Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Linux virusi
- This topic has 41 odgovor, 15 glasova, and was last updated 20 years ranije by
Mico.
-
AutorČlanci
-
27. avgust 2006. u 12:09 pm #46959
Moneo
UčesnikDrugim recima-linuxu fali standardizacija…..
Kod *BSD-ova je to daleko bolje odradjeno sto i ne cudi jer iza njih stoji stalan programerski tim….
A to se vidi na svakom koraku-pocev od port sistem(nema da boli glava oko zadovoljavanja zavisnosti i azuriranja sistema)pa da modjusobne komaptibilnosti paketa-paket za 5.x granu mozete koristiti za 6.x bez problema,a isto vazi i za razlicite verzije…
No BSD je uvek vise pretendovao na serversko trziste,a u zadnje vreme se probija i na dekstop delu-primeri su npr projekti Dekstop i PC BSD….
Ono sto ja volim kod linux/unix sistema je stabilnost i robusnost istih u odnosu na win kao i sloboda koju mi otvoren OS pruza…..
PoZ!27. avgust 2006. u 12:49 pm #46960MladenIsakovic
UčesnikDrugim recima-linuxu fali standardizacija…..
Kod *BSD-ova je to daleko bolje odradjeno sto i ne cudi jer iza njih stoji stalan programerski tim….
A to se vidi na svakom koraku-pocev od port sistem(nema da boli glava oko zadovoljavanja zavisnosti i azuriranja sistema)pa da modjusobne komaptibilnosti paketa-paket za 5.x granu mozete koristiti za 6.x bez problema,a isto vazi i za razlicite verzije…
No BSD je uvek vise pretendovao na serversko trziste,a u zadnje vreme se probija i na dekstop delu-primeri su npr projekti Dekstop i PC BSD….Upravo tako.
Ono sto ja volim kod linux/unix sistema je stabilnost i robusnost istih u odnosu na win kao i sloboda koju mi otvoren OS pruza…..
PoZ!Na šta tačno misliš? Na prepravljanje makefile-ova? Šta misliš, koliki procenat Linux korisnika uopšte zna to da radi?
27. avgust 2006. u 1:30 pm #46961Moneo
UčesnikBSD je odlican sistem,a sto je najvaznije 100% POSIX kompatibilan jer ljudi imaju tendenciju da standarde i postuju-a ne kao kod linux-a-na npr. Slack se mount point-i nalaze u /mnt,kod nekog drugog u nekom tamo /media,kod jednog su fontovi u /usr/share/fonts iako je covek navikao da ih vidi u /usr/X11R6/lib/X11/fonts tek da ne pominjem tumbanje etc direktorijuma sa svaku distribuciju ponaosob
Da nemam dial-up vec neki pristojan link reda 256kbit-a,leteo bi linux(cast Slackware-u)sa moje masine u koristi BSD-a….
Znam da zvuci kao propaganda,ali zato ja volim Slackware, jer je on koncipiran po ugledu na komercijalne Unix-e i on je sve ono sto je linux trebao da bude,a sto svakim danom sve manje jeste….
Jednostavan i stabilan OS,sve je na korisniku-da li ce ga pretvoriti u fancy sareni desktop ili server-njegov je izbor,lak za odrzavanje i ucenje-OS gde se mount point-i fontovi nalaze tamo gde covek treba da ih ocekuje,koji ima jednostavni rc cistem skripi za razliku od onog SysV cuda,i koji izlazi na svetlost dan tek kada sve bude ispeglano,doterano i ispravljeno,a ne u tamo nekim rokovima tipa 6 meseci+sa tendencijom da svako moze da ga koristi sto je nista drugo do kopiranje Win filozofije…
Unix nije koncipiran kao OS za mase(tu je brate Win),vec za odredjenu ciljnu grupu koja ga voli,koristi i odrzava,i tako treba i da ostane-amin
I ondak se ljudi cude sto je Slack popularan i posle ovoliko godina….
PoZ!27. avgust 2006. u 2:35 pm #46962crveni1
UčesnikUgh… Ovo je prica koja se vec jako dugo vuce po raznim forumima, nadam se da necemo da upadnemo u zamku da pricamo o prednostima i manama linuxa windowsa… Ima odgovarajuce teme koje o tome diskutuju, a ovo je tema o linux virusima!!! :redface:
27. avgust 2006. u 5:01 pm #46963LYb
UčesnikTo sto se “kod nekog drugog” mount pointi nalaze u /media kriv je samo kde i niko drugi. To su objasnili sa pricom da kad ljudi koriste automountere i slicne stvari nemaju pojma gde im se taj i taj uredjaj nalazi pa im je ovo bilo logicno. Osim toga, niko te ne sprecava da koristis mount pointe u
/mnt gde si ih sam naprvio, sta te briga sto on pravi i u /media. Ja barem tako radim.27. avgust 2006. u 6:28 pm #46964velial
Učesnikniko te ne sprecava da stvari montiras na bilo koji direktorijum ako cemo iskreno.
28. avgust 2006. u 4:34 am #46965crveni1
Učesnikziveo fstab!!!!
a na kraju krajeva ako zelis da imas na obe lokacije postoji i naredba
#ln -s
pa linkuj i u mnt i u medija!28. avgust 2006. u 11:50 am #46966linuxoid
Učesnikniko te ne sprecava da stvari montiras na bilo koji direktorijum ako cemo iskreno.
da, da to je dobro spomenuti. ja npr. imam u /mnt izmedju ostalog jednu fat particiju.
i nekad napravim dir u ./ za mountovanje cdroma. mountujem cdrom u /cdrom. tako da mi je
automatski /mnt netaknut.28. avgust 2006. u 11:52 am #46967linuxoid
da, da to je dobro spomenuti. ja npr. imam u /mnt izmedju ostalog jednu fat particiju.
i nekad napravim dir u ./ za mountovanje cdroma. mountujem cdrom u /cdrom. tako da mi je
automatski /mnt netaknut.28. avgust 2006. u 1:12 pm #46968Moneo
UčesnikNe kazem ja da to toliki problem vec navodim cisto ilustracije radi-neka on lepo stoji u /mnt gde i treba,a ako nekom odgovara drugacije ostalje slobodan da to i promeni
Inace /media folder postoji i u Gnome-u(Ubuntu,Fedora),tako da ne bi bas rekao da je to ideja koju je predlozio KDE tim….
PoZ! -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.