Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › KORISTITE LI LINUX ZA POSAO ILI …
- This topic has 31 одговор, 27 гласова, and was last updated 18 years, 7 months раније by dejan1980.
-
АуторЧланци
-
15. јул 2005. у 7:34 am #5749alkionУчесник
Zanima me koliko imate koristi od linuxa
Zaradjujete li od njega ili sluzi za obicne dnevne potrebe15. јул 2005. у 7:50 am #31328Off-TopicУчесникLichno ne, ali svakako gledam da ga zavaljam nekom ko zaradjuje, naravno besplatno.
U ostalom i ne umem da zaradim, pa makar i molerisao…
15. јул 2005. у 10:18 am #31329JMatejaУчесникLInuks mi je jedini operativni sistem i na Laptopu i na stonoj mašini. Inače držim kurseve Jave, radim programe koji se vrte i na Winu i na Linuxu (radim samo u linuxu a ako korisnik ima WIn to sve iz cuga radi zahvaljujući Javinoj multiplatformnosti)
Deo sam AQUIT organizacije http://www.aquit.net i imao sam problema što sam Nemcima koji su neki navučeni winovci rekao da nemam Windows pa su me naprašili i bogami je bilo pitanje da li ću raditi za njih na kraju je dogovor bio da ja ipak probam pa će mo videti da li postoje neke prepreke zato što koristimo različite sisteme. I evo već par meseci radim za njih i nismo naišli na prepreke ni u formatima podataka ni u tehnologijama.
Osnovni razlog mog prelaska na Linux je bilo što Win nije mogao da istovremeno pokrene 15-20 servisa i aplikacija pa nisam mogao da radim ono što mi treba (a non stop sam bacao pare na nove delove nebili uspeo da pojačam mašinu da mi radi sve što treba kad ono problem je bio u operativnom sistemu).
Trenutno radim na Slackware-u koji sam sam rekompajlirao (kernel) i optimizovao. Linux je zaista najbolji sistem za one koji znaju i umeju.15. јул 2005. у 10:19 am #31330DeGУчесникAko neko sumnja, evo mojih iskustava:
Kuci imam 6 kompjutera, svi pod Linuksom, u firmi gde radim imamo mrezu od 5 kompjutera, moj je pod Linuksom vec 2.5 godine (samo pod linuksom)!!! Koristim sada vec prastari Red Hat 9.0! Integrisan je u Windows okruzenje, sluzi za projektovanje i masinke konstrukcije, a po potrebi za izradu prospekata i pripremu za stampu, i kao server za stampu!
Sta sam dobio? Moje kolege svoje Win masine reinstaliraju otprilike na 2-6 meseci, ja moju nisam imao potrebe uopste. Dakle dobio sam stabilnost desktop kompjutera i izgubio nerviranja.
Pozdrav svim ljudima dobre volje!15. јул 2005. у 10:33 am #31331ak-87УчесникPa jos idem u skolu,tako da generalno neke poslovne koristi nemam.Za sada jos uvijek ucim,mada se zanimam i u programiranje pod Linux-om,tako da polako ucim i C++!Inace pored toga,klasika>>>muzika,net,filmovi,rezanje itd.
Linux koristim oko 3 godine,mada ne u kontinuitetu,ali u aprilu sam instalirao Vector,odusevio se,porucio Slack i Debian,Win obrisao,tako da je Linux sada jedini sistem na mom komp-u,a i tako ce ostati…15. јул 2005. у 10:55 am #31332Mr_PingvinУчесникJa ne zarađujem od samog sistema nego od aplikacija koje rade na njemu. Uglavnom ga ljudima delim, instaliram i pomažem besplatno kako bi ih bilo što više…
15. јул 2005. у 1:02 pm #31333DooleУчесникPa sobzirom da jos idem u srednju skolu tako i ja poslovne koristi nemam.Do sada kad god me je neko poterao da mu nesto namestim,instaliram,narezem nikada nikome nisam naplatio.Linuks koristim za sve sto sam koristio i win igrice,filmovi,muzika,CAD,modeliranje…
15. јул 2005. у 8:10 pm #31334SiouxУчесникČista zabava.
Multimedijalni centar moga doma je računar (pod Lin-om ).
Igrice koje ne poteram na makini i ne igram. 🙄16. јул 2005. у 8:12 am #31335xphreakУчесникLinux trenutno koristim za posao. Pre nekih 4 meseci sam totalno presao na Linux i za sada nemam potrebe da korstim Window$ OS. Posto radim development u Javi linux mi u potpunosti odgovara. Skoro sam radio na projektu za VoIP, kosritio za dev. Asterisk server, JBoss app server, Eclipse za kodiranje (mada se lepo radi i sa JBuilder-om) i mySQL za bazu.
Ako budem nastavio da radim javu sigurno necu menjati platformu posto sam izuzetno zadovoljan stabilnoscu.
Inace koristim novosadsku distribuciju Atomix Linux, pored posla obavljam i sve ostalo na njemu + zabava. Posto pisem clanke o Linux-u za lokalne novine to isto radim u Linux-u (text-> OOWriter a slike Gimp).19. јул 2005. у 3:02 pm #31336ivicapУчесник…za sve sto sam koristio i win igrice,filmovi,muzika,CAD,modeliranje…
ej Doole interesuje me sta na linuxu koristis za CAD i modeliranje?
inace ja koristim linux samo za kucnu upotrebu, ali valjda ce mi se posreciti jednog dana, pa da pocnem i da zaradjujem sa njim:))
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.