Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Mandriva 2009 i instalirani programi
- This topic has 21 одговор, 9 гласова, and was last updated 15 years, 10 months раније by BRANKKO.
-
АуторЧланци
-
25. октобар 2008. у 10:36 pm #73327SiouxУчесник
Ja sam isključio pulse i ostavio čistu alsu.Kada govoriš o instaliranim programima ukoliko koridtiš kde moraš da vodiš računa o verziji programa prema verziji kde-a :3.x ili 4.x .
25. октобар 2008. у 11:37 pm #73328miodragzУчесникA kodeci
25. октобар 2008. у 11:37 pm #73329radakУчесникU temi “Mandriva nece da se pokrene” sam vec pomenuo, vecina problema nastaje kad se pokrene compiz. To se tice plejera i linije koja se pojavljuje. Medjutim zvuk nikako.
I dalje ostaje problem zasto ne mogu da pokrenem programe iz start meni.
Kako da izaberem program(za koje okruzenje) kad instaliram komandom urpmi ili iz njenog predvidjenog softvera?
@miodragz
Volio bi da mi malo pojasnis to o kodecima. Zar mandriva ne dolazi sa instaliranim kodecima?26. октобар 2008. у 9:18 am #73330radakУчесник@Demon
Izmjanjao sam sve opcije za izlazne drajvere u plejeru ali opet isto.Gasio sam i 3d efekte i nista.
Drajveri za graficku su difoltni (6100 and later), nisam sad siguran ali mislim da je verzija 177.
Ne znam smijem li ove njene drajvere za graficku denstalirati pa probati sa nikim drugim.26. октобар 2008. у 11:04 am #73331DemonУчесникTrenutno najnovija stabilna verzija nvidia drajvera je 177.80, mada sam pročitao na phoronix.com da je nvidia izdala nove, beta drajvere sa podrškom za openGL 3.0.
Ne znam šta bih ti još predložio…
26. октобар 2008. у 11:11 am #73332Жарко МихајловићУчесникSMPlayer има згодну могућност да помериш аудио напред или назад у односу на слику.
Притискај тастере плус/минус са тастатуре па види шта се дешава.
26. октобар 2008. у 1:07 pm #73333radakУчесник@Zvezdan
Vec sam to pokusao, samo mi zamrzne zvuk i poslije vrati na isto.Kad sam u live rezimu sve radi normalno, a kad je instaliram problemi se nizu jedan za drugim.
Evo sad sam instalirao Tux paint, vecina alata uopste ne radi. Sto sam duze na Mandrivi sve vise je musicava. Steta :'(.26. октобар 2008. у 2:43 pm #73334madcamaУчесникA da probas da je instaliras iz pocetka.
Isformatiraj particije i onda sve from scratch.26. октобар 2008. у 3:08 pm #73335radakУчесникA da probas da je instaliras iz pocetka.
Isformatiraj particije i onda sve from scratch.Instalirana najmanje 10 puta. OS kojem najbrze napravim instalaciju sve spremno za 20 minuta, cak i sa problemom vezanim za rp-pppoe paket, i odbijanje da instalira rpm-paket iz konzole. Uvjek se ponasa isto bez obzira sa kojim programom formatiram hard disk, to jest particiju na koju je instaliram.
Vjerovatno ja nesto ne znam da uradim sto je i tacno, ali toliko stvari da mi ne polazi za rukom….
A tek problemi sa plazmoidima ili dodacima iz karambe, samo pokretanje dolphina i kreiranje njegove precice su problemi koji me sve vise bacaju u aut.
Meni kao pocetniku na Mandrivi je ovo previse. Mozda moja masina nije za nju ali u svakom slucaju mislim da je dobar OS. Probacu je i na nekoj drugoj masini kad uhvatim priliku da vidim kako se ponasa.
Da li je do mene ili :)?27. октобар 2008. у 2:45 pm #73336madcamaУчесникDa li je do mene ili :)?
…do diska?
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.