Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Mandriva 2009 i instalirani programi
- This topic has 21 одговор, 9 гласова, and was last updated 16 years, 3 months раније by
BRANKKO.
-
АуторЧланци
-
25. октобар 2008. у 8:32 am #10480
radak
УчесникOvako desava mi sa da programe koje sam ja instalirao nece da se pokrenu iz meni liste i komandom RUN, a iz terminala mogu i ne prijavljuju nikakvu gresku. Programe sam instalirao iz njenog predvidjenog softvera. a kaffeine sa komandom urpmi i sa njim mi se isto dogadja, moram iz terminala(ovo mi se desava sa vecinom instaliranih programa).
Druga stvar nije vezana za ovo filmovi koje gledam video i audio ne idu isto, zvuk mi obicno kasni.25. октобар 2008. у 9:19 am #73318Жарко Михајловић
УчесникШто више коментара у вези са Мандривом – то више нанизаних проблема… И ја сам једно време био корисник Мандриве, али врло врло кратко, пошто сам видео да је пуна необјашњивих бубица.
Такав проблем као што си описао још нисам ни чуо ни видео 🙁
25. октобар 2008. у 9:46 am #73319radak
Учесник@Zvezdan
Za mene je Mandriva novina i ovi rpm paketi ali se snalazim nekako, jesam pocetnik u svjetu linux-a ali nisam ni toliki levat. Mandriva mi je malo reci EXTRA OS jer imas sve spremno za oko 20 minuta ali problemi na koje sam naisao su stvarno brojni. Sve ja to nekako dodjeram da radi ali evo gledanje filmova nikako. Cak da bi imao normalnu boju u svakom plejeru moram HUE da stavljam na nulu, nije mi jasno ako jednom dostelam zasto mi to ne ostane tako nego pri svakom pokretanju moram ponovo.
Nemojte mi zamjeriti ali stvarno sve sto navedem mi se desava. Hvala.25. октобар 2008. у 1:50 pm #73320radak
УчесникMalo sam danas pokusavao da instaliram jos koji program da vidim kako se ponasa sa drugim programima, ali otprilike i dalje je se desava isto sa pojedinim programima da ih ne nabrajam zadrzacu se na kaffeinu.
Sad kad pokrenem Kaffeine dobijem ovo u prilogu, a ranije nije nista izbacivao kad ga pokrenem u terminalu.Kad gasim komp ima jedna poruka gdje izbaci failed, mislim da sam uspio procitati sta pise:
sending file process the kill signal [FAILED]
Mislim da sam dobro napisao jer to prodje brzo pa je tesko upratiti.25. октобар 2008. у 2:10 pm #73321miodragz
УчесникKakva ti je konfiguracija kompa
25. октобар 2008. у 2:20 pm #73322radak
УчесникMandriva 2009one i586 skinuta sa njihovog sajta, moja konfiguracija:
AMD 6.0 X2
2GB ram
250gb i 320gb hard-ovi sata
dvd i dvdrw
MB asus M2N green
gforce 8600GT 1gb
SB Audigy LS zvucna25. октобар 2008. у 6:05 pm #73323Demon
УчесникJesi li probao smplayer?
25. октобар 2008. у 6:17 pm #73324radak
УчесникTo mi je omiljeni plejer tu mi kasni zvuk sa svakim filmom, vecinu opcija koje znam pokusao sam ali ne pali.
Na plejerima koji su dosli uz mandrivu kad pokrenem film u divx-u imam ljubicastu liniju preko ekrana, tako da su mi neupotrebljivi.25. октобар 2008. у 6:37 pm #73325Demon
Учесникvecinu opcija koje znam pokusao sam ali ne pali.
Jesi probao mijenjati izlazne audio i video drajvere? (probaj staviti “alsa” za zvuk i “xv” za video)
P.S. Koje drajvere za grafičku koristiš?
25. октобар 2008. у 8:10 pm #73326sipe
Учесникmeni se desavalo sa mandrivom da mi kasni zvuk ali samo onda kad su ukljuceni 3d efekti
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.