Početak › Forumi › Linuks distribucije › Ubuntu,Mint,… › Kubuntu current dvd build 10.04.06. problem kod instalacije
- This topic has 11 odgovora, 5 glasova, and was last updated 20 years, 1 month ranije by
tomaja.
-
AutorČlanci
-
24. april 2006. u 3:34 pm #7300
lavic
UčesnikIdemo redom:
komp je: mb asus 7v kt133; athlon xp 1700, sdram 640 (128+256+256), nvidia fx 5200, maxtor 40, dvd rw pioneer 108na pozdravnoj špici izaberem
install to the hard disc
(boot option: preseed/file=/cdrom/preseed/kubuntu.seed initrd=/install/initrd.gz ramdisk_size=16384 root=/dev/ram rw quiet splash –)na splešu kaže:
Installing drivers ok
Mounting root file system
Waiting for root file systemi tako stoji oko 5 minuta
onda pokaže konzolu i kaže:
/dev/ram does not exist
i skače u šel sa porukom:
can`t access tty; job control turned off
Uradio sam proveru memorijskih modula, nije uzrok.
Probao sam ograničavanje memorije prema uputstvu koje se nalazi na dvd-u (upisao sam: mem=512m u boot options, editovao sam but sekvencu na razne načine…)
Ima jedan post već postavljen na ovu temu, ali nije privukao pažnju, možda zbog nespretnog naslova.
24. april 2006. u 3:54 pm #43438kmilos
UčesnikNadam se da razumeš da to što si izabrao da koristiš beta softver povlači sa sobom razne rizike i (nedostatke) odgovornosti. Stoga bi trebalo da si sposoban da sam istražuješ problem i eventualno doprineseš rešavanju bug-ova do zvaničnog izdanja. Npr. ovo je već poznati bug:
https://launchpad.net/distros/baltix/+source/kubuntu-live/+bug/33999
U suprotnom, moj savet je da se kloniš beta ili softvera pre izdanja.
24. april 2006. u 4:15 pm #43439lavic
UčesnikKubuntu Current (1DVD)
Kubuntu Current 10.04.2006 (1DVD)
Ova verzija koristi KDE 3.5. 2 kao i drugi najnoviji softver ! Zasnovana na Kubuntu 6.06, velicina 3GB
Dodano na dan: 14-04-2006 Poručeno: 1
Ovo je doslovno prepisano iz Linukso Kluba, kao ponuda.
Piše li negde da je beta?
Naravno, možda bih trebao da znam, pitam se odakle?
Možda da visim na mreži i pratim svih petsto hiljada foruma vezanih za zilion distribucija?
Ljudi (ne ljudi, već: Čoveče), meni je ovo samo hobi!
Već si me jednom ovako maršnuo na ovom forumu i oćutao sam ti jer si bio u pravu, ali si sad malo preterao.
Svaka čast na trudu, ali se jako neprijatno osećam kad se ponašaš ovako, ne samo prema meni, već prema mnogima, i ne samo na ovom forumu (dobro nije baš da ne pratim forume 😉 ).
Molim te, prođi se mojih postova ubuduće![/quote]24. april 2006. u 6:00 pm #43440tomaja
Glavni majstorHm, ovo mi sve liči na još jedno beskonačno prepiranje po forumu.
Elem, da skratim.
Sve distribucije koje nose oznaku b ili beta, a ili alpha, current, testing i slično nisu finalne verzije te distribucije. Naravno, nekada one rade ok kao što nekada i finalne verzije imaju bagove koje ne bi smele da imaju.Opet, sa druge strane, dobar deo korisnika želi da ima najnoviju distribuciju i najnoviji sotver a to sa sobom povlači određeni rizik. Naravno, niko, pa čak ni sami kreatori distribucija ne garantuju da će one raditi bez greške čak i u finalnim verzijama tako da sa te strane nema mesta ljutnji mada nisam ni prietio da se neko ljutio, samo je postavljeno pitanje, i samo je dat odgovor.
Ko pita ne skita, tako da svakom preporučujem, ukoliko ne zna o čemu se radi da pita, zato i postoji ovaj forum.
Što se tiče tona govora na forumu on je u poslednje vreme zaoštren bez ikakve potrebe. LJudi nemaju strpljenja ili iz nekih međusobnih ranijih prepucavanja imaju i dalje oštre prepirke. Pri tome ne mislim konkretno na ovu menu na forumu niti na njene učesnike već mislim na sve forume generalno.
Ukoliko bude potrebno biće uvedeno moderisanje poruka, tj. ni jedna poruka neće biti objavljena pre pregleda moderatora. Još jednom pozivam sve da konstruktivno učestvuju u radu foruma bilo da postavljaju pitanja ili daju odgovore.linux4life
24. april 2006. u 11:31 pm #43441Anonimni
GostCurrent govori za sebe 🙂 To bi trebalo da se zna, kao pravilo da je beta, alpha, rc,current i slicno nestabilan softver. Tome podseca naclanak u nekim novinama gde jepisalo da je najnovija stabilna verzija Linuxa 2.5.x :):):)
Nista licno zaista, pre nego sto narucis nesto, a nisi siguran, pitaj, a ja ti garantujem da ovde ima ljudi koji nisu sujetni i koji ce ti odgovoriti sa najboljom namerom. mislim da je milosk donekle pregrubo postupio, i ne slazem se sa stavom da pocetnike treba docekivati na nabod 🙂 (ukoliko ga neko ima naravno). Da si znao da je beta verovatno bi pogledao bagove i da li to radi ili ne.
Stoga, imaj u vidu da si se zeznuo, pa iduci put pitaj 😉 Svaka skola se placa 😉
Prikljucujem se Tomaji. Peace! :):):)25. april 2006. u 2:49 am #43442LYb
UčesnikJeste da moja poruka ne doprinosi temi uopste, ali… mislim… sta je milosk nepristojno/neprijatno/grubo rekao? Samo je objasnio da se beta/test/current izdanja izdaju samo da bi se otkrili i ispravili bagovi i da se ne nudi prakticno nikakva podrska i da se _ocekuje_ da ne radi kako treba. Savetovao je coveka da se drzi stabilnih verzija i to je u redu.
Doduse, slazem se da bi ton mogao malo da se spusti. Generalno. Svuda.
Sto se moderisanja foruma tice, ja sam protiv. Ako ikada dodje do glasanja, da se odmah zna. 🙂
Ne mogu da ucestvujem u radu foruma gde se vrsi moderisanje poruka iz dva razloga:
1. Ako su korisnici tolika stoka da im je potreban cobanin, ja sa time necu da imam nista.
2. Nikada nisam ucestvovao ni na jednom moderisanom forumu ili mailing listi, pa necu ni sada da pocnem 🙂
25. april 2006. u 3:58 am #43443tomaja
Glavni majstor@LYb
To bi bilo zaista krajnje sredstvo, i ne verujem da ce se to ikada desiti.
Cak retko kada neko uopste i reaguje na razno razne nedolicne postove (ponavljam ne mislim konkretno na ovu temu). Ipak, na neki nacin moras reagovati da bi koliko toliko uozbiljio ljude i preventivno delovao.Pz.
linux4life
25. april 2006. u 5:11 am #43444lavic
UčesnikMir!
Izvinjavam se svima kojima je moja reakcija bila gruba i neprimerena.
Takođe, nislim da nam ne treba čobanin. Ovaj način je mnogo bolji.
Hvala vam svima za razumevanje i dobre namere.Usput, mislio sam da current govori da je to stabilna verzija sistema sa dodatim novim verzijama već ispitanog softvera. 😳
26. april 2006. u 12:45 am #43445LYb
Učesnik@Tomaja kao krajnje sredstvo ja bih uklonio uvredljivi (ili kakav god vec) post i zakljucao temu. Ne vidim neki mnogo efikasniji nacin da se stvar resi.
Cudno je da forum sa relativno malom bazom aktivnih korisnika ima toliko netrpeljivosti. Ja sam u drustvu i na news-u poznat kao neko ko cas posla ispizdi i plane, ali 99% sukoba ovde uopste nema nikakvog osnova u realnosti.
26. april 2006. u 9:57 am #43446Anonimni
GostSujeta je cudo 😉
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.