Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › OpenSuSE › konkretan problem za vreme installacije
- This topic has 28 одговора, 10 гласова, and was last updated 18 years, 7 months раније by veteran.
-
АуторЧланци
-
14. фебруар 2006. у 2:38 pm #698822_danaУчесник
konfiguracija:
athlon tb 1333 640mb ram, asus a7v, radeon 7500, creative 128, ext modem safeway, monitor, tastatura, mis, kuciste itd 🙂mozda jedina nestandardna stvar je sto postoje i ata100 i ata66 kontroleri na ploci odvojeni.
kad instaliram suse10 sa dvd-a prvi deo installacije pre reboot-a prodje ok, medjutim kada se suse ponovo boot-uje installacija se jednostavno zamrzne, bez ikakve poruke, upozorenja , icega
probao sam razlicite vidove installacije, puna, bez grafickog okruzenja, sa minimalnim graf. okruzenjem itd , ali suse je iz nekog razloga i dalje pissed off.
pri bootovanju nema nekih fatal i invalid gresak u dmesg.deb31 sarge sa dvd je prosao ok.
sta da radim?14. фебруар 2006. у 3:06 pm #40801jovirУчесникdeb31 sarge sa dvd je prosao ok.
sta da radim?Pa ostavi debian… 😆 😆 😆
Nije mi jasno zašto insistiraš na SuSe-tu, Debian je stvarno odličan.
A razlog zašto SuSe neće je možda u nekompatibilnosti nekog parčeta hardvera…14. фебруар 2006. у 3:45 pm #40802miroslav_joksimovicУчесникNe da je verovatno do hardvera vec je 100% do hardvera. Apsolutno nema razloga da nece da boot-uje ako je sve OK sa hardverom. Ocigledno je problem u hardveru tako da…probaj sa 9.3 verzijom. Ako nece ni to, otpisi SuSE, uzmi neki drugi distro… 🙄
14. фебруар 2006. у 7:35 pm #40803MoneoУчесникProbaj prilikom boot-ovanja da podignes CD sa iskljucenim ACPI-jem(zaboravio sam sada kako ide komanda,videces sam kada izberes more options prilikom podizanja) ili da ACPI iskljucis u samom BIOS-u,pa ako instalcija prodje OK ukljuci ga ponovo kada zavrsis….
Dici ruke na prvom problemu i promeniti distro nije bas ekonomicno resenje 😆16. фебруар 2006. у 12:36 pm #4080422_danaУчесникranije sam imao suse9.2 na istom kompu bez problema (osim sporosti)
a pre toga slack10.1cudno je to sto je i slack current dvd pukao dok se kernel bootovao sa dvd-a pri pocetku installacije
ne instalira mi se deb jer nije prepoznao modem i ne gubi mi se vreme na podesavanje tih i slicnih gluposti
16. фебруар 2006. у 1:21 pm #40805miroslav_joksimovicУчесникcudno je to sto je i slack current dvd pukao dok se kernel bootovao sa dvd-a pri pocetku installacije
Onda ti nesto sa harverom nije u redu. Ako dva razlicita distroa, tj diska nece da butuje, a na istoj masini, onda je logicno valjda da nesto sa hardverom nije u redu, zar ne?! 🙄
16. фебруар 2006. у 1:57 pm #40806velialУчесникprobao sam razlicite vidove installacije, puna, bez grafickog okruzenja, sa minimalnim graf. okruzenjem itd , ali suse je iz nekog razloga i dalje pissed off.
pri bootovanju nema nekih fatal i invalid gresak u dmesg.Mom prijatelju se slicna stvar desila sa fedorom, ne znam dali SUSE ima instalaciju iz cistog text moda (crn ekran i ona siva ogromna slova), on je tako instalirao fedoru, posle je radilo sve kako treba.
16. фебруар 2006. у 8:05 pm #4080722_danaУчесникAko dva razlicita distroa, tj diska nece da butuje, a na istoj masini, onda je logicno valjda da nesto sa hardverom nije u redu, zar ne?! Rolling Eyes
radio je sa slack10.1 i suse9.2 sa cd-a. u cemu je razlika? probacu jos neki mod…
zna li neko kako se installira modem na deb3.1 ?17. фебруар 2006. у 8:58 pm #40808negovanУчесникProblem ti je sa DVDromom posto ti SuSE ne prepoznaje posle pola instalacije isti.
Prethodne distribucije si instalirao sa CD-a?17. фебруар 2006. у 8:59 pm #40809negovanУчесникKoji modem koristis?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.