Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Koliko ste njih uveli u GNU/Linux?
- This topic has 38 одговора, 24 гласа, and was last updated 19 years, 2 months раније by
nebjak.
-
АуторЧланци
-
20. јун 2007. у 8:17 am #56015
urosevic
УчесникEj bre, nemojte da mi prljate istraživanje tim prljavim vlasničkim sistemima 😀
Kolko ja prebrojah, kao nekih 8 žena koristi GNU/Linux. Znam da Lilit (valjda?) koristi BSD, al ovo nam dođe kao podsticaj da vidimo koliko smo raširili „sektu”, a ne kol’ko je žena zastranilo i na ovu stranu 😉
20. јун 2007. у 8:36 am #56016Stanislav__Antic
УчесникJa bas i ne mogu da se pohvalim da sam mnogo ljude poterao preko bare. Nekako sam u fazonu da nenasilno uvodim linux, kazem im dobre i lose stvari. Ako su spremni da prihvate tu sam.
Za sada je tu samo jedan ortak koji ga koristi za kompresovanje filmova sa mencoder-om, i gledanje sa mplayer-om.20. јун 2007. у 10:33 am #56017dejanium
Учесник@Urke MMI
oooppsss, izvini ::) ja vise necu da pomenem ni m od .aca 😉
Znaci, Urke MMI je objavio da 8 (osam) zena u srbiji koristi linuks!
e, imam jednu ideju za prebrojavanje putem glasanja a potom graficka obrada, ako uspe bice fancy (bljak, pu, pu, pu napisao sam rec na f), ali necu sad o tome.
koliko je to ne mnogo ljudi?
20. јун 2007. у 10:39 am #56018dread
УчесникKako je Mac uspeo da se nadje u postu o Linuxu i njegovim korisnicama.
Sto se tice konvertovanja na Linux do sada se sve svodilo na pricu ,objasnjavanje, pokazivanje i sl.
U najavi imam zeninu prijateljicu koja je izrazila spremnost i zelju da se odrekne Windowsa i predje na Linux.
I mog Kuma,samo moram da skontam kako da mu proradi Pinnacle TV kartica,da bi sve bilo kompletno funkcionalno.
Sto se tice Mac-a na ne-Apple masinama,sve je to uredu, to mozda i radi,ali dokle god Apple zvanicno ne podrzi tu pricu, sto ne verujem da ce da se desi, posto se in-house proizvodnja pokazala proverenom dugi niz godina)
Zato i imamo situaciju da:
Windows puca na zutacima,
a da za Linux nepostoji valjana podrska velikih proizvodjaca hardware-a
I onda nam je kriv Apple sto naplacuje Research & Development+ najnapredniji OS ne trenutno nego i u narednih 5 godina minimum.20. јун 2007. у 10:47 am #56019dread
УчесникA da… i ja cu uskoro da predjem na Linux posto me ovaj komp na poslu svakodnevno izludjuje.Jedino sto moram je da dignem virtuelni Win zbog nekih software-a koje proizvodjac opreme sa kojom radim nazalost pravi samo za windows.
21. јун 2007. у 12:22 am #56020Mr_Pingvin
УчесникJa sam sigurno uveo petoro
Drugu sam namestio DSL na PI 166 sa xmms-om, Jedan drug i jedna drugarica su sami tražili diskove i sami namestili linuxe, mada ih retko koriste, ali bar ih hvale. Naravno morao sam da stavim i komšiji zbog amaroka i karambe. ostavio je win za igrice, ali više vremena provodi na linuksu, i on me najviše gnjavi od svih. Naravno i moja devojka koristi linuks, u pitanju je vremešni suse 10.0 a mašina ima samo 128mb ram-a, ona je ujedno i jedina osoba koju poznajem da ne zna i nikada nije radila u win-u a zna da koristi linux (kolko-tolko… 🙂 )…
21. јун 2007. у 4:45 am #56021urosevic
УчесникMa nisam ja nasilio nikoga, ljudi su sami tražili, što je zanimljivo, kad su videli kako izgleda 🙂
Pooslednji primer, dolazi drugar, ja reko, aj da ti pokažem leptiriće. Palim beryl-manager, aktiviram ga, i krećem u iživljavanje: cube, flame minimize/maximize efekat, realna providnost prozora, zasićenost boje prozora, tab-switch, prozori „od želea“, prozor između dva desktopa, film koji cepa na dva desktopa i koji teče u „žele“ efektu 😀 Ne sećam se još par drugih kerefeka koje sam mu pokazao, i posle toga sledi njegov zapovednički tom “OĆU OVO DA MI STAVIŠ NA LAPTOP” 😀 E, jbg, onda sam mu stavio neki Ubuntu i po pokazivanju par stvari pustio da se dlaje snalazi sam. Prodao je lappy pa više nema fancy desktop u 3D, al, čim se vrnem s mora, eto njemu 3D na desktopu 😉
21. јун 2007. у 7:04 am #56022Highlander
Учесникjosh dva pojena za mene O0 O0
uredjivacki tim supska.net portala, preso na PCLOS >:D >:Dpozzz
21. јун 2007. у 11:31 am #56023nebjak
УчесникPar kolega sa faxa. Nikoga nisam ubedjivao, sami su trazili, samo sam ih usmerio na pravi put, i svi su odusevljeni
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.