Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › mandrake 10.0 na srpskom
- This topic has 12 одговора, 8 гласова, and was last updated 20 years, 9 months раније by popeye.
-
АуторЧланци
-
21. април 2004. у 8:54 pm #3608miloradluУчесник
Posto sam pocetnik uzeo sam knjigu linux za pocetnike i poceo polako da ucim medjutim zbunjujeme sto je u toj knjizi napisano da je sve to u mandrake 9.1 sve na srpskom. Da li moze da se nekako podesi da mi sve u mom mandrake 10.0 bude na srpskom i glavni meni i sva podesavanja ovako mi je to nesta izmesano.
Hvala unapref.22. април 2004. у 8:02 am #18267DanilocУчесникPa tokom instalacije si imao ponudjene jezike na koji ce da bude sistem ili pokreni ponovo instalaciju ili idi u Configure Computer ili kako se zove nisam u Linuxu i ima tamo jezicak Language naces sto posto
.22. април 2004. у 8:22 am #18268braleУчесникKDE Control Centar/language
22. април 2004. у 6:38 pm #18269miloradluУчесникako moze malo direktnija putanja u mandrake 10.0 do language ja ovu putanju nemam u gornjem postu ima system/configuration/……pa nadalllje
ioak hvala na sugestijama22. април 2004. у 7:53 pm #18270dexter021УчесникImas quicklaunch ikonicu za Control Centar , samo pogledaj malo bolje.
23. април 2004. у 5:34 am #18271sholastikУчесникPosto sam pocetnik uzeo sam knjigu linux za pocetnike i poceo polako da ucim medjutim zbunjujeme sto je u toj knjizi napisano da je sve to u mandrake 9.1 sve na srpskom. Da li moze da se nekako podesi da mi sve u mom mandrake 10.0 bude na srpskom i glavni meni i sva podesavanja ovako mi je to nesta izmesano.
Hvala unapref.kucaj u konzoli: localedrake
vidi da li u spisku imas srpski i ako imas izaberi ga23. април 2004. у 6:33 am #18272miloradluУчесникukuco sam u konzoli localedrake i dobio izbor srpski cirilica i latinica i tosam cekiro zatim sam izabro zemlju serbian&montenegro i dobio poruku na srpskoj cirilici ¨izmene su uspesno obavljene potrebno je da se izlogujete da bi se izmene primenile¨ to sam i uradio i sad mi je ponovo glavni meni na englesko a upiti kada nesta hocu da instaliram na srpskoj cirilici dal to mozda tako treba ,mada u knjizi koju citam( Linux za pocetnike od Igora Nestorovica i Branka Ivanovica ) je sve na srpskom i glavni meni i alti i meniji u svim programima (skoro svim)
Hvala unapred23. април 2004. у 1:25 pm #18273popeyeГлавни мајсторKoje okruzenje je u pitanju, KDE ili GNOME? KDE ima svoj poseban kontrolni centar (o tome se govori u knjizi na strani 28) u kome se moze podesiti internacionalizacija (zemlja i jezik). Takodje je bitno da ovo podesavanje u KDE kontrolnom centru radis kao korisnik, ne kao root (tada bi podesio jezik za root korisnika).
GNOME koristi promenljive okruzenja LC_ALL i LANG.
24. април 2004. у 5:48 pm #18274miloradluУчесникОkruzenje je KDE3.2 , a na strani 28 su APLETI i postavke za srpsku tastaturu a to mene u sustini neinteresuje.
Мене интересује Мандраке 10.0 на српском исто онако како пише у књизи са главним менијем на СРПСКОМ .
Најбоље објашњење је ово са укуцавањем у конзоли локаледраке е то је оно право , ал само још мало фали……
Ипак хвала на помочи.ПС : Е, кад незнам где ми је Ч , није ч него ]
25. април 2004. у 7:02 am #18275sholastikУчесникПС : Е, кад незнам где ми је Ч , није ч него ]
тражи па ћеш наћи.
Него, да ли ти је бар већина програма на српском, ако већ није мени? -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.