Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › Lickanje Slackware-a 10.1
- This topic has 39 одговора, 8 гласова, and was last updated 18 years, 10 months раније by nVideo.
-
АуторЧланци
-
22. октобар 2005. у 2:39 am #6357LinuxGlupakУчесник
1.Pri podizanju sistema tj.neposredno pre logovanja u okruzenje svakog puta mi se pojavljuje neki graficki bag (deo desktop pozadine) za kratko vreme i onda nestane.Kvari mi doterani Slackware.Sta to moze da bude?
2.Instalirao sam kursor temu nalik default Suse temi,sa lepim satom koji se pojavljuje kada nesto duze ocitava.Promenjena je default kursor tema ali pri user login-u opet se pojavljuje ruzni default kursor sa jos ruznijim satom.Kako to moze da se nabudzi?.Ima li iko ideju?
3.Kada kliknem na npr.Home ikonicu prozor mi se otvara u smanjenom obimu,kako da mi se otvara Maximize,iz jednog klika?
22. октобар 2005. у 8:59 am #36179LimitManУчесник1. U Control Center-u idi na System Administration, pa na Login Manager…
Tamo podesi background image
(nadam se da sam te dobro razumeo za ovaj problem)2. u /usr/X11R6/lib/X11/icons/ imash teme. U svakoj temi imash pod dir koji se zove cursors ..
Pogledaj iz koje se teme pojavljuju kursori pa ih prepishi (presnimi preko njih) sa onima koje zhelish…(Ovo nisam bash neshto siguran ali nadam se da ce da upali)
3. Otvori “Home” pa desnim klikom na titlebar idi na Advanced pa Special Window Settings
Obelezi “Maximized horizontaly” i “Maximized verticaly” i za obe odaberi opciju “Remember”. Maximizuj prozor, zatvori ga pa ponovo otvori Home
23. октобар 2005. у 1:15 pm #36180LinuxGlupakУчесник@LimitMan
1. Promenio sam background pozadinu,nazalost nije se desilo nista bolje,mislim da ovaj graficki bag nema veze sa tim.2. To je ustvari “Old classic X cursor thema”koja se pojavljuje nakratko pri login prozoru[gde menjas usere].
Ako si zapazio,mogao si videti da se tvoja kursor tema menja na kratko u tu “Old classic X” kursor temu sve dok ponovo ne udjes u graficko okruzenje.Kada bih je nasao gde se nalazi lako bih je prepisao drugom.
Inace ona se ne nalazi u folderu sa ostalim kursorima.3.Maximize Uspelo,ali otvaranje nije tako odsecno i brzo [verovatno je do graficke ili pak neceg drugog].
Hvala.23. октобар 2005. у 2:35 pm #36181LimitManУчесникBash tju pogledati za cursore poshto sada radim neshto drugo i ne bih da zaebem 🙁
javitju ti ili vecheras ili sutra popodne 😀
24. октобар 2005. у 1:05 am #36182LinuxGlupakУчесникPretrazio sam ceo OS ali nisam nigde nasao taj famozni Old classic X kursor.
Verovatnoo se krije u nekim skrivenim sistemskim fajlovima…25. октобар 2005. у 11:54 am #36183LimitManУчесникEdituj
[code]
/usr/X11R6/lib/X11/icons/default/index.theme
[/code]i promeni “core” u ime cursor teme koju zhelish 😀 npr. kod mene je whiteglass 😛
Bash me je namuchilo ovo … trebalo mi je chitavih 20 min da provalim 😛
I LOVE LINUX!!!!
25. октобар 2005. у 11:37 pm #36184LinuxGlupakУчесникTo sam hteo,Majstore!!! Hvala.
A ja se ubih trazeci resenje ovog problema!
Trebalo bi da ovaj Fazon stavis u TIPS & TRICKS Rubriku!
Neznam dali je isti problem u Slackware 10.2 ali trebalo bi to prepraviti u sledecim verzijama Slackwera.
Inace,upalilo je ono za maximaize ali cini mi se da ponekad Slackware [iz meni nepoznatih razloga] vraca default postavku prozora,tako da ja moram ponovo ponavljati isti postupak kako bih sacuvao izmene.
Takodje bih hteo da uklonim NAVIGATION PANEL iz Konquerora ali nisam video opciju koja trajno cuva izmenjene promene.
U Special Windows Settngs nisam video [barem nisam video] takvu opciju.
Ukoliko ga sam rucno zatvorim posle sledeceg otvaranja opet se pojavljuje.
Verovatno ima neki trik koji nisam mogao da uocim. 😆26. октобар 2005. у 6:16 pm #36185diablo_УчесникNisam imao tih problema u Slacku 10.1 kernel 2.4.x ali zato me Konqueror mnogo nervira sa tim DOCUMENT RELATIONS TOOLBAR!!!!!!!! 👿 👿 👿 👿
Molim vas neka neko objasni kako se to onesposobljuje!!??
26. октобар 2005. у 11:03 pm #36186-maximus-УчесникNisam imao tih problema u Slacku 10.1 kernel 2.4.x ali zato me Konqueror mnogo nervira sa tim DOCUMENT RELATIONS TOOLBAR!!!!!!!! 👿 👿 👿 👿
Molim vas neka neko objasni kako se to onesposobljuje!!??
probaj ovako:
[code]
[General]
mode=never
[Position]
Hidden=true
Index=4
Offset=-1
[/code]
stavi u ~/.kde/share/config/rellinksrc27. октобар 2005. у 6:20 pm #36187diablo_УчесникHvala to je pomoglo!!
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.