Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Linux buducnosti
- This topic has 17 одговора, 10 гласова, and was last updated 19 years, 5 months раније by MladenIsakovic.
-
АуторЧланци
-
5. јул 2005. у 3:07 pm #5682DuffmanУчесник
Evo sta autor ovog teksta smatra da bi Linux trebao da izmeni kako bi postao Linux buducnosti 😉 . Ajd pogledajte pa recite da li se slazete sa njegovim stanovistem.
5. јул 2005. у 7:54 pm #30848MladenIsakovicУчесникU principu, mogu reći da se skoro apsolutno slažem sa ovim predlozima. To su, manje više, sve te stvari koje bi olakšale posao, i privukle više desktop-orijantisanih korisnika, a to bi trebalo biti svrha operativnog sistema koji teži da se nametne u desktop utakmici.
Toliko…5. јул 2005. у 8:34 pm #30849ak-87УчесникPa u nekim stvarima se slazem,ali ipak mislim da ne treba Linux previse mijenjati,jer na kraju krajeva to mu daje poseban “smek”,koji drugi operativni sistemi nemaju.Ja licno sam prezadovoljan Linuxom,iako sam se naisao na stvarno puno problema,i jos uvijek nailazim,ali jednostavno ne posustajem,jer na svaki problem postoji bar 2-3 dobra rjesenja.Jednostavno,svidja mi se takav kakav jeste.
5. јул 2005. у 9:06 pm #30850DuffmanУчесникPa da to je sve u redu ali ipak mislim da se nije dovoljno pozabavio dependcy problemima, koliko se secam. Govorio je AppFolder sistemu koji mi se veoma svidja ali nisam razumeo najbolje sta je hteo sa onim config –APPNAME u 2.delu 😉
5. јул 2005. у 11:08 pm #30851MoneoУчесникMozda i nije losa stvar mali/umereni broj korisnika……
Ja volim linux zbog toga kakav jeste i kakav je sada…..
Bolje je mozda i da tako ostane,kada se u pricu umesa dosta love i veliki broj korisnika,kao i velike kompanije-sve se bitno menja…..
Nestao bi linux duh i smek…….dakle ono sto se meni(a i vecini ljudi,mislim)najvise svidja i sto najvise vole kod linuxa!
Nadam se da jednog dana necu docekati da mi linux bude isto sto i win-samo razlika u nazivu i OS-u-to se itekako moze desiti…..
Mislim,recimo,da se SuSE krece u pravom smeru-dobar primer kako treba da izgleda friendly linux desktop za najsiri krug korisnika-lep,jednostavan,saren,lak za koriscenje,stabilan i pouzdan,sa odlicnom podrskom,jos malo da porade i na brzini i bice ekstra(a i sad je ekstra 🙂 )
Dakle sve ono sto je win trebao da bude…..a nije
To je buducnost linuxa po meni!
CU!
Heavy Metal rules!5. јул 2005. у 11:37 pm #30852mihailojocicУчесникKada sam instalirao linux prvi put jedini razlog za to bio je nestabilni i nesavrseni windows a ne tamo neki …. razlog. Briga me kako se zove i kako izgleda. Za mene je kompjuter orudje za rad i tako bi i trebalo da bude. Kad sam video da pojedinci ovde kazu da ga ne treba menjati jer ima “smek” doslo mi da skinem linux. To je bre kao da kazes da je YUGO cool jer ima dusu i da neces da bude bolji auto iako mu kontrolna tabla ne valja, skripe mu tockovi, menjac ne radi itd. Ako mi od vas neko objasni kada cu na linux-u moci da snimim 24 audio kanala sa mojom muz. karticom od 1300 eura rado cu da mu platim veceru. Linux je lep i dobar, ali mnogo ga treba razvijati da bi bio lagan za korisnike poput mene. Npr. vec nekoliko dana se mucim da pronadjem drivere za moj modem pa neka mi neko kaze sta je tu dobro i kakav je to smek?
6. јул 2005. у 12:10 am #30853xphreakУчесникpa neka mi neko kaze sta je tu dobro i kakav je to smek?
E pa sam si sebi odgovorio, to je LINUX smek, da je poseban, da nije isto sto i monopolsticki operativni sistem, da je otvoren, da se razvija od strane hiljade developera kojima nije na umu samo da uzmu pare nego da i daju nesto open source zajednici, da podele svoje znanje.
Linux i ne treba da bude lak za koriscenje, Linux nije namenjen za bilo kog end usera, Linux je namenjen za korisnika koji je spreman da nauci da koristi operativni sistem tako sto ce nauciti kako stvari funkcionisu unutar OS-a a ne samo kliktanje na dugmice pa ce da bude nesto.
Ja sam imao dosta problema sa nekim podesavanjima na Linux-u, ali kada uspes nesto sam da resis ili ti neko pomogne u tome onda i naucis neke stvari, a i zadovoljstvo je mnogo vece kada covek zna, kako i sta je uradio.
Postoji Linux kao sto je SuSE koji je zaista opremljen svim mogucim grafickim alatima za podesavanje, i to je za korisnike koji su navikli da se sve daje na tacni ili su tek pocetnici, ali cak i takva distribucija zahteva, da se kasnije nauci kako se odvijaju stvari u Linux-u i da malo proviri ispod haube.
Najjednostavnije receno:
LINUX JE NAMENJEN ZA ONE KORISNIKE KOJI VOLE DA KORISTE LINUX, I KOJI NE ZELE DA BUDU PROSECNI KAO I OSTALI (WIN$) KORISNICI RACUNARA6. јул 2005. у 12:17 am #30854xphreakУчесникP.S. Ko te terao da uzimas karticu od 1300 EU 😀
6. јул 2005. у 12:42 am #30855nVideoУчесникPostoji Linux kao sto je SuSE koji je zaista opremljen svim mogucim grafickim alatima za podesavanje, i to je za korisnike koji su navikli da se sve daje na tacni ili su tek pocetnici, ali cak i takva distribucija zahteva, da se kasnije nauci kako se odvijaju stvari u Linux-u i da malo proviri ispod haube.
Najjednostavnije receno:
LINUX JE NAMENJEN ZA ONE KORISNIKE KOJI [b]VOLE[/b] DA KORISTE LINUX, I KOJI NE ZELE DA BUDU PROSECNI KAO I OSTALI (WIN$) KORISNICI RACUNARAKoliko ljudi uopste u celom svetu koriste suse za razliku od ostalih linux distribucija? Zna li neko gde postoji i dal postoji neka lista kao na primer koliko se koristi koja distribucija linuxa. Ili recimo koliko se koristi samo cuveni SuSE od celokupnih 100% linux korisnika svih distribucija??? Tako nesto me bas interesuje???
6. јул 2005. у 10:12 am #30856jbobanУчесникAko mi od vas neko objasni kada cu na linux-u moci da snimim 24 audio kanala sa mojom muz. karticom od 1300 eura rado cu da mu platim veceru.
To je uskostručna stvar i nije neka zamerka ako to sada nije moguće u Linux-u. Uvek će biti grupacije korisnika kojima će nešto nedostajati jer je Linux relativno mlad OS, ali u velikoj ekspanziji i razvoju. Da ne kažem i ne budem pogrešno shvaćen, prva ciljna grupa su “normalni” korisnici 😉
Npr. vec nekoliko dana se mucim da pronadjem drivere za moj modem pa neka mi neko kaze sta je tu dobro i kakav je to smek?
Mučio sam se ja i duže sa istim problemom i shvatio da je modem stvar koju za Internet koristimo mi i možda u Africi, posebno tzv. winmodeme od 7-8 EUR i mesecima se preganjamo koji je softverski, koji hardverski, koji će raditi, koji neće sa novim kernelom, a pri tom krivimo napredak i novi kernel. Onda sam za ovaj prelazni period kupio eksterni RS232 modem.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.