Početak › Forumi › Linukso veb sajt › Pričaonica › Mac ili PC? (proćitaj prvi post pre glasanja)
- This topic has 18 odgovora, 10 glasova, and was last updated 19 years, 5 months ranije by
BrokeBody.
-
AutorČlanci
-
23. februar 2007. u 12:58 am #8383
BrokeBody
UčesnikJednostavno, u ovoj temi samo zaboravite na politiku i filozofiju slobodnog i zatvorenog softvera, ne razmišljajte o tome.
———————————————————————————————————————————-Zanima me samo koji bi vaš izbor bio između ova tri, a pod već navedenim uslovima. Zato sam ograničio glasanje samo na Mac OS X, PC Linux, i PC Windows.
Drž’te se podalje od BSD-a i Solarisa. 🙂

———————————————————————————————————————————-Da imam keša, imao bih sva tri. 🙂
23. februar 2007. u 7:45 am #52689BRANKKO
ModeratorHmm… Mac kao platforma vise ne postoji… To je sada isto PC…
Tako da se o5 vracamo na pitanje samog O.S.-a.Da imam kesha, k’o sto nemam, kupio bih “Mac” (cisto zbog dizajna) i na njega (pored MaxOS X-a) stavio i Windows (Media Centar) i Linux 😉
23. februar 2007. u 10:00 am #52690BrokeBody
UčesnikAh da, Apple više ne koristi PPC.
23. februar 2007. u 12:44 pm #52691dejanium
Učesnik@Stefan
pa lepo sam ti rekao da mozes bez velike love da uzivas u carima mac os x-a, a za bas mac hardver moras da skupljas kes 😉 (secas se, nije davno bilo)
tri u jednom ces za sada tesko ostvariti.
problem je sto os x nece da se dualbutuje sa linuxom dok m$ trpi i hoce, tako da na zalost mozes da imas dva od tri os-a :'( a za linux kad se “jabuka” smiluje.biraj kombinaciju:
1- mac&win + lin na drugoj masini
2- lin&win + mac na drugoj masinitako da sa dve masine imas sva tri 😉
23. februar 2007. u 1:31 pm #52692BrokeBody
UčesnikSećam se.

1- mac&win + lin na drugoj masini
23. februar 2007. u 2:18 pm #52693Moneo
UčesnikNikad ne bi uzeo Mac sem ako nisam burzujcina koja ima para ko pleve a i u tom slucaju verovatno bi bilo po prinicpu “eto,hoce mi se” 😀
Koja je poenta uzimati Mac?Razumem profesionalce kojima je prefinjen/jak hardever uvek dobrodosao,ali koji ce mi moj(a verujem i masi drugih ljudi)procesor za 5 jezgara i 2TB RAM-a kada posao moze za zavrsi i Athlon +1700 i 512 MB RAM-a koje ja recimo imam
Tako da se na kraju svede na smesnu situaciju da kupis skupi i preskupi Mac sa tako jakim hardverom i sve to koristis da bi gledao filmove,surfovao, i sl sto moze da se radi i u linux i Windows-u na daleko jeftinijem PC racunaru
Ni fensi izgled MacOS-a nije vise neki adut pored novog KDE/Gnome–a,gomile novih utegnutih linux distroa(xgl/aiglx se podrazumeva) kao sto su SUSE,Mandriva,Fedora,Sabayon i sl.
A sve te lepe stvari su za razliku od MacOS-a besplatne ^-^
Sto se mene tice-MacOS je za fensere,smekere,burzuje i ljude koji znaju tacno za sta ce im trebati kompjuter/hardver 😀23. februar 2007. u 6:44 pm #52694marelli
UčesnikMac,naravno!!!!
Sve je EXTRA i meko i tvrdo!
Nekako bih se i ja osecao extra jer koristim nesto sto koristi mali broj ljudi koji misle drugacije! :biggrin:A i OS mu je izgradjen malo i na bazi FreeBSD-a.
Uhh,jebote,jel to ja negde vidoh da se ne spominje BSD!!!
:biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin:
23. februar 2007. u 7:01 pm #52695civan
UčesnikI Window$ u sebi ima koda iz BSD-a, pa ga to ne cini dobrim 🙂
24. februar 2007. u 8:31 am #52696marelli
UčesnikZnam,ali svidja mi se vise kod Maca sto se dobilo od FreeBSD koda nego kod momaka iz Redmonda!!
E,ovo me podseti na onu “kradju” patenata,na koju se zali Micro$oft.Kad su koristili ono sto je slobodno bilo im lepo,a sad im neko djorise patente.
Pa sto ne rekose koji je to patent(i).
On mora da je zaveden pod nekim brojem,imenom u patentnom zavodu i tako to.
Iz njohovog koda nista nije moglo da se ukrade,jel ga cuvaju kao zmija noge!Ali ja malo skrenuo sa teme,sad ce Stefan da baca drvlje i kamenje na mene sto serem bez veze.
Sorry bata Stefan-e.
Primih se nesto!:biggrin:
24. februar 2007. u 8:59 pm #52697Sioux
UčesnikMac OS je uvek bio *nix , ali vlasnički .
I da : uzeo bi blanko makinu jer volim da sam instaliram svoje sisteme. -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.