Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Mandrake Linux 10.0
- This topic has 28 одговора, 16 гласова, and was last updated 20 years, 8 months раније by popac.
-
АуторЧланци
-
14. март 2004. у 1:13 am #3427BrokeBodyУчесник
Dok mi ne stigne, jel’ zna neko kakav je taj MDK 10.0?
Hvala.14. март 2004. у 8:47 am #17395AleksandardУчесникJa sam odusevljen licno, ali kernel 2.6.x donosi promenu u strukturi kernel-source svog tako da recimo meni modem nemoze da radi(da se kompajlira) …
I da treba sacekati da nabave i cetvrti disk posto MDK10 ide na 4 diska … Dosta lib-ova je ostalo na cetvrtom disku ….
14. март 2004. у 9:17 am #17396LuxoRУчесникSkroz sam pocetnik u ovim Linux stvarima, imam graficku FX5200 i skoro sam instalirao Madrake 9.0 i morao sam da odaberem samo neki genericki drafjver jer sa ponudjenim nije hteo da radi…
kako se uopste namestaju 3D stvari u Linuxu (D3D, OpenGL, ako ima… ?) da li bi ovu frkicu sredio MND 10 ??14. март 2004. у 12:27 pm #17397AleksandardУчесникSve jedno kiju distro ili ver bi koristio,
moras skinuti drajvere sa http://www.nvidia.comi instalirati i bice sve ok
14. март 2004. у 3:56 pm #17398goxonУчесникoprosti kakva 4 cd nije valjda da si u pravu?
14. март 2004. у 4:49 pm #17399AleksandardУчесникDa MDK10 ide na 4 cd-a
dosta lib-devel nema na prva tri koji su izgleda na cetvrtom kao i neke od igara i programa …
(kao sto sdl-devel paketi, muzicki codeci neki itd. …)U sustini na prva tri ima sve sto je potrebno i kernel source ali su izgleda vecinu devel paketa stavili na cetvrti disk …
Tako da je malo zeznuto radi kompajliranja nekih programa …Al nema veze cekamo cetvrti da se pojavi ovde …
Inace instalacija ce proci ok i bez njega …
14. март 2004. у 5:20 pm #17400tomajaГлавни мајсторPostoji i CD 4 ali on nije OpenSource (sadrzi programe koji imaju komercijalne licence) i nije javno dostupan. Ipak, potrudicemoo se da ubrzo i taj disk dobavimo.
Taj disk nije neophodan niti pri insalaciji niti za samo koriscenje sistema u sta spada i komplajliranje standardnih aplikcija, drajvera i sl.
Inace se sam MDK 10 za sada odlicno pokazao. Veoma brz stabilan, odlican izbor softvera ali pre svega pohvaljujem novi kernel 2.6.3
Inace instalirao sam ga i na noviji laptop (Acer Travelmate 250) i na njemu radi sjajno. Odavno nisam video tako brz sistem pogotovo ne na laptopu.linux4life
14. март 2004. у 7:29 pm #17401AleksandardУчесникOk nije open source , ali mi onda nije jasan potez MDK-a da izbaci Close Source disk na kome
su preko 80% programa i lib-ova(ipak potrebni devel paketi za compajliranje igara i programa koji ne dolaze uz MDK) open source …A to se moze i videti iz same instalacije prilikom izbora programa …
Iskreno ne kazem to da bi narusio neke sumnje oko MDK nego jednostavno sto skidati nesto sa net-a zacim nema potrebe a do sad je bilo logicno na svim distro …
U svakom slucaju moje(ali moje misljenje) i pored brzine MDK10 i nekih novosti i pogodnosti mdk9.1 za mene ostaje njihova do sad najbolja verzija …
15. март 2004. у 11:04 am #17402VlajaУчесникZnaci da pojasnimo. Mogu da se pozdravim sa svojim intel v92ham modemom i lexmark z602 stampacem koji radi kroz redhat 9.0 rpm driver?
Rado bih probao MDK 10 jer sam cuo da je zaista brz, ali je pitanje da li ce se praviti driveri za stariji hardver narocito za winmodeme? 😕16. март 2004. у 3:04 pm #17403tvuckoУчесникImam cd4 i na njemu se ne nalazi ni jedan komercijalni paket, cak sta vise nalazi se dobar deo stvari koje su potrebne :
– kernel source 2.4.25
– SDL develop
– libovi za LSB komaptibilnost
– deo dokumentacijeDa cd4 nije potreban nije tacno, samo odaberite da hocete dokumentaciju i videcete kako ce vam traziti 4cd ( imam sacuvan screen shot 😉 ).
Sto se tice same distribucije generalno je odlicna, ali me cudi izbor 2.6.3 kernela.
Sa kernelom 2.6.3 koji se nalazi u Mdk 10 ima problema sa ide cd pisacima sto je odavno poznat problem 🙁Nakon zamene kernela na 2.6.4 i intezivnog koriscenja nisam imao nikakvih problema, lepo izgleda i dobro i stablino radi 🙁
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.