Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Linux u školi
- This topic has 35 одговора, 16 гласова, and was last updated 21 years раније by
Daniloc.
-
АуторЧланци
-
5. мај 2004. у 7:57 am #3652
Bratislav
УчесникŠta mislite , kakve su mogućnosti da se Linux izučava u našim školama , oficijelno , po nastavnom planu i programu ?
5. мај 2004. у 8:58 am #18524bobanstosic
УчесникPa verovatno nikakve za sada.
Posto je vlada dobila novac od m$
A ministarstvo obrazovanja pise nastavni plan i program.
Jedino je moguce to uraditi na faxu, posto fax ima svoju autonomiju.
Ali moje misljenje je da je to prekasno.
Decu treba navici na linux ili recimo mac osx sto ranije.
Recimo vec od treceg-cetvrtog razreda osnovne.5. мај 2004. у 10:23 am #18525popeye
Главни мајсторDeci bi trebalo omoguciti da sami biraju OS na kome zele da uce.
5. мај 2004. у 10:45 am #18526bobanstosic
Учесникpa trebalo bi
nekazem ja da bi ih terao da uce linux 😳
ali ako se usvoji takav nastavni plan i program onda bi morali da to uce
kao sto sad MORAJU da rade m$
Bilo bi ok kada bi napravili plan i program, u kome bi na casu informatika radili razlicite os-ove
tako da se deca sama opredele sta ce koristiti dalje u zivotu.
nazalost u nasoj zemlji je trenutna situacija takva da deci pumpaju glavu M$
nadajuci se da ce to biti nova pokolenja potrosaca 🙁
nazalost tako je kako je, a dali se moze sta uraditi po tome pitanju stvarno neznam5. мај 2004. у 11:46 am #18527popeye
Главни мајсторBilo bi odlicno kada bi upoznali osnove koriscenja vise operativnih sistema. Na kraju, zavisno od opredeljenja u buducnosti, svaki (Windows, Unix, Linux, OSX) im moze zatrebati.
Kasnije, kada se opredele za konkretan posao kojim se zele baviti, mogu se usavrsavati samo na izabranom sistemu. Problem su naravno troskovi koje bi u tom slucaju moralo da snosi ministarstvo prosvete, a ukljucuju kako nabavku dodatnog softvera (kojji zna biti daleko skuplji od Windowsa), tako i hardvera (takodje skuplje od intel platforme).
5. мај 2004. у 11:52 am #18528Duffman
УчесникMa nece deca ni da cuju za Linux to je za njih “pvno tesko i nema igvica ” 😀 😥 (ne znam da li da placem ili da se smejem)
Verujte mi na rec, decu ne interesuje ni Word, ni Excel, samo filmovi i igrice pa oni rokaju M$ wi….. od jutra do sutra . Tuzno zar ne ???5. мај 2004. у 12:58 pm #18529Анонимни
ГостZa desetak dana bi trebalo da se zavrsi registracija NVO zvane Free Software Network, pa otvoreno krecemo u akciju
5. мај 2004. у 1:06 pm #18530Loading
Учесникdok sam isao u gimnaziju davali smo neke casove iz koriscenja
ali i to je bilo na dobrovoljnoj bazi. odziv je bio ok ali su mnogi odustali posle par casova5. мај 2004. у 1:13 pm #18531popac
УчесникNema sanse da Linux zazivi, ja i drugar smo na serveru u skoli instalirali Rad Hat, a niko ga nije ni omirisao, cak ni moje profesorke (koje su na nivou znanja iz informatike ravnom nuli)
5. мај 2004. у 1:31 pm #18532Loading
Учесникza igrice su bili veoma zagrejani:
Counterstrike, Quake 3, UT 2003 i NeverWinters Night bili su dovoljni da
im odrze paznju bar na neko vreme… kao da ne postoji nista drugo na svetu sto bi umeli da koristesad na faksu, linux postoji, tera ga dual Pentiumi 3 na po 1 GHz, giga i po rama, Slackware 9.1 je u pitanju ali ga sem nas nekoliko zaljubljenika slabo ko koristi neki cak resetuju racunare da bi digli vindoze takvima se nalog ukida na licu mesta, dosad je 20-ak ukinuto ali ne vredi, kao da se plase
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.