E ljudi, jel se dešava nekome da, nakon izvesnog vremena nakon boot-a (nekad 5 minuta, nekad 2 sata) neki Gnome programi pod KDE 4 počnu naglo sporije da rade, pogotovu sporije da se učitavaju. Ali ne svi, recimo kod mene na KDE 4 gThimb i Brasero nakon izvesnog vremena, treba im 3 minuta da se otvore, a u svim ostalim programima koji koriste gtk, open/save dijalog takođe mnogo sporo učitava.
mene recimo za****va k3b, navodno dobro nareze disk, krene da ga prover i tu ERROR, ne moze da procita track. Pokrenem proveru preko drugoog programa i on mi kaze da disk izgleda ne valja!
Brasero jeste ruzniji, al’ bar radi pos’o kako treba!
Instalirao sam je danas, ali mi bash ne ide… Ne mogu ni ikonice da uvrstim (align to grid) 😀 Lepo na oko, ali funkcionalnost je katastrofa. Sa dragon player-om ne znam da pustim titl, kaffeine4 nema veze sa starim… sve u svemu, ovo nije josh zasluzilo da mi bude default desktop.
heheheeee… samo vas gledam kako kukate …… razmazeno to pa samo kenjka :biggrin:
elem i mene muce gomile sitnica na KDE4…. ali zaista zelim da mu dam sansu da opstane kao desktop… a ne cim prva stvar iskoci da bezim u sigurnost poznatog 😉 ::)
slazem se da KDE4 treba jos dosta da se polira… da se dorade svi programi iz verzije 3.5.10 kako bi radili na 4 i konacno bili dostupni… plazma da se opegla… sve to stoji… ali opet… u ovom momentu je Mandriva 2009 bleeding edge stavila na sto… sa svim prednostima i manama.
heheheeee… samo vas gledam kako kukate …… razmazeno to pa samo kenjka :biggrin:
Neeego? Da sam hteo sitne gluposti instalirao bih Winblows 😀
Ja vishe cenim funkcionalnost, brzinu, i povrh svega, stabilnost. KDE4 za sada to nije (ne mogu da greshim dushu, josh nijednom nije krahirao :))… Jedino shto mi se svidelo u novoj mandrivi je to shto se mreza potpuno sama iskonfigurisala (a mislio sam da ne moze prostije O0) i shto se brzo podize.
Ma ima dosta toga bagovitog.
gtk programi nešto zajebavaju (kao i open/save dijalog u flocku i firefoxu koji koriste gtk), radi sve kako treba, i nakon nekog vremena, treba im minut pa i više da se pokrenu. Nisam još uvek ustanovio do čega je, ali baš zayebava. Lepo izgleda, još lepše sve zamišljeno, šteta samo što mnogo toga zayebava 🙁