Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › OpenSuSE › konkretan problem za vreme installacije
- This topic has 28 одговора, 10 гласова, and was last updated 18 years, 6 months раније by veteran.
-
АуторЧланци
-
21. фебруар 2006. у 12:25 pm #40820miroslav_joksimovicУчесник
Pa, nabavi nove kopije distroa koji te zajebavaju, probaj tako iako ne vidim logicno resenje trenutno…
21. фебруар 2006. у 8:22 pm #40821slaksУчесникČudna stvar 😕 Najverovatnije da DVD zabušava
21. фебруар 2006. у 9:34 pm #40822negovanУчесникIzmedju ostalog koji je tip i proizvodjac tvog DVD roma?
21. фебруар 2006. у 10:42 pm #4082322_danaУчесникimam liteon dvd-rw shw-1635s. mozda zaista jeste do diskova.
a i ovi iz kluba ih narezuju na neke krntije22. фебруар 2006. у 1:02 am #40824miroslav_joksimovicУчесникimam liteon dvd-rw shw-1635s. mozda zaista jeste do diskova.
a i ovi iz kluba ih narezuju na neke krntijeMeni su iz kluba svi koji sam uzeo bili zaista odradjeni kako valja, bez ikakvih problema. Dok klub nije radio, narucio sam par komada sa drugog sajta, bili su OK. Proveri DVD-RW, moj ti je savet!!!
22. фебруар 2006. у 2:21 pm #4082522_danaУчесникok, kako da ga proverim, sta da mu radim?
22. фебруар 2006. у 6:33 pm #40826LYbУчесникBaci ga u vis i opali iz sacmare po njemu, sitnom sacmom. Ako sve rupe imaju glatke ivice, dakle nema iskrazanih, onda je dobar.
Ja to radim trivijalnom metodom. Prekopiram sve fajlove sa diska na hard i ako to prodje kako treba – to je to.
22. фебруар 2006. у 8:55 pm #40827negovanУчесникAko ti kopira 10 do 20 min OK a ako ide preko pola sata baci ga i uzmi drugi.
Iz iskustva ja isto uradio.23. фебруар 2006. у 12:17 am #40828veteranУчесникSve rečeno može da bude ali obzirom da imam sličnu ploču samo je UDMA 100 i UDMA 133 a pre sam imao neku SOJO ploču kao tvoja samo je bila za Intel imam par pitanja:
Da li je UDMA 100 neki raid kontroler koji radi i u ATA režimu?
Gde su spojeni diskovi a gde optički uređaji?
Da li imaš neki usb mass storage stalno spojen, recimo usb-flash ili hdd?Imam četiri hdd-a dva su na primarnoj ide grani, onda dva optička uređaja na sekundarnoj grani i dva hhd-a ata-raid. Na trećem disku mi je FreeBSD a boot mi je na primari hdd i koristim grub za podizanje FreeBSD-a. Ako mi nije priključen flash sve radi, ali ako je priključen flash onda nema šanse da podignem BSD jer grub predpostavljam da flash vidi kao treći hdd i tu ga traži. Ovo možeš da proveriš i sa nekim live linuxom prateći slova koja bi u mom slučaju morala da budu /dev/hde i /dev/hdf ali su /dev/hdf i /dev/hdg. Tek kad se sistem podigne onda sve dođe na svoje mesto. LILO recimo ako je priključen flash prijavljuje error duplicated volume id. Bez flash-a je sve normalno mada se LILO bolje snalazi i dok mi je na tom disku bio Linux uspevao je da ga bootuje za razliku od grub-a. SuSE koristi grub i to može da bude razlog da se ne podiže posle inicijalnog restarta. Slacware ni sa jednim kernelom ne prepoznaje moj ata-raid što može da bude slučaj i kod tebe i eto pucanja.
Da proverim ovo,pošto sam sve sa četrtog diska bacio na dvd-ove probaću da instaliram SuSE na njega pa da vidim šta će biti i naravno javim. Mada je malo dugačko ali da kažem i da sam slične probleme imao i sa SOJO pločom i to sa win2000, morao sam instalaciju da obavim na primarnoj ide grani pa da disk prebacim na ata-raid i u biosu promenim boot device na scsi i tek tako je radio. Ako krenem instalaciju direktno na ata-raid posle restarta se smrzne računar. Ovo je moje lično iskustvo možda nekom bude od koristi. Možda su tvoji mediji dobri ali ih nešto od ovoga sprečava da se instaliraju.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.