Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Mandrake Linux 10.0
- This topic has 28 одговора, 16 гласова, and was last updated 20 years, 9 months раније by popac.
-
АуторЧланци
-
16. март 2004. у 7:46 pm #17404BRANKKOМодератор
Hoce li se taj 4-ti CD naci u ponudi na sajtu (u paketu sa prva 3)?
I da li se na njemu nalaze drajveri za nVidia-u i ATI-jeve graf. kartice?Planiram da narucim MDK10 sa sajta, ali ako planirate i taj 4-ti disk da ubacite, sacekao bih da se i on nadje u paketu “MDK10”, pa da sve narucim zajedno. (Da ne placam postin danak (citaj postarinu) dvaput). 😀
Poz
16. март 2004. у 7:59 pm #17405tomajaГлавни мајсторZa sada nisam primetio bilo kakav problem sa 2.6.3 kernelom i cd rezacima iako imam 2 na istoj masini. CD4 nije potreban da bi se sistem instalirao i koristio.
On ce verovatno biti u ponudi na sajtu ali ne mogu reci tacno kada ce to biti.
Koliko znam drajvera za NVIDIA i ATI kartica na tom disku nema ali to ionako nije problem posto se drajveri mogu skinuti sa neta.
Kada sam rekao da CD 4 nije OpenSource mislio sam na njegovu javnu dostupnost, jer nije javno dostupan tj. besplatan. Ustalom, to je i razlog zasto je Mandrakesoft neke stvari napravio (ne)dostupnima
Drajveri se ne mogu nalaziti na OpenSource diskovima jer vecinom nemaju GNU/GPL licencu pa ih stoga vecina LInux distribucija i nema. Naravno, svi ti drajveri se mogu skinuti sa neta i instaliratilinux4life
16. март 2004. у 11:28 pm #17406BrokeBodyУчесникDa cd4 nije potreban nije tacno, samo odaberite da hocete dokumentaciju i videcete kako ce vam traziti 4cd ( imam sacuvan screen shot 😉 ).
E sad nista nerazumem? Pa ovo je ozbiljno!
16. март 2004. у 11:36 pm #17407BrokeBodyУчесникA jel’ ce da radi HP DeskJet 845C pod MDK 10.0?
Hvala.16. март 2004. у 11:45 pm #17408BrokeBodyУчесникA koji File System sad da uzmem? Koji mi svako od vas preporucuje i zbog cega? Inace, jos mi nije stigao.
17. март 2004. у 7:07 am #17409tvuckoУчесникKoga zanima sta se nalazi na cd4 moze pogledati listu u fajlu pkg-10.0-Community-download-i586.idx koji se nalazi na prvom cd-u.
17. март 2004. у 7:21 am #17410unknownУчесникPa dobro jel smo se zaje*ali sto smo sada narucili M10? Kako sada da znamo koje pakete da ne cekiramo kada instaliramo M10?
17. март 2004. у 10:08 am #17411zAkiLiУчесникMa daj ljudi… instalacija prolazi sasvim normalno, meni licno 4. cd nije bio potreban.
Checkiras sta hoces, pa kad ti on trazi cetvrti cd, kazes cancel i on preskoci te pakete…
Inace, juce sam instalirao mandrake i moram da iznesem licno odusevljenje. Koristim slack vec 3 godine, i veoma sam “vezan” za njega, ali se ljudima iz mandrakesoft-a mora odati priznanje za tako kompletan sistem. Mdk je idealan za pocenike, a i za sve one desk usere koji ne zele da ceprkaju po .conf fajlovima “peske”, kojima je bitno da nesto “radi” a ne da oni znaju “kako to radi” i sl.
17. март 2004. у 4:43 pm #17412brainkillaУчесникPa, buggy je podosta; kod mene ne radi xmms, iz konzole prijavljuje bug, verovatno je u libxmms1.2.9, hotplug kad je pokrenut zaglavljuje se pri gasenju racunara na ubijanju ovog procesa, nVidia-in driver i kernel 2.6.3-4mdk se ne znaju bas dobro, tako da pri svakom trecem reboot-u moram da reinstaliram isti, a takodje fali podosta lib-ova i programa. A najvise me je iziritirala ona reklama za neki anti-virus tokom instalacije, mislim, znam da od neceg mora da se zivi, ali reklamirajte IBM, a ne neki ruski AV. No, sta je tu je. E, sad kernel 2.6.x je brz kao metak, kao i KDE3.2, koji je picnut i sredjen, tako da definitivno vrede svih muka. MagicDev nije losa fora, mada licno nisam neki ljubitelj raznih autorun-ova. Toliko 😉
17. март 2004. у 8:51 pm #17413MILPOPУчесникi kod mene se xmms glavi. nekad radi normalno, a uglavnom se zakuca. Cak ni mplayer mi pravi probleme, ali to sam nekako reshio mada nisam zadovoljan. Pod 9.2 je radio puno bolje.
U kontrolnom centru ima dosta problema narochito kada treba dodati novi softver. Jednostavno se zaglavi i ne prikaze shta se od softvera moze dodati.
Da li je neko imao slichne probleme i da li je uspeo da ih ispravi? -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.