Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › Make i Mplayer i segmentation fault [sređeno]
- This topic has 16 одговора, 4 гласа, and was last updated 18 years, 7 months раније by LYb.
-
АуторЧланци
-
12. новембар 2005. у 4:47 am #37030LYbУчесник
Ne verujem da moze da ima ikakve veze sa grafickom, posebno ako koristis genericke drajvere…
28. новембар 2005. у 9:56 am #37031Uros09УчесникDobro resio sam da ozbiljno proverim memoriju.Skinuo sam i instalirao memtestx86.Medjutim dodjavola taj test pokazuje zelju da traje bar nedelju dana.Naime kada ga startujem on proverava li proverava i posle svakog ciklusa digne broj pass za 1.Strahujem da je to broj megabajta koje je proverio.
Ako je to tacno onda mu za 10 MB treba oko 4 sata ?! odnosno za 256 koliko imam trebalo bi mu jedno nedelju danai !!! 😈Zanima me zna li neko kada se taj test zavrsava ?
Moze li da mu se kaze sada proveravaj 1-10 sutra od 10-20 itd … ili mora sve odjednom da proveri ?
Koju poruku izbacuje kada zavrsi sa proveravanjem ?
Moze li nekako da se ubrza ?Razmisljam koliko bi trajalo da imam npr 1GB memorije ( 😈 )
28. новембар 2005. у 12:19 pm #37032jovirУчесникMedjutim dodjavola taj test pokazuje zelju da traje bar nedelju dana.Naime kada ga startujem on proverava li proverava i posle svakog ciklusa digne broj pass za 1.
Zanima me zna li neko kada se taj test zavrsava ?Pass ti je prolaz, znači pun završen ciklus provere memorije. E, sad, caka je što ne mora grešku otkriti u tom prolazu, već se ciklusi ponavljaju, i što više ciklusa pustiš da prođe, veće su šanse da se eventualna greška pronađe. Mišljenja sam da je, sa velikom verovatnoćom pouzdanosti rezultata, dovoljno odraditi tri pass-a iliti ciklusa, prolaza.
28. новембар 2005. у 1:55 pm #37033Uros09УчесникO.K. ako je tako proslo je 14-15 pass-ova i to bi trebaloda znaci da je memorija o.k. jer nije prijavio nikakvu gresku.
Sledece sumnjivo je napajanje.Imam neko verovatno kaubojsko od kobajagi 350W cuo sam da su dobra ciftekova napajanja (moraju da budu teza) i da kostaju oko 50 evra.
Zanima me vase misljenje da li je to napajanje dovoljno dobro ?
Pozdrav
28. новембар 2005. у 6:38 pm #37034LYbУчесникMemtest86 i nije tako dobar kako se prica… verovali ili ne, mnogo je bolji M$ memory tester – u stanju je da nadje greske koje memtest ni u snu ni posle 48 sati ne nadje.
Sto se napajanja tice, verovatno nije nizasta. Meni je prva akcija bila da bacim kineza od 300 grama i da dam 60 EUR za Tagan Stealth od 380W. Sa tim napajanjima nije toliki problem sto lazu, u principu treba da imas mnogo diskova, mnogo memorije i dosta klokovanih procesora da bi ti 300W bilo malo, pa onda na sve to da pustis jos dva-tri opticka uredjaja da se vrte – problem je sto su im naponi nestabilni i sto mnogi od njih na nekim naponima ne daju dovoljnu amperazu. Kod jednog kineza sam uspeo da izmerim 11.3V umesto 12 i oko 5.8 na 5V
25. фебруар 2006. у 10:02 pm #37035Uros09УчесникTokom redovnog godisnjeg ciscenja maticne ploce i kulera ocistio sam i ono cudo sto ide na procesor (neka rebarca) koje je bilo puno prasine.Posle toga
vise nemam segmentation fault.Moja teorija je da je ta prasina sprecavala procesor da radi na normalnoj frekfenciji zbog cega je ovaj pokusavao na nepravilan nacin da upisuje u memoriju a ova se od toga stitila sa segmentation fault.Da li je ovo moze da bude objasnjenje ?26. фебруар 2006. у 2:42 am #37036LYbУчесникNe. Mozda se procesor vise grejao, ali da prasina utice na frekvenciju, pa onda ona da utice na upisivanje u memoriju… Jok.
Inace ta “neka rebarca” su hladnjak, ventilator sluzi samo da odvodi toplotu sa njega 🙂
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.