Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › mandrake 9.1 –> 9.2
- This topic has 10 одговора, 4 гласа, and was last updated 22 years, 8 months раније by
GreenDay.
-
АуторЧланци
-
28. новембар 2003. у 7:55 pm #3114
GreenDay
Учесникinteresuje me da li za prelazak na 9.2 postoji neki vid update-a, ili moram da instaliram 9.2 “ispocetka” i da uzmem koliko sam video 4 diska.
i koliko je neophodan prelazak na 9.2 ako mi je sve ok radilo (osim skenera)?
i kad sam vec tu koje su razlike (za obicnog korisnika)? 🙂
znaci ne kernel i te stvari koje ne znam sta su…. 😀28. новембар 2003. у 8:36 pm #15132Nostromo
УчесникPa ti prilikom instalacije MDK-a imas mogucnost ili da updejtujes postojeci
ili da instaliras potpuno novu instancu.
Ako ti je sve dosada radilo ne mora da znaci da na novoj verziji to nece i
bolje raditi (mislim na skener) ali u principu najbolja filozofija je
“ako radi, ne diraj” sto ne mora da bude i presudno, vredi probati pa ako radi i skener u tom bolje po tebe. 😆29. новембар 2003. у 1:27 am #15133Daniloc
УчесникNajbolje ti je da ga ponovo stavis moj savet iz iskustva
30. новембар 2003. у 7:01 pm #15134Nostromo
УчесникI moje iskustvo govori da je ipak najbolja nova instalacija.
6. децембар 2003. у 12:15 pm #15135GreenDay
Учесникuff… ovaj fakultet uzima mnogo vremena…
nego… instaliranje iz pocetka… u smislu da formatiram hard pa instaliram ili da instliram novu verziju preko ove… nije mi bas najjasnije.
takodje…sto imam neka podesavanja (npr teme i tako neke sitnice) da li ce se izgubiti prilikom nove instalacije?
6. децембар 2003. у 2:33 pm #15136popeye
Главни мајсторAko si stavio /home na posebnu particiju, nju nemoj da formatiras i podesavanja za tvoj nalog (zajedno sa temama) ce biti sacuvana.
6. децембар 2003. у 8:11 pm #15137GreenDay
Учесникostavio sam ceo jedan hdd za linux… i tu je setup sam napravio particije… tako da ja sa tim nemam veze 😀
uput dobri su ti tekstovi u mikrou 🙂
7. децембар 2003. у 2:47 am #15138popeye
Главни мајсторHvala. Ako redakcija odobri ozbiljnije teme, bice bolji. 😉
7. децембар 2003. у 11:44 am #15139GreenDay
Учесникmoze jedno glupo pitanje?
odavno sam skino sto je ovde neko napravio prevod gnome na srpski (cirilica).. instalirao sam taj rpm… ali mi gnome idalje u latinici…
naravno imam (kao sto sam rekao) mandrake 9.1
sta da radim da gnome bude na cirilici?
7. децембар 2003. у 5:13 pm #15140popeye
Главни мајсторPromenljive okruzenja LANG i LC_ALL treba postaviti na sr_YU.
# export LANG=”sr_YU”
# export LC_ALL=”sr_YU.UTF-8″Odnosno, sada ih mozes postaviti i na sr_CS, a potrebne datoteke koje je izradio Danilo Segan potrazi na http://srpski.org/locale/.
Za vise informacije pogledaj http://prevod.org, a pogotovo arhivu dopisne liste koja prati prevod gnoma.
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.