Pozdrav svima! Evo ovako, imam problem da se nakacim na AP, pokusao sam i da postavim karticnu MAC adresu, ali nikako nece da se konektuje. U cemu je problem i da li treba nesto da se unese i u BSSID polje? Hvala unapred!
Ops, moja greška. Tek sam sada skapirao da je u pitanju AP vezan na mrežnu karticu. Iako bi to trebalo da radi bez posebnih podešavanja, koji je AP u pitanju i da li je na njemu podešen DHCP ili su u pitanju statičke IP adrese ?
Da, da, sve je ok, vidim dva AP-a, a na jedan od ta dva se mogu konektovati, ali nije moj provajder. Pokusao sam i sa unetom MAC adresom od kartice, ali isto nece da se konektuje. U Win-u je sve ok i bez problema se konektujem. Lokalni provajder je u pitanju i imam dinamicku IP adresu. Jedino sto znam je da je `zakljucao svakome MAC adresu, tako da se ne moze neko nakaciti na AP ako nije registrovao MAC kod njega.
Nisam, probao do sada. Da ponovim, na drugi AP od drugog provajdera se nakacim bez problema, a na moj maticni, da tako kazem, ne mogu. Kartic koju koristim je prijavljena kod njega, odnosno njen MAC, ali mi nije jasno zasto ne mogu da se nakacim i pri unosu MAC adrese? Hm, hm:) Dok u Win-u moze bez ikakvih problema.
Da li treba jos neke brojke da odasiljem da bi me AP prihvatio, da uprostim:)
Pa ne koristi nikakvu enkripciju i sl. Dakle najobicniji AP na koji se inace najnormalnije kacim u XP-u, a ovde na mint-u mi pravi problem i nece nikako da se zakaci.
Da posizis:(
@MuadDib: ma, kacim se ja na mog wireless provajdera, ne znam zbog cega na mint-u nece, ma ni da cuje, samo vrti i kobajagi uspostavlja konekciju…
Mene zanima koja je tačno kartica u pitanju? Skoro sam imao slučaj neodgovarajućih drajvera za jedan RaLink model koji je davao iste simptome – vidi mreže, ali ne može da se asocira na AP…
Kartica je Air Live WT-2000PCI, nije mi jasno, kako onda moze da se konektuje na drugi AP, a nece na onaj koji meni treba, tako da po meni nema nikakve logike da je do drajvera, jedino moze biti da iz nekog razloga ne odasilje moju MAC adresu.