Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › Make i Mplayer i segmentation fault [sređeno]
- This topic has 16 одговора, 4 гласа, and was last updated 18 years, 6 months раније by LYb.
-
АуторЧланци
-
8. новембар 2005. у 2:33 pm #6470Uros09Учесник
Ponovo sam prinudjen da trazim pomoc od ovog foruma. 😳
Pokusao sam da na Slackware 10.2 instaliram MPlayer i nece da prodje
komandu make.Na kraju kaze nesto kao segmentation fault i prijavi nekoliko
gresaka i kaze da kompjliranje nije uspelo.Pre kraja je prijavio uncompatibile pointer type.Dalke
./configure –enable-gui je prosao o.k.
make prijavljuje gresku segmentation fault.i to je kraj.Sta nije u redu ? Imam KDE okruzenje (GNOME nisam ni instalirao),
imam ASUS A7VN8X-X maticnu plocu i nVidia FX5600 graficku kartu.8. новембар 2005. у 3:01 pm #37021japanУчесникPonovo sam prinudjen da trazim pomoc od ovog foruma. 😳
Pokusao sam da na Slackware 10.2 instaliram MPlayer i nece da prodje
komandu make.Na kraju kaze [b]nesto kao[/b] segmentation fault i prijavi nekoliko
gresaka i kaze da kompjliranje nije uspelo.Pre kraja je prijavio uncompatibile pointer type.Dalke
./configure –enable-gui je prosao o.k.
make prijavljuje gresku segmentation fault.i to je kraj.Sta nije u redu ? Imam KDE okruzenje (GNOME nisam ni instalirao),
imam ASUS A7VN8X-X maticnu plocu i nVidia FX5600 graficku kartu.“nesto kao” je uvek dobra polazna osnova za resavanje problema… 😉
kako bi bilo da das gresku koju ti prijavljuje…?8. новембар 2005. у 7:05 pm #37022Uros09УчесникEvo greske :
motion_est_template.c:601: internal compiler error: Segmentation faultmake[1]: *** [motion_est.o] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/djokic/MPlayer-1.0pre6a/libavcodec’
make: *** [libavcodec/libavcodec.a] Error 2pre toga je izbacio warninge:
dsputil.c:3636: warning: assignment from incompatible pointer type
dsputil.c:3637: warning: assignment from incompatible pointer type8. новембар 2005. у 8:17 pm #37023jovirУчесникEvo greske :Segmentation fault
Ovo mi se događa samo na RaiserFS file system-u, nikada na ext3!?!
Nisam dublje istraživao problem, možda je i slučajnost…8. новембар 2005. у 8:52 pm #37024Uros09УчесникFajl sistem je ext3 a ne reiserFS.
9. новембар 2005. у 2:45 am #37025LYbУчесникE sad.. Segmentation fault, posebno u kombinaciji sa “internal compiler error” oce da se desava ako si overklokovao cpu, fsb, memoriju ili sve zajedno, mada je u 99% slucajeva krivac memorija. Ja sam recimo na mom bartonu 2500+ bez ikakvih problema mogao da vozim FSB 400, od kako sam dodao drugi modul i ukljucio dual channel, pocele su identicne greske, gotovo redovno, ma sta kompajlirao. Recimo da su se pojavljivale u 8 od 10 kompajliranja.
Od kako sam vratio fsb na 333 i tajminge memorije na deklarisane, sve se unormalilo.Ne, nisam mnogo pametan, nasao sam info na google-u 🙂
9. новембар 2005. у 11:56 am #37026Uros09УчесникNiam overlokovao ni CPU ni graficku kartu.Istina je da sam promenio skoro memoriju ali samo sam je ubacio u modul i radi o.k. Nista nisam menjao oko memorije.Kako je kupljena stavljena je u modul i nista u vezi nje nije menjano.
Da nije mozda u pitanju to sto nisam instalirao GNOME graficko okruzenje (instalirao sam samo KDE)
.Mozda fali nesto neka biblioteka ili nesto slicno ?MPLayer je prvenstveno za GNOME koliko sam shvatio .9. новембар 2005. у 11:56 am #37027Uros09УчесникNe bih da ponovo instaliram ako nisam siguran da je to u pitanju.
10. новембар 2005. у 12:47 am #37028LYbУчесникKazem ti, bas ta greska najcesce ukazuje na probleme sa hardverom, prvenstveno sa memorijom. Proceprkaj po biosu.
Drugo, razne gremline u vezi sa hardverom ume da pravi lose/neispravno napajanje. Ne bi verovao sta se sve desavalo mom prijatelju dok ga nisam ubedio da kupi krsteno napajanje.
10. новембар 2005. у 7:30 pm #37029Uros09УчесникSumnjam da je napajanje.Memoriju sam skoro kupio i takodje sumnjam da je ona u pitanju.Da li graficka karta mozda moze da pravi taj problem ?
Imam nVidia FX5600 ali imam samo genericki drajver (koji se nudi u xorgconfig)bez 3D acceleration support koliko sam mogao da primetim. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.