Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Koji WebMail ??
- This topic has 23 одговора, 13 гласова, and was last updated 20 years, 10 months раније by
LYb.
-
АуторЧланци
-
30. август 2005. у 9:40 pm #6050
MladenIsakovic
УчесникInteresuju me vaša iskustva….
Ukratko, kačim se na Net dial-up-om preko Sezampro-a već godinama. Pre sam išao sistem plaćanja preko S kartice, međutim, pošto ovde u Šapcu već odavno više ne znam da li uopšte negde mogu da se nađu da se kupe te kartice (pre ih je bilo na svakom kiosku), već godinu dana idem preko njihovog 042 broja, pa mi račun za Net stiže uz telefonski račun. Sve je to Ok, međutim, juče mi je ukinut pristup email-u, jer je proteklo godinu dana od zadnje uplate S karticom, i više nemam pristup kroz email klijent. Video sam da mogu da pristupim svom inboxu kroz WebMail, ali sam zatekao samo jednu poruku, moguće je da je ostala još dok mi je nalog bio aktivan. Sad, ako ne nađem karticu, nemam više email adresu kojoj mogu pristupiti svojim Thunderbirdom. Dobro, imam ja 2 WebMail adrese na Yahoo-u i Hotmail-u, al’ mi ne odgovara ništa od toga, ustvari treba mi SMTP pristup; ja volim da svoje email-ove koje nekome šaljem malo ukrasim, ubacim pozadinsku sliku ili boju, ubacim svoj grafički potpis, itd., dodam attachment, itd., pa to stavim u Outbox, i kad sam online, ja to pošaljem. Što se pregleda Inbox-a tiče, ne smeta mi WebMail pristup. E sad, Hotmail-u se može pristupiti preko POP3, ali samo iz OutlookExpress-a iz Windowsa; ‘ajde, ni to mi ne bi bio problem, ali na Hotmail-u još uvek imam samo 2 MB na raspolaganju, što mi je baš malo; na Yahoo-u mi sve odgovara, osim što nemam POP3 pristup; video sam na TV ima nekih programčića (za Win) kojima možeš pristupiti svom nalogu na Yahoo-u, ali ne znam da ima takvo nešto za Linux.
E, dakle, moram otvoriti negde nalog, negde na neki WebMail servis, gde bih imao POP i SMTP pristup, otvorim svoj Thunderbird, skinem i pošaljem mail kao da je Sezampro. Drugar mi je preporučio mail.ru, samo sam bacio pogled, nešto na ruskom, valjda ima i neka engleska varijanta, nisam detaljisao, ali bih da čujem i vaše mišljenje, gde bi bilo najbolje otvoriti takav nalog, itd. A ako postoji neki program za Linux preko koga bih mogao koristiti Yahoo, onda bih mogao ostati na Yahoo-u. ‘Ajd, recite mi vaša iskustva…..30. август 2005. у 9:57 pm #33688Nitro
УчесникPoz komsija. Dobro nismo bas prave komsije, ja sam iz Majura ali nema veze… 🙂
Ja koristim gmail, i mogu da primam i saljem mailove preko thunderbirda, tj. pop3 i smtp rade. Imas i na gmailovom sajtu uputstvo za podesavanje… Ako se ne snadjes za pozivnicu, sibni mi pm pa cemo srediti…
Poz30. август 2005. у 10:02 pm #33689kmilos
УчесникI ja koristim Gmail. Ne radi loše POP pristup, samo još nisam ušao u fazon sa arhiviranjem i brisanjem preuzetih poruka, pa mi se kod nekih klijenata (koristim isti nalog na više različitih mašina) poruke pojavljuju duplo.
31. август 2005. у 12:10 am #33690popeye
Главни мајсторSve lične (nevezane za posao) naloge sam preusmerio na Gmail. Zanimljivo je da odskora radi i Gmail Talk (Gmail Jabber servis).
Jedina primedba je na srpski prevod Gmail servisa. Zna li neko ko je prevodilac?
31. август 2005. у 8:52 am #33691Off-Topic
Учесник@ milosk
Tebi mozda duplo, ali kod mene, ako ih prevuchem sa jedne mashine, sa druge mashine cu po iste mailove morati direktno na gmail.com, a ako probam da mu osvezim pamcenje u settings-u, onda bash kao kod tebe, duplira uglavnom na prvoj koja posle toga pridje nihovom pop-u.
Josh uvek je bugovito, ali hvala Bogu, mislim da su ovim pokazli ko je tata na netu.31. август 2005. у 1:25 pm #33692MladenIsakovic
УчесникJa koristim gmail, i mogu da primam i saljem mailove preko thunderbirda, tj. pop3 i smtp rade. Imas i na gmailovom sajtu uputstvo za podesavanje… Ako se ne snadjes za pozivnicu, sibni mi pm pa cemo srediti…
PozA čekaj, koliko sam shvatio, na Gmail-u imam samo 10 MB na raspolaganju, ili grešim. I ne vidim nigde link gde da otvorim nalog……. Da, i smeta mi što mi automatski isključuje sve attachmente tipa exe, zip, tar.gz i ostale. Meni baš to ponekad treba, može li ta opcija da se isključi kod njih?
31. август 2005. у 1:48 pm #33693Nitro
УчесникLOL 😆
You are currently using 0 MB (0%) of your 2547 MB.
xexe31. август 2005. у 2:40 pm #33694MladenIsakovic
УчесникLOL 😆
You are currently using 0 MB (0%) of your 2547 MB.
xexeBiće da sam nešto pogrešno shvatio. Onda je to u pitanju da ne može veći email od 10 MB da bude, a i ne treba mi veći.
Dobro, još samo da mi objasniš (ako te ne mrzi :)) kako da otvorim nalog, i kako da isključim opciju da mi ne prihvata mail-ove sa prilozima tipa exe, zip tar.gz………..31. август 2005. у 3:23 pm #33695Nitro
УчесникPogledaj pm 😉
31. август 2005. у 10:44 pm #33696MladenIsakovic
УчесникHVALA SVIMA,
od danas sam, evo, i ja ponosni korisnik Gmail-a ❗ 😀
Probao sam, radi i POP i SMTP savršeno, sve isto kao pre na sezamu, možda za nijansu sporije, što je i razumljivo, ali odlično 🙂
Hvala na savetima, i hvala Nitro-u i njegovom drugu za pozivnicu na Gmail.
Pozdrav ❗ -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.