Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Linux manifestacije kod nas
- This topic has 21 одговор, 11 гласова, and was last updated 18 years, 10 months раније by dejanium.
-
АуторЧланци
-
13. фебруар 2006. у 1:42 am #40726miroslav_joksimovicУчесник
U Valjevu je skoro pa isto, znam samo da sam neke ljude privoleo da koriste Linux ali to je uglavnom SuSE ili Mandriva. Ja sam na Ubuntu-u i extra me sluzi za sad.
Protok mi nije problem, pa zbog toga i koristim takav distro. Nadam se da cu nekim ljudima jos uciniti takvo zadovoljstvo da koriste Linux ubedivsi ih u isto… 😉
13. фебруар 2006. у 12:24 pm #40727DooleУчесникJa poznajem samo trojicu koji koriste linux u mom gradu.I u Knjazevcu je veliki problem internet.Nema ni kablovski ni adsl ni wireless,samo dial-up i isdn.To najvise koci stvari. 😥 😥 😥
13. фебруар 2006. у 1:21 pm #40728Red_ZmajaУчесникJbg moram malo u off topic..
Vise me smorilo to iscekivanje adsl+kablovski+fantomski internet. Ja mislim da smo mi jedina zemlja gde se internet smatra luksuzom i etiketira se kao neka nepotrebna stvar koja treba samo ljudima sa “specijalnim” zahtevima. Ljudi sta vi mislite sta je ciniti povodom ove internet oskudacije? Ili je ipak malo nas koji se bune i kojima nedostaje normalan internet pa se zato situacija ne menja, ili je tu cuveni Telekom i njegov monopol glavni problem…
Ponekad se zapitam kako je to kad imas net npr. 512 ili cak 1024 pa ti zapadne za oko neki linux distro i opala za cas je na tvom racunaru iso…
Jednog dana kad dobijem 512 ima taj dan da obelezim crvenom olovkom i svake godine da ga slavim…
Ali to ce biti onog dana kad se iselim iz ove ***** zemlje….13. фебруар 2006. у 6:06 pm #40729SiouxУчесникNa ovom se primeru jasno vide sve dobrobiti koje proističu iz monopola.To važi za za sve delatnosti ( naročito M$ koji možete uz telekom da pomenete kad god hoćete da me iznervirate.
15. фебруар 2006. у 5:56 pm #40730mmirilovicУчесникJa ovde u Čačku znam samo još jednog korisnika linuxa. Ali sam siguran, kada bi se pokrenuo neki LUG, pojavilo bi ih se bar 10-15! I taj LUG bi isto tako doprineo da se dalje poveća broj korisnika. Ali kao što je već rečeno, lenjost je problem. Priznajem!
Siguran sam da je takav slučaj i sa okolnim mestima, Kragujevcom, Kraljevom, Kruševcom, Užicem… dodajte sami dalje…
15. фебруар 2006. у 6:21 pm #40731miroslav_joksimovicУчесникU Valjevu je bio jedan kog ja znam, ali, odskoro ih ima vise. Kad normalno popricate sa ljudima, shvate da dosta vise dobijaju nego sto gube prelaskom na Linux!!! 😉
15. фебруар 2006. у 10:45 pm #40732djvujkeУчесникja kod mene …. znam jenog…ima jos jedan je probao…
burazera sam naterao da instalira…. i …. i to bi bilo sveljudi se plase nepoznatog…ali video sam na 3Kanalu u Polarotor
emisiji da vlada srbije ili neka organizacija planira da promovise linux i vidi koje su njegove upotrebne moci … tj. konkretno za sta moze da se iskoristi.
te se nadam da ce to neko videti pa hteti da proba … pa ja sad kao “iskusan” korisnik da mu pomognem objasnim kako to ide instalacija i slicnoe da ovom prilikom da pitam ..da nema ko iz lazarevca ovde na forumu?
16. фебруар 2006. у 9:04 am #40733dejaniumУчесник@mmirilovic
napravite konfederaciju LUG-ova kraljeva, g.milanovca, cacka i uzica. pa se sastajete u mataruskoj banji, gornjoj trepci, guci, ovcar banji, zlatiboru, spojite lepo i korisno 😀 😉16. фебруар 2006. у 9:56 am #40734MoneoУчесникJbg moram malo u off topic..
Vise me smorilo to iscekivanje adsl+kablovski+fantomski internet. Ja mislim da smo mi jedina zemlja gde se internet smatra luksuzom i etiketira se kao neka nepotrebna stvar koja treba samo ljudima sa “specijalnim” zahtevima. Ljudi sta vi mislite sta je ciniti povodom ove internet oskudacije? Ili je ipak malo nas koji se bune i kojima nedostaje normalan internet pa se zato situacija ne menja, ili je tu cuveni Telekom i njegov monopol glavni problem…
Ponekad se zapitam kako je to kad imas net npr. 512 ili cak 1024 pa ti zapadne za oko neki linux distro i opala za cas je na tvom racunaru iso…
Jednog dana kad dobijem 512 ima taj dan da obelezim crvenom olovkom i svake godine da ga slavim…
Ali to ce biti onog dana kad se iselim iz ove ***** zemlje….Nemoj molim te nista da mi spominjes…..
Ja bi celu tu bagru streljao po kratkom postupku,a posle polio negasenim krecom-za svaki slucaj….
I kod mene u Loznici je bedna situacija sa internetom-koristim ubogi dial-up,imam analognu centralu vec dugi niz godina,i veza je postala ocaj(skidati sve preko 10MB je pravo mucenje)u zadnjih godinu dana(pre je bila bedna,sad je ocaj i za jaukanje),koristim SMIN broj i Verat….
Potrebe su mi sve vece i vece,a telefonski racun samo raste…
Postoje samo neki deraci koji uvode i wireless-ali kada sam video cene i uslove pao sam u nesvest-128 Kb i 700MB download(ne daju flat) kosta 1000din mesecno,ne dobija se ni javna IP adresa-poredjenja radi-na SBB-u 128 Kb flat kosta oko 1000din…
ISDN necu da spominjem-lopovi traze oko 6000din samo za uvodjenje-sa polovinom tih para moze komotno da se uzme ADSL,wireless ili kablovski u Beogradu…..
ADSL i kablovski ne postoje ni u najavi…..
Beogradjani zaista nemaju razloga za brigu-kod njih se svakodnevno razvlace kablovi,postavljaju acces point-i-ali sta je zaboga sa provincijom-i mi smo ljudi bre!
Sto se tice linux korisnika u Loznici,pa nije da ih nema,ima ih fino…..16. фебруар 2006. у 1:32 pm #40735miroslav_joksimovicУчесникPristup internetu u Valjevu, kad smo vec kod toga:
– dial-up 95% korisnika interneta;
– kablovski oko 3%;
– wireless nema ni jedva 1% zbog cene i cene opreme.Sta da Vam kazem, vidite i sami, slicna situacija svuda!!!
P.S. Kad se vratim iz Slovenije, imacemo jos jednog coveka na Linuxu, jupi!!! 😉 😀
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.