da se ja sa time ne bih uopšte zezao :-)A Slackware mi je nekako tunjavo siv, čista depresija. hmAman ljudi šta vam je dokle ovo treba da ide?
Cek a ti cenis OS po tome koje je on boje 🙂 😀
[Sarkazam]A sto se tice zelene ono dok sam koristio SuSE bas sam primetio da mu je pobledao LCD sada sam ga mako i sve je super [/sarkazam]16. decembra 2005. u 8:57 am #38402brale
UčesnikCek a ti cenis OS po tome koje je on boje 🙂 😀
[Sarkazam]A sto se tice zelene ono dok sam koristio SuSE bas sam primetio da mu je pobledao LCD sada sam ga mako i sve je super [/sarkazam]To se odnosi na ovu konstataciju.
SuSE je primer kako treba da izgleda linux desktop
Naravno da svako može da prilagodi desktop svojim potrebama. Pa jedan te isti KDE se pravi i za MDV i za SuSE i ostale. Ne vidim zašto bi KDE radio bolje na SuSE ili nekom drugom distrou. Što se tiče alata kao što je Yast, to je već druga priča. Mandriva ima MCC za istu namenu (malo je manje nakićen), i ne vidim da mi zbog toga lošije radi server, igre, štampač, net ili divx. Kupio sam u Berlinu SuSE professional, koristim i njega i Mandrivu, naravno da nemam zamerke. Sve što može jedan može i drugi, ja nemam dilemu oko toga jer ne cenim kvalitet OS-a po desktop-u ili kontrolnom centru ili ne daj bože po boji 🙂 🙄
16. decembra 2005. u 9:57 am #38403LimitMan
UčesnikSlackware ima sjajnu alatku za podesavanje sistema koja se zove My10Fingers … I stvarno je sjajna 😉
A sto se tice boje! Pa nemojte tako! Ona je od vitalnog znacaja za rad distribucije!! Ako imate Windows … Probajte onu plavu temu i onu srebrnu … Videcete kako brze i bolje radi sa onom srebrnom :DD
Takodje, naucno je dokazano da crni BMW ide brze nego Beli ;-))))))
16. decembra 2005. u 10:00 am #38404miodragz
UčesnikMa ja ne kazem da je Mandriva losa distribucija ali ubija u pojam prvo njena cena drugo sto ima svuda linkove za Mandriva store OS lici malo na reklamni pano i SUSE nije nista bolji.Sto se tice Slackware-a i Debian-a nema sta da se zameri odlicne distribucije za koje se takoreci nista ne naplacuje tako da ne moze da budu u istom kosu sa gore pomenutim.Mozde je ovo sajt Mandrive ali ono sto ne valja ne valja.Meni je prva distribucija bila MDK 9.1 i stvarno je posle toga bila jedno razocarenje MDK 10 mozda nije toliko ali 2006 definitivno jeste.Zato je vreme da se Mandrivi kaze DOVIDENJA 😆 😆 😆
16. decembra 2005. u 10:11 am #38405Moneo
Učesnik@Miodragz
Apsolutno se slazem
Tek da ne ispadne da sam pobenavio,kada tacno znam o cemu pricam
@Brale
A koje sam sve (ne mogu svih da ih se i setim 😀 )probleme imao,imas na topiku Slack vs Mandrake!
A Yast JESTE daleko bolji od MDK Control centre-a
Cudo niko nema komentar u vezi cene SuSE-a i MDK-a,sto je Miodrag lepo primetio…..
PoZ!16. decembra 2005. u 10:50 am #38406worky
Učesnik1 Mandriva
2 Slackware
3 w.*.blow..sTako ih ja vrednujem trenutno, nadam se da ce Slack preci na br.1
on je ‘pritajeni tigar’ 🙂
a win drzim jer neki programi jednostavno rade samo na njemu 😕Nemojte molim vas toliko pljuvati po Mandrivi , raspalite po $MS -u 8)
16. decembra 2005. u 11:15 am #38407MisterNo
UčesnikPoenta racunara i operativnog sistema je da se zavrsi posao. Recimo ja smatram da je Microsoft XP najbolji klijent operativni sistem. I nikada nisam bio sklon pljuvanju microsofta. Mislim da je linux bez premca kada su serveri u pitanju mada i sam microsoftov server 2003 uopste nije igracka.
E sada kada poredite distribucije. Recimo dugo sam koristio mandrivu, a sada sam instalirao i suse 10. i plus minus recimo da dolazimo na isto. Ako se neko ne slaze nek konkretno definise svoje misljenje u nekom prakticnom primeru i primeni i dobice konkretan odgovor.
16. decembra 2005. u 11:25 am #38408miroslav_joksimovic
UčesnikLjudi, ja se slazem skoro sa svima jer mislim da ima toliko distribucija da zadovolji skoro svakog clana sajta posebno tako da svako ima pravo na svoje misljenje sto se toga tice.
Cena, to je vec nesto drugo. Ako u Mandrivi smatraju da im softver toliko vredi, OK, njihov problem. Mi naravno nismo ludi da kupujemo softver kad mozemo da skinemo za DZ. ne mislim na PRO verzije vec komercijalne. Svaka cast sto su PRO verzije verzije koje mozda treba platiti ali gde bi nam kraj bio kada bismo svi Bilijev XP kupovali legalno ( ja sam kupio legalnu pijaca-verziju za 70 kinti, normalno ).
Podrzavam ideju Open Source-a i Free Operativnih sistema bas zbog toga sto su po pitanju legalnosti – legalni i dostupni svima i sto moze svako sebi da ga priusti. Ne mislim da ne treba platiti softver, taman posla. Ali, mislim da je Mandriva mozda malo preforsirala svoju vrednost iako, opet ponavljam, nemam nista licno protiv nje.
Teme, boja, neki hakeri, koliko sam cuo, a o to se ujedno i ogradjujem, zovu ljude koji pate od boje – ” Obojeni “. Nemam nista protiv ljudi koji vole da im ocima bude prijatno i da im tema na Desktopu bude sarena i prijatna za oci, jer sam i sam takav.
Moj brat radi kao sistem i mrezni administrator u Delta banci a i u lokalnom wireless provajderu na odrzavanju mreze i rutiranju. Sto se tice linuxa, mislim da ga je doktorirao i uzduz i popreko. Sve sto radi, radi u Shell-u. Maher jeste ali meni je to ipak za one ljude koji od toga zive i koji uzimaju pare na tome. Meni ne pomaze nista na Linuxu bas zbog toga sto smatra da sam neozbiljan cim radim u grafickom okruzenju. Ma, bas me briga, zato smo svi tu, da razmenimo misljenja i da se medjusobno pomazemo… Ja koristim Linux zbog stabilnosti, probao sam vise distribucija i nekako sam se trenutno zadrzao na Debian Sarge-u, za sada. Malo me smara rad u konzoli ali sta da se radi. SuSE ga je po tom pitanju, sa svojim Yast-om usio, moramo se sloziti, zar ne?
Neka svako odluci sta mu odgovara za svoje potrebe. Ovih tema je bilo dosta a sigurno ce ih biti jos ko zna koliko…
POZDRAV svima!!!
16. decembra 2005. u 12:55 pm #38409miodragz
UčesnikGlupo je da se stavljaju u isti kos MDK i SUSE na jednoj Debian i Slackware na drugoj,za prve navedene se podrska placa sto nije isto sa Deb i Slack.Mislio sam da ce mi biti tesko da se snadjem sa Debianom i Slackom ali nije.Slak mi se svidja zato sto se radi sa tarbalima.A Debian ima odlicne pakete.Jos samo da nadjem Slam64 pa ce sve da bude potaman da se iskoristi ovaj amd64.A sto se tice besplatnog soft. za MDK moze da se nadje dzabe treba da se pitamo koliko je defektan soft. kad se nalazi besplatno
16. decembra 2005. u 1:07 pm #38410miodragz
UčesnikMa svi Linux distroi su bolji od MS,sve zavisi od licnih afiniteta.Meni ne smeta sivilo Slacka plavetnilo MDK ili zelenilo SuSea.Ali nije isto kad puknes 200 evra za nesto sto se predstavlja kao besplatan soft. onda je bolje da ne mrdas od MS
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.