Početak›Форуми›Linuks distribucije›Mandriva›Hardver›Koliko vas iskorišćava svoj 64bit procesor?
- This topic has 24 odgovora, 15 glasova, and was last updated 16 years, 1 month ranije by
DeadRinger.
-
AutorČlanci
-
12. aprila 2007. u 7:00 am #53907
dejanium
Učesnikza sada nista spektakularno ili vecina nas nema dodira sa oblastima u kojima 64bitni procesor sija u punom sjaju. tehnologija napreduje, ovo je samo jedan korak u razvoju do otkrica primene novih materijala i tehnologija za izgradnju nekih ultra-extra-ko-zna-koliko-bitnih procesora.
12. aprila 2007. u 7:46 am #53908psy_unix
UčesnikLjudi ja ne znam za vas al ja teram Centos 4.4 _x86_64 na AMD_64 dual_core 4200+ i sistem je brzi realno za 20%-30% i kad prebacim na xp ili fedoru 32_bit kao da sam seo u ficu…. Nije mi dobro…
Testirao sam i razne ostale sisteme i svi su bili znacajno brzi (Parirao im je samo FreeBSD i_386)
Ko je koristio malo duze 64_bitne procesore mora se sloziti sa mnom
Buducnost je vec tu i to odavno O0 O0 O0@ MisterNo je vidim @serbiancafe gde ti je i mesto da pljujes ljude i prozivas ako bas to hoces (nista licno)
Tomo ili nevidljivi moderatori ovog foruma opet apelujem da se teme cesto razvijaju u globalno napusavanje baz ikakve potrebe…..
12. aprila 2007. u 9:20 am #53909kosmi
Učesnik#psy_unix
Mislim da si trebao da porediš dva ista sistema, ali za različitu procesorsku arhitekturu, a ne brzinu dva totalno različita sistema, pa bio to FreeBSD, XP, Vista ili Fedora. Babu sa istom tom babom, ali iz mlađih dana, a ne žabu sa konjem. Fića jeste fića, pa bio on od 750 ili 850 ccm. 😀12. aprila 2007. u 12:55 pm #53910MisterNo
Učesnik@ psy_unix
Nista licno ali gledaj svoja posla. Ako mislis da gluposti koje postuje BrokeBody vrede paznje i komentara nisi nista bolji od njega.
Svoju kreativnost usmeri na onu prezentaciju za koju ti je tomaja ostavio prostor na serveru a vezanu za priblizavanje linux-a korisnicima. Dve napravljene web strane ti ne daju za pravo da ti dajes svoj komentar o 64 bitnoj platformi.
12. aprila 2007. u 2:41 pm #53911foxbunny
UčesnikDve napravljene web strane ti ne daju za pravo da ti dajes svoj komentar o 64 bitnoj platformi.
???
12. aprila 2007. u 2:47 pm #53912debelizmaj
Učesnikahahahahahah koliko je ovaj mister no ljut ahahahahahahahhaha
12. aprila 2007. u 3:44 pm #53913foxbunny
Učesnikahahahahahah koliko je ovaj mister no ljut ahahahahahahahhaha
Ljut? Misliš ovako –> >:(
12. aprila 2007. u 6:37 pm #5391412. aprila 2007. u 6:54 pm #53915BRANKKO
ModeratorKoj li vam je qratz sa ovim glupim prozivkama…
U prakticnom svakodnevnom radu ne koristim skoro nista od pogodnosti 64-bitne arhitekture. Ali posto studiram Informatiku na Matematickom fakultetu, redovno programiramo neke zezancije sa obradom brojeva, polinoma i sl.
E sad, svako ko zna razliku izmedju 32-bitnog i 64-bitnog registra zna i razliku izmedju 2^32 i 2^64 (u brojevnim vrednostima to je svega 18446744069414584320)Bas se sada zezamo sa nekim algoritmima za racunanje faktorijela velikih brojeva (gde se dobijaju rezultati sa mnoooogoooo cifara, a tu velicina registra drasticno ubrzava kalkulacije…)
Ovo je samo jedan banalan primer prednosti 64-bitne arhitekture, ali ima mnogo ozbiljnijih i znacajnijih.
Naravno da se ne ocekuje neka drasticna promena u brzini rada nekog posla koji se zasniva na kuckanju u Word-u, OpenOffice-u ili sl.
12. aprila 2007. u 7:23 pm #53916psy_unix
Učesnik@ Sioux
Zanima me da li ti nešto od drajvera nedostaje ili od software-a.Glupo pitanje i nije za ovde !
Ne , imam sve sto mi treba …….
Kupujem preko Linuxo club-a a drajvere skidam kad sam u internet_cafe-u :p :p :pPozzz
P.S. Sledeci put me pitaj preko PM ako si voljan da pomognes….
-
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.