Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Hardver › Komande HCF modema
- This topic has 30 odgovora, 8 glasova, and was last updated 21 years, 2 months ranije by
Off-Topic.
-
AutorČlanci
-
1. april 2005. u 7:26 am #26082
Slsimic
UčesnikŠto se tiče pečovanja…
ne kucaj hsfpatch -c već ./hsfpatch -c naravno kad si u dir-u gde je raspakovan driver.Što se tiče prijavljene brzine, kad instaliraš ovaj driver i ukucaš init string koji ti ispiše nakon pečovanja sve će biti kako treba.
AT&FW3+MS=V90,1,28800,33600,28800,56000
A što se tiče maila, ja kao browser preferiram Operu a ona u sebi ima i mail klijent tako da mi ništa više ne treba. 8 je odlična.
Ako nisi do sada probaj je, možda ti završi posao. 😀Pozdrav
1. april 2005. u 1:22 pm #26083MladenIsakovic
UčesnikZa patchovanje – uradio sam tako i prošli put, ali odgovor je da nema tog dira. Medjutim, ovi neograničavajući driveri rade odlično.
Što se maila tiče, instalirao sam Mozilla ThunderBird, i sve radi.POZDRAV ❗
1. april 2005. u 7:22 pm #26084kmilos
UčesnikMozda zato sto je neko preimenovao ovaj fajl u hsfpatch.dat u download sekciji? (Vadjenje iz original tar.gz arhive i menjanje imena btw generalno nije dobra ideja i samo zbunjuje ljude). Druga stvar, da li si mu uradio “chmod +x”? Trece, izvrsavanje zna da zeza na fat particijama, uvek prekopiraj izvrsni program na Linux fajlsistem.
Takodje, mislim da postoji malo noviji 1.2 patch ovde http://www.geocities.com/lonnypics/
1. april 2005. u 7:36 pm #26085MladenIsakovic
UčesnikPa zove se patch.dat
Kako treba da se zove?
A probao sam instalaciju više puta i to svaki put sa homeext3 particije.
Al’ ne vidim zašto bih uopšte to pokušavao, ovi beta drajveri rade odlično, imam utisak da modem bolje šljaka nego u Windowsu. Hoćete da kažete da su ti što se patchuju bolji?1. april 2005. u 7:51 pm #26086kmilos
UčesnikPa ako ti beta rade zadovoljavajuce onda samo vozi dalje, ne znam da li su ovi noviji nesto bas mnogo bolji…
A ovo sam ti gore inace pisao da bi znao u buduce: ako se program zove hsfpatch.dat onda se tako i pokrece: ./hsfpatch.dat, ./hsfpatch naravno da ne postoji u tom slucaju, nije shell vidovit. 😉
4. april 2005. u 6:35 am #26087Slsimic
UčesnikSa onim drajverima koje sam ti poslao (hcfpcimodem-1.03full.tar.gz) je stigao i hsfpatch i tako se i zove. Samo treba njega iskopirati u dir gde si raspakovao hcfpcimodem-1.03full.tar.gz. i ./hsfpatch -c radi bez problema.
21. april 2005. u 12:26 pm #26088Off-Topic
UčesnikNisam bash neshto mnogo detaljno zavirivao u vashe postove, ali vidim da imamo slichan problem, otprilike taj patch se koristi tako shto se iskopira u direktorijum odakle vrshish instalaciju, i tu se i potera, jednom ispatchovan uvek patchovan, onda samo make i h*fpciconfig, ali kasnije postoji i problem sa pucanjem linije???
Probao sam i sa onim init komandama, ali ne pale uvek, PPPD puca lio puca, chak je to pochelo da mi se deshava i sa onim starijim BETA drajverima koji se nikad nisu bunili ni za shta, ali eto sad i sa njima puca konekcija i to na svakih 5-6 minuta, a za baksuz to je kod kolege kojem sam stavio MDK9.1 chisto za internet, da ga ne smaraju svakakva sr.nja, i drzi bure vodu dok majstori odu, chak sam i za njega stavio init string i sve je radilo besprekorno, dok nisam otishao kuci, a on onda sam morao da vadi ochi.I josh neshto, vishe sae tiche kernela, dakle poshto moj 9.1 radi sa 2.4.22-xxx, i to josh i ne kompajliranim, samo instaliranim modulima iz 9.2, probao sam, ali ovog puta chak sa rekompajliranjem 2.4.25, koji je proshao bez problema, napravio initrd, ali novi kernel zastane i zaglavi bash kod onog “Press I for interaktiv startup”, i tako stoji do kraja sveta.
Primetio sam da mi nedostaje jedan file u /boot, neshto tipa kernel.h-2.4.25, inache boot mi je pun svakojakih kernela, i svi rade ali jedino ovaj 2.4.25 nece, poshto sam prochitao ovde da su neki uspeli da nadju neke headere i da ih instaliraju, interesujeme, mogu li se napraviti ili naci na instalacionim diskovima za MDK-10.0, odakle mi je inache i source i kernel???
Hvala i izninite na ovolikom referatu.22. april 2005. u 6:18 am #26089Slsimic
Učesnikotprilike taj patch se koristi tako shto se iskopira u direktorijum odakle vrshish instalaciju, i tu se i potera, jednom ispatchovan uvek patchovan, onda samo make i h*fpciconfig, ali kasnije postoji i problem sa pucanjem linije???
Ova verzija koju ja imam a pretpostavljam i druge se ispatchuje i odmah kao root kucas make install a zatim hcfpciconfig. Radi bez problema i pucanja. Probano na Mandraku 10.1, Suse 9.2pro i Vectoru 5.01. Mozda ti nije problem do drivera vec do podesavanja KPPP-a ili PPPD-a.
2. maj 2005. u 8:34 pm #26090Sioux
UčesnikIzgleda da masa problema dolazi od toga što mi imamo rc2 verziju koja nije sasvim dorađena.Test verzija .
Moguće je i da nam fali po nešto .13. jun 2005. u 5:41 pm #26091Maki17
UčesnikIzvinite ljudi, treba mi pomoć.
Tražim HCF drajvere za Conexanta, znam da ste svašta tu napisali ali nigde nevidim link odakle bih skinuo patch ili beta drajver.
Ja se Linuxom bavim 2 dana, pa imajte i to na umu..eh, da imam SuSE 9.2 Pro.
Hvala -
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.