Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › Mali vodič kroz Slackware
- This topic has 19 одговора, 13 гласова, and was last updated 17 years раније by dokman.
-
АуторЧланци
-
30. јул 2006. у 5:26 am #24939АнонимниГост
ok newbie je rekomplajlirao kernel a ne radi mu zvuk
a i link gore ne radi – jel moze neko da mi prosledi gore pomenuti fajl ili ispravan link ka njemu
5. септембар 2006. у 12:12 am #24940MicoУчесникI meni bi dobrodošao (lo jedno piiivo :biggrin: taken from ki*a u Bila)
3. јул 2007. у 11:52 am #24941NekyУчесникok newbie je rekomplajlirao kernel a ne radi mu zvuk
a i link gore ne radi – jel moze neko da mi prosledi gore pomenuti fajl ili ispravan link ka njemu
Uključi drajver za karticu kao modul, ne direktno u kernel. Kod mene radi.
26. август 2007. у 8:37 pm #24942dokmanУчесникPozdrav svima!
Instalirao sam Slackware 12, iz 5-og ili 6-og pokusaja :p
Kad podize sistem trazi “darkstar login” a ja ne mogu nikako da se logujem, ne dozvoljava mi da upisem password, da li sam nesto preskocio pri instalaciji ili je nesto drugo u pitanju?
Hteo bih umesto LILO da instaliram GRUB, GRUB se nalazi na DVD-u, ali ne znam kako da izbrisem LILO i instaliram GRUB!
Pomagajte!!!
26. август 2007. у 8:57 pm #24943MladenIsakovicУчесникMožda te zbunjuje što ne vidiš ništa dok kucaš? Ukucaj username, pa zatim password (dok kucaš lozinku izgleda kao da ne kucaš ništa, nema ničeg u konzoli) pa onda enter.
26. август 2007. у 9:00 pm #24944debelizmajУчесникMoj ti je savet da se malo upoznas sa sistemom pa tek onda menjas lilo.
29. август 2007. у 6:21 pm #24945dokmanУчесникPozdrav!
Uspeo sam da se ulogujem, dodam “user-a”, sredim alsaconfig, sredim i xorgconfig bar po uputstvima koje sam dobijao od sistema, da pokrenem X, kad ono medjutim, izbaci mi neku gresku u vezi driver-a, proverio sam na forumu nekoliko stvari i u xorg.conf promenio:
Driver “vga” u Driver “nv”, probam ponovo X i ugledam KDE ekran, svanulo mi je 😮
Nije mi jasno zasto samo da promenim 2 slova i normalno radi?
LILO pokazuje bootloader za windows, sto nije bio slucaj sa GRUB-om!
15. септембар 2007. у 8:54 pm #24946NekyУчесникInstaliraj nVidia drajvere k’o čovek, a ne to generičko piece of code.
16. септембар 2007. у 9:41 am #24947stankoУчесникKako se instalira intel536 na Slackware 10.2 (najbolji distro zasigurno ali hocu modem da mi radi!!!)
Skini izvorni kod drivera i kompajliraj ga nakon toga ga ubaci sa ‘insmod ‘ ili ‘modprobe intel536’
Ako neznas kako se kompajlira procitaj readme…LILO pokazuje bootloader za windows, sto nije bio slucaj sa GRUB-om!
Pa obrisi u lilo.conf tih par linija za win i nece ti ga vise prikazivati.
PS Kada izmenis lilo.conf moras da pokrenes iz terminala ‘lilo’ pa onda restart racunara…21. септембар 2007. у 11:28 pm #24948dokmanУчесникZa neky-a
Sve je to u redu kad bi ja imao internet na linuxu, imam Intel HaM modem koji nije podrzan 2.6 kernelom, tako da se mogu slikati, bitno je da sam sredio stvar.
Hvala u svakom slucaju!!!
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.