Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Linux manifestacije kod nas
- This topic has 21 одговор, 11 гласова, and was last updated 18 years, 10 months раније by dejanium.
-
АуторЧланци
-
12. фебруар 2006. у 12:20 am #6979djvujkeУчесник
Zanima me ima li neka linux predavanja, okupljanja kod nas
konkretno u Bg i okolini blizoj.
Voleo bih da naucim Linux a u mom kraju malo ljudi ga koriste
na prste da izbrojis…nemas skim popricati , pohvaliti se, pitati sta.12. фебруар 2006. у 1:05 am #40717NightweaverУчесникSamo prati:
http://www.fsn.org.yu/
http://www.linux-beograd.org.yu/
http://www.bsd-srbija.org/
Citaj GNUzillu.Mi stalno nesto radimo. Evo bas veceras je u Domu omladine bilo predavanje o GNU pokretu i kojecemu..bilo je zasta super. Bice jos toga. Evo da ovde obavestim da smo uspeli da organizujemo dolazak Ricarda Stalmana u martu. Bice tu ljudi iz Creative Commons…i puno toga. Poceli smo punom parom. Svi su dobrodosli.
12. фебруар 2006. у 2:28 am #40718Red_ZmajaУчесникSve je to fino. Rispekt vasoj organizaciji ali da li ste ikad razmisljali da napravite neku manifestaciju van Beograda ipak Srbija je malo veca od Beograda a svi ne mozemo da zivimo u bg-u zar ne?
12. фебруар 2006. у 9:44 am #40719NightweaverУчесникA sta tacno sprecava ljude van BG da se organizuju? Ne mozete vecno smatrati da svako desavanje treba da dodje iz BG-a. Svako vece mesto moze bez problema da ima LUG jer sam gotovo siguran da se bar 15 ljudi moze skupiti bez problema. A svako iz nasih organizacija ce vrlo rado doci da drzi predavanja tamo gde su ljudi dobro organizovani. Malo su me smorili ti stavovi “sve je u BG a nista kod nas”. Ni nas ovde niko nije organizovao nego smo to sami uradili. GNUzilla se ne pise sama, Stalman ne dolazi na sopstvenu inicijativu, predavanja se ne drze sama od sebe. Aman vise sa tim stavom.
12. фебруар 2006. у 1:43 pm #40720Red_ZmajaУчесникA sta tacno sprecava ljude van BG da se organizuju? Ne mozete vecno smatrati da svako desavanje treba da dodje iz BG-a. Svako vece mesto moze bez problema da ima LUG jer sam gotovo siguran da se bar 15 ljudi moze skupiti bez problema. A svako iz nasih organizacija ce vrlo rado doci da drzi predavanja tamo gde su ljudi dobro organizovani. Malo su me smorili ti stavovi “sve je u BG a nista kod nas”. Ni nas ovde niko nije organizovao nego smo to sami uradili. GNUzilla se ne pise sama, Stalman ne dolazi na sopstvenu inicijativu, predavanja se ne drze sama od sebe. Aman vise sa tim stavom.
I to sto kazes…
Probacu da se iskopiram u 50 primeraka posto sam siguran da na 30 km ne mogu naci jos jednog usera…ko mi je kriv sto zivim u p.m.-i12. фебруар 2006. у 2:17 pm #40721MladenIsakovicУчесникA sta tacno sprecava ljude van BG da se organizuju?
Verovatno mali broj korisnika, plus lenjost i opšta nezainteresovanost.
13. фебруар 2006. у 12:51 am #40722NightweaverУчесникE to vec niko od nas ne moze da izleci.
13. фебруар 2006. у 1:19 am #40723Mr_PingvinУчесникVerovatno mali broj korisnika, plus lenjost i op¹ta nezainteresovanost.
I ja imam isti problem. Jako malo ljudi koristi linux u mojoj okolini… Samo dvoje, i to samo zbog moje dobre volje. Mislim da je glavni problem u nedostatku softvera, jer složićete se da ne postoji ni jedna distribucija koja ima bas apsolutno sve aplikacije sa verzijama koje bas vama trebaju. Naravno sve to postoji na netu, ali ovde nema adsl, ni kablovskog a bežični se još smatra luksuzom.. Naravno da će ljudi radije otići na pijacu i kupiti za 100din najnovije programe, nego skidati preko dialup-a. Dok god bude takva situacija, linux će koristiti samo entuzijasti ili ljudi sa bržim netom, kojih kod nas ima jako malo.. 👿
13. фебруар 2006. у 1:20 am #40724Mr_PingvinУчесникVerovatno mali broj korisnika, plus lenjost i op¹ta nezainteresovanost.
I ja imam isti problem. Jako malo ljudi koristi linux u mojoj okolini… Samo dvoje, i to samo zbog moje dobre volje. Mislim da je glavni problem u nedostatku softvera, jer složićete se da ne postoji ni jedna distribucija koja ima bas apsolutno sve aplikacije sa verzijama koje bas vama trebaju. Naravno sve to postoji na netu, ali ovde nema adsl, ni kablovskog a bežični se još smatra luksuzom.. Naravno da će ljudi radije otići na pijacu i kupiti za 100din najnovije programe, nego skidati preko dialup-a. Dok god bude takva situacija, linux će koristiti samo entuzijasti ili ljudi sa bržim netom, kojih kod nas ima jako malo.. 👿
13. фебруар 2006. у 1:38 am #40725Red_ZmajaУчесникBlago tebi kod tebe dvoje…kod mene niko (ne pika se sto sam ja namestio linux u igraonici)..
Zamislite prve reakcije ma gde linux sta je to ma necu ja da igram na tome…a sad se svi otimaju ko ce da igra na linuxu+podelio sam sve ubuntu cd-ove sto sam dobio al’ izgleda da su svi to uzeli sto je besplatno a da niko nema nameru da to proba…a moze biti i do toga sto je i kod nas wireless luksuz al za sad nekako izdrzavam…(kolko placam wireless 64/64 mogao bih da uzmem adsl 512 da ga ima) -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.