Početak › Forumi › Linukso veb sajt › Pričaonica › Linus Torvalds odbija GPL v3
- This topic has 37 odgovora, 11 glasova, and was last updated 19 years, 1 month ranije by
Sioux.
-
AutorČlanci
-
13. jul 2007. u 3:29 pm #56924
Nightweaver
UčesnikJel da? Za ono sto sam dobio na posluzavniku ovo je jos i jako uljudan odgovor.:)
13. jul 2007. u 3:31 pm #56925nowave
UčesnikAs you wish….
13. jul 2007. u 4:34 pm #56926Moneo
UčesnikNe vadi se, sad mozes da pricas sta hoces prozivka je prozivka al bitno je da si ti nama lepo iso u Cirih a pre toga u UN i ziveo ti nama lepo koristi BSD a pljuj po Linux kupusu
To je ono sto sam hteo da kazem :biggrin:
Covece, kako je vama dvojici dobro. Nasmejaste me nevidjeno. Hvala
Nikad mi nije bilo bolje u i zivotu ^-^
Hvala bogu koristim Debian Etch “kupus” i zadovoljan sam
Meni je,pak,jos smesnije sto na moj vrlo korektan post u vezi Open Solarisa i OS-ova koje koristis nisam dobio odgovor :biggrin:13. jul 2007. u 8:24 pm #56927MladenIsakovic
UčesnikHhahah..tako je zabavno caskati sa ljudima ovde. Cas posla se osete prozvano i dobiju potrebu da se pravdaju.:)
A što se ti osetiš prozvanim kad ja kažem da je RMS serator a GPLv3 je vrh produkta varenja RMSovih unutrašnjih organa?
Kao što rekoh na prethodnoj temi, apsolutno podržavam Torvaldsa da ne pređe na GPLv3, iz razloga koje sam tamo naveo, jer lako je RMSu da se zajebava sa tuđim OS-om. Neka završi taj yebeni HURD, pa nek’ ga izdaje pod kojom god hoće licencom, tako da ga on lično zajedno sa svojim FOSS poborcima ima šta da koristi, i oseća se slobodan kao beba kad se ukaki.
14. jul 2007. u 4:57 am #56928kosmi
UčesnikSram te bilo, znaš li ti da ja trenutno doručkujem! Ne, neću da povraćam, samo kažem da je neukusno pričati o produktima varenja na javnim mestima. Seratori, produkti IN organa, jebavanje iznutrica, dok se XY ne ukaki.
Normalno je da se zakon ne voli, ni ja ga ne volim, al´ drugom ne zameram.14. jul 2007. u 12:46 pm #56929rudlavibizon
UčesnikAko se može suditi po poslednjoj izjavi Linusa Torvaldsa, kreatori nove GPL v3 licence su hipokriti i on neće prihvatiti GPL 3 kao licencu pod kojom će se objavljivati Linux kernel.
Glavni kamen spoticanja je očigledno deo licence koji se odnosi na zabranu komercijalnim korisnicima open source softvera da zabranjuju izmene koda. [b]Ovo je samo nastavak međusobnih optužbi i prepucavanja[/b].
Detaljnije na http://www.informationweek.com/blog/main/archives/2007/07/linux_creator_c.htmlMa dajte ljudi, nemojmo nasedati na FUD raznih likova koji nisu nisu za GPLv2 a kamoli za GPLv3. Evo link za originalnu izjavu 20 dana pre obajvljivanja gore linkovanog clanka. I opustite se, GPLv2 kernel i GPLv3 userland u istom sistemu su moguci.
15. jul 2007. u 8:40 am #56930sysctl
UčesnikLinus jeste cudan lik, ali je fer ! Kada su poceli da ga prozivaju sa bitkeeper, kao to je komercijalno, dza bu, seo covek i napisao git 😉
A sto se tice Stallman-a i kompanije, meni sve to lici na neku veliku sektu koja obozava “cistotu kosmicke slobode” (priznajem, preterao sam 😀 ). Slicno je i sa ubuntu-oidima, kao svi smo mi zajednica, svi se volimo, poslacemo vam cd, a da li cete mozda kupiti nase knjige… I ono, stara africka rec za humanost prema drugima, pre bih rekao, stara africka rec za one koji ne znaju da konfigurisu debian ::)
Nadam se da nisam nikog uvredio, samo iznosim svoje misljenje.
pozz..
16. jul 2007. u 9:56 pm #56931Sioux
UčesnikMisliš ono stoka se naložila na džabe…
Istina je da je +BUNTU PROSEČAN ALI TO NIJE TEMA. -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.