Početak › Forumi › Linukso kao NVO (Udruženje građana) › Projekti Udruženja › Lokalizacija Gnoma, KDE-a › Ko je šta preveo
- This topic has 9 odgovora, 5 glasova, and was last updated 18 years, 11 months ranije by
popac.
-
AutorČlanci
-
28. avgust 2007. u 3:56 pm #9127
popac
UčesnikPošto sam se malkice bacio na lokalizaciju voleo bih da mi se šalju eventualne ispravke i sugestije mojih prevoda. Nije loše da i ostali prevodioci daju svoje lste prevoda.
Ukoliko koristite srpski jezik u sledećim programima voleo bih da mi dostavite vaše sugestije na: gpopac [majmun] gmail [tačkica] com…
Chestnut Dialer u SVN-u do verzije 4.0.0
Brasero[/url] 0.6.X
Avdemux SVN verzije i 2.4_previewX
GShutdown SVN verzija
k9copy[/url] u SVN-u do naredne verzije
EasyTag[/url] u narednoj verziji programa29. avgust 2007. u 9:19 am #60937Žarko Mihajlović
UčesnikJa sam preveo Giksboks (Geexbox, non-Gnome), ostavio sve potrebne fajlove na njihovom forumu (kako traže), ali niko iz tima nije našao za shodno da to ubaci 😮 Negde sam video da traže da se ti fajlovi ubace direkt u SVN (ili kako već?) a ja to ne umem.
Počeo sam da prevodim Ekonomajz (Eqonomize, KDE aplikacija), pokušao da kontaktiram autora putem e-pošte ali čova mi nikada nije odgovorio…
Šta reći :-
Što se svih prevoda tiče (i Gnomovskih, i KDE-ovskih), mislim da je greška napisati “Alati” (recimo, meni “Alati”), jer je valjda množina od “Alat” – “Alatke” a ne “Alati”.
29. avgust 2007. u 11:02 am #60938popeye
Glavni majstorMoja lista:
29. avgust 2007. u 12:33 pm #60939Časlav Ilić
UčesnikJa sam preveo Giksboks (Geexbox, non-Gnome), ostavio sve potrebne fajlove na njihovom forumu (kako traže), ali niko iz tima nije našao za shodno da to ubaci […]
Ja sad pogledah konačni 1.1, i rekao bih da je prevod tamo. Možda su se nešto bili zajebunili za taj rc2…
Počeo sam da prevodim Ekonomajz (Eqonomize, KDE aplikacija), pokušao da kontaktiram autora putem e-pošte ali čova mi nikada nije odgovorio…
Ume sa poštom da pođe kako ne treba, neki zločesti filter u lancu, ili čovek prosto previdi. Možda da probaš na forumu, http://sourceforge.net/forum/forum.php?forum_id=596897, vidim da i tamo pominju prevode.
Što se svih prevoda tiče (i Gnomovskih, i KDE-ovskih), mislim da je greška napisati “Alati” (recimo, meni “Alati”), jer je valjda množina od “Alat” – “Alatke” a ne “Alati”.
Hm, nije li „alatke“ množina od „alatka“? Pitam se, postoji li neka oštra razlika između „alata“ i „alatke“ (sećam se, imali smo „mašine-alatke“ — strugovi, glodalice, bušilice — na koje se montiraju različiti „alati“ — rezni noževi, glodala…)
Nego, jes’ da je podforum Gnoma i da ja radim ponajpre na KDEu, ali ću iskoristiti priliku za besramno samoreklamiranje. Sa dva suprotna kraja softverskog spektra, u jednom uglu GCC (od verzija 4.1.2/4.2.0), a u drugom „Boj za Vesnot“ (u tekućem izdanju 1.2.6 sve prevedeno osim poslednjeg pohoda; brzi primer jedinica http://www.xs4all.nl/~roadie/wesnoth_units/1.2/sr/tree_race.html, i par snimaka http://caslav.gmxhome.de/image/bfw-01-sr.jpg, http://caslav.gmxhome.de/image/bfw-02-sr.jpg).
29. avgust 2007. u 4:41 pm #60940Žarko Mihajlović
UčesnikŠto se alatki tiče, ostavio sam pitanje na Vokabularu, pa ćemo viđeti šta kažu Vokabularijanci.
Ja sad pogledah konačni 1.1, i rekao bih da je prevod tamo. Možda su se nešto bili zajebunili za taj rc2…
‘Ej, odlično, sad je sve kako treba!
Neću dalje da skrećem sa teme Gnoma, samo ću reći “Svaka čas’ Časlave za Vesnot”.
29. avgust 2007. u 4:50 pm #60941popac
UčesnikE sad bar znam ko je preveo vesnot. Baš sam se pitao kako je eto nekom palo na pamet da uzme toliki poduvat na sebe. Svaka čast!
Inače popaje, da li će biti prevoda za Gimp 2.4 ili ne?
Raduje me da su GNU alati sve više i više kvalitetno prevedeni na Srpski.
30. avgust 2007. u 6:01 am #60942urosevic
UčesnikJa odrađujem Inkscape i Claws Mail već par godina, manje ili više uspešno 🙂
30. avgust 2007. u 10:01 am #60943popeye
Glavni majstorInače popaje, da li će biti prevoda za Gimp 2.4 ili ne?
U zadnje vreme sam u gužvi, a narednih dana (tačnije narednih par nedelja) sam baš-baš u gužvi (radim i vikendima), ali biće, naravno. Nisam skoro ni pogledao koliko posla ima, a verujem da ima. 😉
30. avgust 2007. u 1:20 pm #60944popac
UčesnikOK, ja pitam pošto je izašla 2.4_pre2, pa…
Inače još malo pa prevedoh EasyTag.5. septembar 2007. u 7:54 pm #60945popac
UčesnikEvo prevedoh LakeOznake na crpski.
Imate u prilogu ako ste nestrpljivi…mada, znam da niste. -
AutorČlanci
Forum ‘Lokalizacija Gnoma, KDE-a’ je zaključan za nove teme i odgovore.