Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Mandrake 10.1 ili SuSe 9.2 šta je bolje???
- This topic has 14 одговора, 10 гласова, and was last updated 19 years, 10 months раније by slaks.
-
АуторЧланци
-
12. март 2005. у 8:24 pm #4962slaksУчесник
Dvoumim se koji sistem da instaliram Mandrak 10.1 ili SuSe 9.2???
Molim sve one koji su probali ove sistem, da iznesu svoje iskustvo. Zanima me koji je od ova dva sistema bolji, odnosno sa kim ću imati manje muka oko instaliranja, prepoznavanja uredjaja a pogotovo modema (intel 536ep). Ili ako imate predlog neki drugi linux samo da radi, pogotovo internet. ❓
12. март 2005. у 9:04 pm #25623NitroУчесникJa imam SuSE 9.2 pro. Mandrak ima mnogo vise bagova od SuSE-a. Yast je veoma dobar i lak za koriscenje. Koristio sam nesto malo 10.1 i nije mi se svideo. U SuSE sam namestio lucentov modem a za tvoj Intel mora ti neko drugi pomoci. SuSE is the best
12. март 2005. у 9:20 pm #25624MoneoУчесникPreporucujem SuSE!
Dosta je stabilniji i ima mozda najbolju podrsku za hardver od svih linux distroa!
Plus prekompajliranih RPM-ova bas za SuSE na Novellovim mirrror-ima ima koliko ti dusa pozeli!
MDK 10.1 je pun bagova-pogledaj koliko samo problema sa njim na ovom forumu a i drugde!
Jos jednom toplo preporucujem SuSE!
CU!
Heavy Metal rules!12. март 2005. у 10:09 pm #25625JMatejaУчесникEvo koje reči od ljubitelja bug-ovitog MDK-a. Instaliraš ga i imaš u startu sve codec-e za DVIX, mpeg,… + U startu dignuti OpenGL driver-i za nVidia kartice. Za početnika idealna distribucija. A što se tiče bug-ova, radim na ozloglašenom 10.1 već par meseci i nisam naišao na veće probleme sve se da rešiti mada bi bilo lepo da ne moram ponekad da se snalazim.
12. март 2005. у 10:46 pm #25626DooleУчесникSamo SuSE 9.2 pro
13. март 2005. у 1:03 am #25627MoneoУчесник@Mateja To sto kod tebe radi dobro ne znaci da radi i kod ostalih!
MDK je vrlo cudljiv-kako radi zavisi i od masine,a izgleda da mu vise prija Intel(licno iskustvo!)
Totalna je lutrija kao ce se na kojoj masini ponasati!
Takodje kad god se MDK ponovo instalira na masinu daje drugacije rezultate,manje ili vise dobre-cas mu fali ono,te ono…..
Ima toga jos,ali stacu tu!
SuSE sam instalirao na 5 razlicitih masina(uglavnom AMD)i svuda radi odlicno,a par puta i kod sebe i uvek je isti rezultat posle same instalacije-stabilan i pouzdan sistem,doduse ne i sampion u brzini!
Ovo je neko moje iskustvo,te nemam nameru da pljujem MDK,niti ga mrzim vec samo kazem kako je bilo!
Znaci SuSE!
CU!
Heavy Metal rules!13. март 2005. у 3:46 am #25628LYbУчесникEh, ja imam par meseci iskustva na obe distribucije i rekao bih: nemoj ni jednu od njih 🙂
MDK – prepun bagova
SuSE – upeglan ali sporSad, pomenuli su gomilu prekompajliranih programa za suse na Novell-ovom sajtu – za mene ni to nije nikakva prednost posto nista nije tako dobro kao ono sto sam kompajliras.
Ako nemas nikakvog iskustva do sada sa linuxom uzmi SuSE – MDK 10.1 je vrlo hirovit i neopuzdan (ja obicno kazem da je djubre, ali nocas sam umeren 😛 )
Ako imas iole iskustva i znas kako funkcionise u principu, onda:Ako imas dobar link: gentoo ili debian (preferiram gentoo)
Ako nemas link: Slackware ili Vector, a moze i Debian + neki tebi potrebni updateovi.Ako nemas NIKAKVOG iskustva, idi na http://www.distrowatch.com pogledaj sta tamo ima, probaj par distribucija pa ces sam naci sta ti najvise odgovara.
13. март 2005. у 3:48 am #25629LYbУчесникE da.. sto se tice 536EP (ja ga imam) ni jedan ga nece prepoznati, moraces sam da instaliras drajvere.
13. март 2005. у 11:44 am #25630DooleУчесникNajbolje je da instaliras jedan instaliras drugi pa vidias koji ti vise lezi.
13. март 2005. у 12:30 pm #25631NikolaZУчесникSuSE – upeglan ali spor
Sad, pomenuli su gomilu prekompajliranih programa za suse na Novell-ovom sajtu – za mene ni to nije nikakva prednost posto nista nije tako dobro kao ono sto sam kompajliras.
Naravno da je SuSE sporiji od Slack-a i slicnih ¨ne rpm¨ distroa, ali nije toliko spor. To je jednostavno ceh koji mora da se plati kod jedne rpm distribucije gde su paketi prethodno vec kompajlirani na nekoj masini.
Ko hoce da kompajlira sam pakete, SuSE nije za njega. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.