Почетак › Форуми › Први пут на Линуксу? › Linux Ubuntu Problem…
- This topic has 22 одговора, 11 гласова, and was last updated 15 years, 7 months раније by Zacker.
-
АуторЧланци
-
20. јануар 2009. у 2:28 pm #75100vpakovicУчесник
Да ли си пробао да кликнеш на мали звучник у горњем десном углу, одмах испод крстића за искључивање програма Rhytmbox? Када на њега кликнеш појави се “потенциометар” за појачавање тона.
20. јануар 2009. у 6:04 pm #75101ZackerУчесникnemam sound file imam jedan alsa-base tu sam kucao options snd-intel-hda model=auto ali mi kaze da nemogu da zacuvam nemam pristum tako nesto…a neznam kako mi se zove zvucna auu 😮
i u audioplayer sam pustio ono do kraja i isti mi je ton …
ocu da idem kod paralizera kuci da uzmem neki drugi linux nemora ubuntu 😀 :p20. јануар 2009. у 7:58 pm #75102hAlleLuJaУчесникjesi probao iz konzole “alsaconf” ?
20. јануар 2009. у 8:41 pm #75103kukiblУчесникnemam sound file imam jedan alsa-base tu sam kucao options snd-intel-hda model=auto ali mi kaze da nemogu da zacuvam nemam pristum tako nesto…a neznam kako mi se zove zvucna auu 😮
i u audioplayer sam pustio ono do kraja i isti mi je ton …
ocu da idem kod paralizera kuci da uzmem neki drugi linux nemora ubuntu 😀 :pNajbolje da nam zakacis ovdje izlaze komandi lsmod i lspci. Znaci – otvori konzolu i kucaj:
[code]
$lsmod > lsmod.txt
$lspci > lspci.txt[/code]Davno sam se igrao sa Ubuntu-om, pa mozda “odbije” da izvrsi lsmod i lspci kao obican korisnik, stoga samo ubaci sudo ispred ovih komandi i ukucaj svoju sifru kad to od tebe zatrazi. Npr. sudo lsmod > lsmod.txt. Zakaci te dvije datoteke, pa da vidimo sta tamo pise (bice smjestene u tvom home direktorijumu).
Savjetovao bih ti da izaberes jednu distribuciju i drzis se nje, bar dok ne steknes neke osnove o Linuxu kao operativnom sistemu, pojmu i specificnostima distribucije i sl. Nije ti bas pametno da mijenjas distribuciju svaki put kad naidjes na neki problem. 😉
21. јануар 2009. у 1:00 pm #75104ZackerУчесникdobro da sam uspeo da nadjem ta dva fajla… ::)
ja ne menjam distribucije kad naidjem na problem imao sam mandrivu ali sam je smenio samo zato sto je bila 64 bitna verzija i nisam mogo nista da instaliram…a ovaj ubuntu sto imam sad mi je 32 bitna verzija i sve je ok…
samo sto mi je taj ton slab…(mislim druge aplikacije sve je ok sad samo jos da instaliram wine…da mogu i nekad igrat malo igre hehe 😉 )E Sad trazim ovde kako da stavim attachment…nema nigde 😡
21. јануар 2009. у 4:39 pm #75105ZackerУчесникbravo na12 ti resi svoj problem sta cu ja sa mojim 😀
kako da zakacim ona dva fajla sto mi rece kukibl
pozz 😎
21. јануар 2009. у 5:27 pm #75106radakУчесник@Zacker
Kad kliknes na odgovor, dobices novi prozor, pa imas dole dodatne opcije, dobices dole opciju za prilog. Onda ides na browse i uzmes svoj fajl i zakacis, ako imas jos jedan prilog kliknes na jos priloga.22. јануар 2009. у 12:18 pm #75107ZackerУчесникok evo ismod i ispci pa mi pomognite za da namestim da mi je ton dobar 🙂
22. јануар 2009. у 9:39 pm #75108GoranSTXУчесникProblem sa alsom izmešten u novu temu
http://www.linuxo.org/forum/index.php/topic,961026. јануар 2009. у 3:18 pm #75109ZackerУчесникljudi upravo sam instalirao i opensuse i opet mi nema tona i grci pucketara mi nesto paralizer mi je dao 200 cd-a od distribucija i sve to … evo instalirao sam open suse da vidim da nije do ubunut-a sto mi nema ton kad ono i na ovu distro isti problem..
ps. kad se ulogujem u linux ono mi pise gore desno… HDA Nvidia sound doesn’t work …tako nesto nemogu sve procitat jer odma se makne..
aj ako moze neko neka pomogne pozz 🙂
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.