Početak › Forumi › Linukso veb sajt › Pričaonica › Mac ili PC? (proćitaj prvi post pre glasanja)
- This topic has 18 odgovora, 10 glasova, and was last updated 19 years, 5 months ranije by
BrokeBody.
-
AutorČlanci
-
25. februar 2007. u 9:51 am #52698
LimitMan
UčesnikNisam spreman za ucenje Mac OS X-a… Tako da ipak PC i Linux 😉
25. februar 2007. u 1:03 pm #52699civan
UčesnikMac OS je uvek bio *nix
? ? ? ???
25. februar 2007. u 7:29 pm #52700JMateja
UčesnikNisam spreman za ucenje Mac OS X-a… Tako da ipak PC i Linux 😉
E, da Mac je lakši od Win i LIn samo što smo navikli na ove pa nam treba vreme da se odviknemo od gluposti. I da, na Mac-u moraju da se nauče stvari koje nema na ovim ostalim sistemima (za sad, ali iskopiraće se to za koju godinu taman dok Apple smisli nove fore)
Očigledno bih posedovao Mac a sa Parallel softverom bi pokretao Linux kao native proces (radi jako lepo na Intel Mac-ovim) Win ne bih nikako stavljao ni sad ga ne koristim :p
I šta će vam dual boot kad može istovremeno native da se izvršavaju dva sistem (ili više, kome treba)
Cena Mac masine! Pa u Srbiji na žalost visoka ali u USA je cena Mac-a niža od ekvivalentnog Dell-a ili HP-a uz naravno bolji kvalitet.
Npr. iMac 20″ cena 1500$ što je oko 1200€ pa za te pare ne možeš da sklopiš ni žutaća sa svim komponentama koje se nalaze u iMac-u a da ne pominjemo 10GB softvera koji se dobija.25. februar 2007. u 7:52 pm #52701BrokeBody
UčesnikWindows is for geeks. Mac gets you laid.
🙂
25. februar 2007. u 8:55 pm #52702Sioux
Učesnik@civan
Unfortunately for Apple and for A/UX users, the Unix niche was a costly business in the early 1990s. Apple never ported A/UX to PowerPC Macintoshes (though A/UX 4.0 was rumored to have been an OSF/1 adaptation), and the company all but abandoned it by 1996, preferring to use a slightly modified version of IBM’s AIX system on their mid-90s Apple Network Servers. After Steve Jobs returned to Apple, another Unix-like operating system was introduced in the form of Mac OS X, but it had very little in common with A/UX, instead being based on NeXTSTEP.28. februar 2007. u 12:23 pm #52703dejanium
Učesnikjuce sam na kratko bio sam sa jednom mac masinom, i sta reci ?
ovo sam video za 15 minuta:
brz – da, ali i hardver je opasan
lep – da, ali i linux ne zaostaje sa svojim grafickim okruzenjima (kako rece seleuk)
drugaciji – sasvim malo, ko koristi linuks lako ce se snaci
dodatne opcije – pretvaranje u multimedijalni uredjaj (bar sam ga ja tako shvatio), dobija se potpuno drugacija radna povrsina koja se odredjenom kombinacijom tastera poziva ili vraca na standardnu radnu povrsinu. mada mi se cini da je to opcija za bilo koj aktivirani program (mozda i nije tako, kratko vreme za upoznavanje)a ovo sam cuo:
pouzdanost – sve radi i hardver i softver i toster i … jednom podesis i radi, a i kako da ne radi kolike pare su u pitanju.28. februar 2007. u 1:51 pm #52704marelli
UčesnikJebes mu sisu,kad dodjem do kinte,kupit cu ga!!!!!
E sad kad ce to biti ….?
6. mart 2007. u 4:54 pm #52705foxbunny
UčesnikMa, ono, malo si promasio forum. Ali nema veze.
Glavni razlog zbog kojeg koristim Linux je zato sto ne zelim vise da mislim o tome koji je najnoviji hardver, kako se krecu cene i o slicnim glupostima. A sto se tice filozofije… Pa ono, to je drugi razlog sto koristim Linux: OS sa stavom. 🙂
6. mart 2007. u 5:25 pm #52706BrokeBody
UčesnikMa, ono, malo si promasio forum. Ali nema veze.
Otvorio sam temu u odgovarajućem podforumu.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.