Početak › Forumi › Linuks › Linuks umrežavanje › Konektovan ali nema protoka ?
- This topic has 18 odgovora, 9 glasova, and was last updated 21 years, 1 month ranije by
brale.
-
AutorČlanci
-
6. jun 2005. u 8:41 am #29186
Cyberghost
UčesnikOK, cim proverim da li je to javicu, pozdrav
7. jun 2005. u 5:57 am #29187Cyberghost
UčesnikVerovatno si aktivirao firewall. Idi u ControlCenter, Security, Firewall. Odaberi no firewall, OK, pa ppp adapter. Ako posle toga radi onda je bio firewall. UPOZORENJE!!! Ovako ti masina biva delimicno nezasticena. rekonfigurisi posle firewall po zelji.
Pazi izludjuje me do imbecilnosti, firewall nije UOPSTE ukljucen pise: Everything (No firewall) rodjaci !? Prso sam vise od ovog *ranja, danas cu ako stignem da ga reinstaliram nemam vise zivaca.
7. jun 2005. u 11:56 pm #29188DeadRinger
UčesnikProcitah ponovo sve i ne vidim koji modem koristis mada nije bitno. Probaj osim VeratNet-a da se konektujes i na nekog drugog IP. Negde jesi cacnuo i zato, ako se odlucis na reinstalaciju, pamti sta diras. Nemas razloga da mrzis Linux, svi smo prosli tu muku. I ja sam zbog Linuxa kupio externi serijski (ttyS0 ili ttyS1) hardverski modem i vise ne gubim vreme sa Lucentom (pregoreo), Conexant (trazi oko 14$ za full drajver), Intel 537EP (tu i tamo), US Robotics interni (da pogines trazeci drajver). Vidis da imamo zelju da ti pomognemo kako bi dospeo brzo do nivoa za koji je nama trbalo mnogo vise vremena. Ako je radio prvi put proradice opet.
8. jun 2005. u 7:14 pm #29189Cyberghost
UčesnikJoj, sad sam probao sam EUnet-om i mrka kapa :(. Deinstaliracu ga pa cu jovo nanovo. Hvala svima na trudu.
Pozdrav
10. jun 2005. u 6:21 am #29190Cyberghost
UčesnikUradio sam Clean install sinoc i samo podigao modem, bira broj konektuje se ali protok JOK, firewall je iskljucen, probao EUnet isto se desava. Na Windows-u radi sasvim dobro ! Prso sam ko zvecka 🙁
10. jun 2005. u 8:07 am #29191Bastard
UčesnikPrvo sto mi pada na pamet je negotiation
Ja sam imao problema da se konektujem na sezam dok nisam stavio stupid mode pri cemu program za dileup koristi jednostavniju skriptu.
Probaj kinternet i gledaj konzolu.12. jun 2005. u 11:46 am #29192Cyberghost
UčesnikKinternet nemam na MDK, ali uspeo sam da se konektujem iz konzole kao root, kucam kppp i radi, mada mi nije jesna zasto nije hteo kao obican user, ali bitno je da radi. Pozdrav
13. jun 2005. u 9:09 am #29193Cyberghost
UčesnikAaaaaaaaaaaa nista opet je stao, nisam ga restartovao vise od dva puta i sad opet nece. Bukvalno nisam nista dirao, samo sam mountovao HDD i CDrom i sad opet nece i kad ga pokrenem iz konzole isto se desava. Probao sam WVdial ali ne znam gde mu se nalazi .conf file da podesim parametre veze. Pomagajte ljudi!
13. jun 2005. u 11:39 am #29194brale
Učesnik/etc/wvdial.conf
I pogledaj sledeci link za sve sto ti nije jasno
http://www.linuxo.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2281&highlight=wvdial -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.