Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Mandriva Powerpack 2007 & licenciranje
- This topic has 29 одговора, 12 гласова, and was last updated 17 years, 11 months раније by DeeMon.
-
АуторЧланци
-
12. октобар 2006. у 7:20 am #48409miodragzУчесник
Ja sam instalirao Powerpack
12. октобар 2006. у 9:19 am #48410DeeMonУчесникJa skidam powerpack, mada u suštini osim nekih dodatnih paketa koje on ima ne verujem da ima velike razlike između free i powerpack verzije.Mislim da sa dodatnim repozitorijumima dobijam isto što i kada instaliram powerpack.
12. октобар 2006. у 6:19 pm #48411tomajaГлавни мајсторDa, u principu, osnovna razlika je u proprietary drajverima za NVIDIA i ATI graf.kartice i demo verzijama softvera koje ionako mozes sam instalirati nakon instalacije osnovnog sistema, mada je naravno lepse da to imas odmah i automatski podeseno nakon instalacije.
linux4life
12. октобар 2006. у 8:51 pm #48412MarasУчесникInstalirao sam Mandrivu 2007 ali ne moze da se boot-uje?
Uspeo sam da je podignem, kad sam iskljucio rooter.
12. октобар 2006. у 10:01 pm #48413miodragzУчесникkako nece da se bootuje
13. октобар 2006. у 6:41 am #48414DeeMonУчесникDa možda ne čeka nekih 5 minuta kod dizanja Mandrive?
Ako si podesio da se konektuje na net pri butovanju onda je to problem.Ja sam isto to bio uradio pa sam tako čekao po 5-6 minuta da se mandriva digne.
Kada to isključiš onda je sve mnogo brže.13. октобар 2006. у 8:09 am #48415laikexpertУчесникMislim da sa dodatnim repozitorijumima dobijam isto što i kada instaliram powerpack.
Dakle, vidim u ovoj dionici foruma
da ste se raspisali o Mandrivi 2007
😀
Ja sam instalirao Powerpack
i ne kontam kako sa repozitorijumima?
Koje da dodam da bih mogao sve da skidam???Moze li neko,
dakle ko je podesio=dodao
“kao za sebe” repozitorijume
da opise ovdje, ako moze (ukljucujuci spisak potrebnih i “nepotrebnih”)
🙂Ja u u PCLinuxOS-u preko Synaptic-a
dodam repozitorijume i ove i “one”(thac) i skidam sve.
u MEPIS-u sam takodje dodavo repozitorijume i skidao sve potrebno.Dakle=kako, koje i gdje?
Unapred zahvalan
laikexpertPS
(kada se pije pivo, onda se okupite a ne posle samo da gledate slike)
O013. октобар 2006. у 10:18 am #48416braleУчесникJa sam instalirao Powerpack
i ne kontam kako sa repozitorijumima?
Koje da dodam da bih mogao sve da skidam???Moze li neko,
dakle ko je podesio=dodao
“kao za sebe” repozitorijume
da opise ovdje, ako moze (ukljucujuci spisak potrebnih i “nepotrebnih”)ovo je korisna adresa http://easyurpmi.zarb.org/ kao i prevedeno uputstvo koje možeš pročitati ovde[/url]
13. октобар 2006. у 4:26 pm #48417DeeMonУчесник[quote=”DeeMon”]
Da možda ne čeka nekih 5 minuta kod dizanja Mandrive?
Ako si podesio da se konektuje na net pri butovanju onda je to problem.Ja sam isto to bio uradio pa sam tako čekao po 5-6 minuta da se mandriva digne.
Kada to isključiš onda je sve mnogo brže.Ne moze uopste da se podigne,isklucio sam podizanje neta pri boot-ovnju.
[/quote]
Da li uopšte prikazuje neku poruku o grešci? Nemoguće je da se ne podiže a da ne ispiše nikakvu grešku.U svakom slučaju ako ne ide reinstall je čudo. ^-^14. октобар 2006. у 3:26 am #48418workyУчесникJa instalirah Mandrivu 2007.0 – 64bit . Izgleda fantasticno kada se pokrene instalacija ,posle instalacije
Slacka koja nema nikakvu grafiku ovo je pravo cudo. Nisam bas zadovoljan brzinom,taj isti KDE na slaku leti. Medjutim nemam bas viska RAM-a pa valjda je to zbog toga. Gnome je izvanredan,lepo izgleda i brzi je od KDE-a. 3d desktop efekte nisam mogao da aktiviram valjda su u pitanju ti slavni ATI-Radeon drajveri.
Na drugom hdd-u imam Slak-10.2 koji mi radi perfektno, rucno sam editovao lilo.conf i sada iz Mandrivinog novog Lila podizem i njega,znaci to nije nikakav problem,nekoliko minuta posla.Lilo je promenjen, izgleda mnogo lepse i efektnije od njihovog starog poznatog resenja samo su ostale nijanse plave boje.
Da ne ispadne da je sve u izgledu , mislim da je Mandriva kompleksan i kvalitetan sistem i idealan za pocetnike jer se mnogo toga resava automatski ,pocevsi od instalacije pa do konfigurisanja i podesavanja sistema. Naprimer moja Satelitska kartica je automatski konfigurisana cak sam imao mogucnost da konfigurisem Internet konekciju preko nje. I jos puno toga. Jedina zamerka je sto je kod mene dosta spora ,kad abudem dodao jos ram memorije ni to nece biti problem nadam se. -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.