Početak›Форуми›Linuks›Linuks umrežavanje›Konektovan ali nema protoka ?
- This topic has 18 odgovora, 9 glasova, and was last updated 18 years, 3 months ranije by
brale.
-
AutorČlanci
-
1. juna 2005. u 6:39 pm #5473
Cyberghost
UčesnikKoristin MDK 10.1 kupljen sa http://www.linuxo.org i za sad je sve lepo radilo ali od jednom kada se konektujem na net modemski ne moze nista da otvori, uopste nema protoka a uredno se konektuje. Ne znam da li sam prckao nesto pa sam zabranio saobracaj, do cega moze da bude ???
2. juna 2005. u 6:47 am #29177VladimirStefanov
UčesnikNe znam sta si uradio, dao si premalo podataka. Pokusaj da u kppp uneses DNS adrese tvog provajdera.
2. juna 2005. u 8:47 am #29178Cyberghost
UčesnikKacim se preko Verat-a, pokusao sam i sa DNS-om i bez i menjao sam PAP, PAP/CHAP, koristim KPPP i nista, samo se konektuje i tu ostaje. Pada mi na pamet neki Firewall da nije uljkucen pa ne dozvoljava protok (i da ga ima ne znam kako da ga iskljucim) ?
Ako vam trebaju jos neki podaci da bi mogli da rasimo ovaj problem javite ja cu dati sve sto znam.
2. juna 2005. u 3:01 pm #29179dens
UčesnikDa nemas od skoro ethernet adapter na masini?
Ako je odgovor da, mozda imas problem sa rutiranjem, i tada za probu uradi
ifconfig eth0 down
Drugo, probaj da pingujes redom svoju adresu ppp0 adaptera, zatim udaljenu stranu, pa DNS server tvog provajdera (po ip adresi, ne po simbolickom imenu)….
Trece, vidi sta ti daje komanda iptables -L -v i iptables -t nat -L -v (ova druga je manje verovatna da ima funkciju ali za svaki slucaj)…
naravno sto se tice rutiranja, proba da vidis sta ti daje komanda route -n
2. juna 2005. u 8:36 pm #29180jovir
UčesnikVerovatno je problem u rutiranju.
Probaj:
[code]#route del default
#route add default ppp0[/code]
Ako upali, napravi skriptu i vozi! 😉2. juna 2005. u 8:41 pm #29181Cyberghost
UčesnikDa nemas od skoro ethernet adapter na masini?
Ako je odgovor da, mozda imas problem sa rutiranjem, i tada za probu uradi
ifconfig eth0 down
Drugo, probaj da pingujes redom svoju adresu ppp0 adaptera, zatim udaljenu stranu, pa DNS server tvog provajdera (po ip adresi, ne po simbolickom imenu)….
Trece, vidi sta ti daje komanda iptables -L -v i iptables -t nat -L -v (ova druga je manje verovatna da ima funkciju ali za svaki slucaj)…
naravno sto se tice rutiranja, proba da vidis sta ti daje komanda route -n
Uradio sam sve kako si napisao i sta mi izbacuje ima protoka i u paketima u u Bajtovima ali opet nista ne moze da otvori, ne moze da pinguje DNS provajdera. Na route -n izbaci mi u tabeli IP adresu koju sam dobio od provajdera,
Probacu sa ovim sto je rekao JOVIR pa cu da javim sta sam uradio.
2. juna 2005. u 11:01 pm #29182DeadRinger
UčesnikAko ni to ne pomogne pomisli da je modem u kvaru, probaj ga iz Wina ili na drugom kompjuteru.
4. juna 2005. u 2:05 pm #29183Dex
Učesniks vremena na vreme se verat zaglupi nece da nista otvori mail neradi itd.
imaju dosta korisnika i verovatno je to do toga
nekad je nemoguce ista otvoriti6. juna 2005. u 6:11 am #29184Cyberghost
UčesnikModem je ispravan 100%.
Znam da verat pobrljavi, cesto se to desaava ali to nije slucaj.
Kada kucam #route del default – ovo odradi
#route add default ppp0 – ovde kaze “device ppp0 does not exist”, a modem ponovo moze da bira i da se konektuje ali protoka nema.P.S. Zbog ovoga sam zamrzeo Linux i ne koristim ga, na kraju cu uraditi ponovo install ako ne uspem da resim probelm i to ce biti kraj.
6. juna 2005. u 8:35 am #29185pedjaman
UčesnikVerovatno si aktivirao firewall. Idi u ControlCenter, Security, Firewall. Odaberi no firewall, OK, pa ppp adapter. Ako posle toga radi onda je bio firewall. UPOZORENJE!!! Ovako ti masina biva delimicno nezasticena. rekonfigurisi posle firewall po zelji.
-
AutorČlanci
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.