Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Ubuntu,Mint,… › Kubuntu current dvd build 10.04.06. problem kod instalacije
- This topic has 11 одговора, 5 гласова, and was last updated 20 years, 4 months раније by
tomaja.
-
АуторЧланци
-
24. април 2006. у 3:34 pm #7300
lavic
УчесникИдемо редом:
комп је: mb asus 7v kt133; athlon xp 1700, sdram 640 (128+256+256), nvidia fx 5200, maxtor 40, dvd rw pioneer 108на поздравној шпици изаберем
install to the hard disc
(boot option: preseed/file=/cdrom/preseed/kubuntu.seed initrd=/install/initrd.gz ramdisk_size=16384 root=/dev/ram rw quiet splash –)на сплешу каже:
Installing drivers ok
Mounting root file system
Waiting for root file systemи тако стоји око 5 минута
онда покаже конзолу и каже:
/dev/ram does not exist
и скаче у шел са поруком:
can`t access tty; job control turned off
Урадио сам проверу меморијских модула, није узрок.
Пробао сам ограничавање меморије према упутству које се налази на двд-у (уписао сам: mem=512m у boot options, едитовао сам бут секвенцу на разне начине…)
Има један пост већ постављен на ову тему, али није привукао пажњу, можда због неспретног наслова.
24. април 2006. у 3:54 pm #43438kmilos
УчесникNadam se da razumeš da to što si izabrao da koristiš beta softver povlači sa sobom razne rizike i (nedostatke) odgovornosti. Stoga bi trebalo da si sposoban da sam istražuješ problem i eventualno doprineseš rešavanju bug-ova do zvaničnog izdanja. Npr. ovo je već poznati bug:
https://launchpad.net/distros/baltix/+source/kubuntu-live/+bug/33999
U suprotnom, moj savet je da se kloniš beta ili softvera pre izdanja.
24. април 2006. у 4:15 pm #43439lavic
УчесникKubuntu Current (1DVD)
Kubuntu Current 10.04.2006 (1DVD)
Ova verzija koristi KDE 3.5. 2 kao i drugi najnoviji softver ! Zasnovana na Kubuntu 6.06, velicina 3GB
Dodano na dan: 14-04-2006 Poručeno: 1
Ово је дословно преписано из Линуксо Клуба, као понуда.
Пише ли негде да је бета?
Наравно, можда бих требао да знам, питам се одакле?
Можда да висим на мрежи и пратим свих петсто хиљада форума везаних за зилион дистрибуција?
Људи (не људи, већ: Човече), мени је ово само хоби!
Већ си ме једном овако маршнуо на овом форуму и оћутао сам ти јер си био у праву, али си сад мало претерао.
Свака част на труду, али се јако непријатно осећам кад се понашаш овако, не само према мени, већ према многима, и не само на овом форуму (добро није баш да не пратим форуме 😉 ).
Молим те, прођи се мојих постова убудуће![/quote]24. април 2006. у 6:00 pm #43440tomaja
Главни мајсторHm, ovo mi sve liči na još jedno beskonačno prepiranje po forumu.
Elem, da skratim.
Sve distribucije koje nose oznaku b ili beta, a ili alpha, current, testing i slično nisu finalne verzije te distribucije. Naravno, nekada one rade ok kao što nekada i finalne verzije imaju bagove koje ne bi smele da imaju.Opet, sa druge strane, dobar deo korisnika želi da ima najnoviju distribuciju i najnoviji sotver a to sa sobom povlači određeni rizik. Naravno, niko, pa čak ni sami kreatori distribucija ne garantuju da će one raditi bez greške čak i u finalnim verzijama tako da sa te strane nema mesta ljutnji mada nisam ni prietio da se neko ljutio, samo je postavljeno pitanje, i samo je dat odgovor.
Ko pita ne skita, tako da svakom preporučujem, ukoliko ne zna o čemu se radi da pita, zato i postoji ovaj forum.
Što se tiče tona govora na forumu on je u poslednje vreme zaoštren bez ikakve potrebe. LJudi nemaju strpljenja ili iz nekih međusobnih ranijih prepucavanja imaju i dalje oštre prepirke. Pri tome ne mislim konkretno na ovu menu na forumu niti na njene učesnike već mislim na sve forume generalno.
Ukoliko bude potrebno biće uvedeno moderisanje poruka, tj. ni jedna poruka neće biti objavljena pre pregleda moderatora. Još jednom pozivam sve da konstruktivno učestvuju u radu foruma bilo da postavljaju pitanja ili daju odgovore.linux4life
24. април 2006. у 11:31 pm #43441Анонимни
ГостCurrent govori za sebe 🙂 To bi trebalo da se zna, kao pravilo da je beta, alpha, rc,current i slicno nestabilan softver. Tome podseca naclanak u nekim novinama gde jepisalo da je najnovija stabilna verzija Linuxa 2.5.x :):):)
Nista licno zaista, pre nego sto narucis nesto, a nisi siguran, pitaj, a ja ti garantujem da ovde ima ljudi koji nisu sujetni i koji ce ti odgovoriti sa najboljom namerom. mislim da je milosk donekle pregrubo postupio, i ne slazem se sa stavom da pocetnike treba docekivati na nabod 🙂 (ukoliko ga neko ima naravno). Da si znao da je beta verovatno bi pogledao bagove i da li to radi ili ne.
Stoga, imaj u vidu da si se zeznuo, pa iduci put pitaj 😉 Svaka skola se placa 😉
Prikljucujem se Tomaji. Peace! :):):)25. април 2006. у 2:49 am #43442LYb
УчесникJeste da moja poruka ne doprinosi temi uopste, ali… mislim… sta je milosk nepristojno/neprijatno/grubo rekao? Samo je objasnio da se beta/test/current izdanja izdaju samo da bi se otkrili i ispravili bagovi i da se ne nudi prakticno nikakva podrska i da se _ocekuje_ da ne radi kako treba. Savetovao je coveka da se drzi stabilnih verzija i to je u redu.
Doduse, slazem se da bi ton mogao malo da se spusti. Generalno. Svuda.
Sto se moderisanja foruma tice, ja sam protiv. Ako ikada dodje do glasanja, da se odmah zna. 🙂
Ne mogu da ucestvujem u radu foruma gde se vrsi moderisanje poruka iz dva razloga:
1. Ako su korisnici tolika stoka da im je potreban cobanin, ja sa time necu da imam nista.
2. Nikada nisam ucestvovao ni na jednom moderisanom forumu ili mailing listi, pa necu ni sada da pocnem 🙂
25. април 2006. у 3:58 am #43443tomaja
Главни мајстор@LYb
To bi bilo zaista krajnje sredstvo, i ne verujem da ce se to ikada desiti.
Cak retko kada neko uopste i reaguje na razno razne nedolicne postove (ponavljam ne mislim konkretno na ovu temu). Ipak, na neki nacin moras reagovati da bi koliko toliko uozbiljio ljude i preventivno delovao.Pz.
linux4life
25. април 2006. у 5:11 am #43444lavic
УчесникМир!
Извињавам се свима којима је моја реакција била груба и непримерена.
Такође, нислим да нам не треба чобанин. Овај начин је много бољи.
Хвала вам свима за разумевање и добре намере.Успут, мислио сам да current говори да је то стабилна верзија система са додатим новим верзијама већ испитаног софтвера. 😳
26. април 2006. у 12:45 am #43445LYb
Учесник@Tomaja kao krajnje sredstvo ja bih uklonio uvredljivi (ili kakav god vec) post i zakljucao temu. Ne vidim neki mnogo efikasniji nacin da se stvar resi.
Cudno je da forum sa relativno malom bazom aktivnih korisnika ima toliko netrpeljivosti. Ja sam u drustvu i na news-u poznat kao neko ko cas posla ispizdi i plane, ali 99% sukoba ovde uopste nema nikakvog osnova u realnosti.
26. април 2006. у 9:57 am #43446Анонимни
ГостSujeta je cudo 😉
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.