Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Arch,Manjaro,… › Kernel Patchsets (Arch)
- This topic has 28 одговора, 1 глас, and was last updated 16 years, 11 months раније by Анонимни.
-
АуторЧланци
-
23. мај 2007. у 2:12 pm #8633foxbunnyУчесник
Evo, nakon izleta u Suse i Kubuntu (i neuspelog obilaska Mandriva One 2007 Spring Live CDa; hteo sam i PCLinuxOS, ali je veza sa serverom bila jadna, pa sam morao da odustanem) vratih se svome vernome Arch Linuxu i mogu vam reći da je Vojvoda (Arch 2007.05 Duke) daleeeeeeko bolji no što je bio. A bio je neverovatno dobar.
Za one koji su ga napustili nakon prvih proba još dok je aktuelna verzija pacmana bila 2, sada mogu da probaju novi pacman 3, koji je veoma brz, a robustan je kao i ranije. Veliki broj paketa je sada ušao u zvanični extra repozitorijum pa je instalacija egzotičnog softvera sada još lakša. Samo radi informacije, instalirao sam Beryl 3D Desktop za minut i bez ikakvih problema. Radi savrseno!
Konačno smo doterali Wiki, pa se sve informacije mogu naći mnogo lakše.
Nego, češljao sam malo po tamošnjem forumu, i naišao na ovu zanimljivu raspravu. Mislim da bi bila zanimljiva i korisnicima drugih distroa.
23. мај 2007. у 2:46 pm #54666АнонимниГостVideo sam da je 0.8 mnoooogo bolji od 0.7.2, ali duke nisam probao (skinuo sam ga zapravo, ali se trenutno nema vremena za probati. Trenutno je na testu, ni manje ni vise nego – CRUX, the Arch predecessor :D). Jos kad bismo imali krstenu broadband vezu, pa da Arch zablista punim sjajem, ovako je skroz besmisleno, treba ti ceo dan da osposobis sistem za kakvu-takvu upotrebu… Inace koristim Ubuntu, ali mi je Arch u srcu :D.
Btw, da li si nekad instalirao neku grupu paketa sa Arch CD-a, osim base-a? Meni je na 0.7.2 uvek pravio frku sa hotplug-om i nekim xfree-video glupostima ???
24. мај 2007. у 1:41 am #54667foxbunnyУчесникNikad nisam instalirao pakete sa CD-a direktno u toku instalacije. Međutim, CD možeš da dodaš kao repozitorijum (Current) u /etc/pacman.conf i možeš instalirati pakete sa CD-a odmah nakon što podigneš sistem po prvi put. To sam radio jednom kada nisam imao pristup Internetu. Samo sam privremeno isključio on-line repoe (Current, Extra, Community) i ubacio CD kao repo. Nema nikakve razlike. Paketi su se instalirali bez problema.
24. мај 2007. у 12:21 pm #54668АнонимниГостOk, danas cu bas da probam, pa javljam sta se desilo.
Onaj CRUX je bas needy… Nema cfdisk, nema useradd skriptu, moras sam da dodajes .xinitrc fajl, i sto je najgore, nema rp.pppoe niti jedan text based web-browser. Mislim, nije mi bilo tesko da sredim sve ovo (stavise, bilo mi je zadvoljstvo :D), ali manjak ovih fajlova… FFS!24. мај 2007. у 12:23 pm #54669foxbunnyУчесникA ja batalio Slackware zato što su me boleli prsti. 😀 Super je kada znaš kako sistem radi, ali, brate, meni je Arch najbolji balans između lakoće konfigurisanja i kontrole nad sistemom. O0
24. мај 2007. у 3:25 pm #54670АнонимниГостJust shoot me! Na kompu mi crk’o CD deo DVD rezaca, a na lapu DVD deo combo-a, so, distro hopping, it was nice knowing you :/ (ne pitajte da objasnjavam i sam sam zbunjen). Zaglavio sam sa ovim mutavim CRUX-om koji ne moze ni da modprobe-uje module kako treba 🙁
24. мај 2007. у 5:29 pm #54671foxbunnyУчесникOuch! To je bolno kada distro hopuješ… brate, totalno te razumem. Ja sam skoro menjao svoj drajv, nakon što sam istripovao da Mandrivin DVD ne radi.
24. мај 2007. у 7:25 pm #54672АнонимниГостFala bogu pa sam (upravo) resio Ubuntu problem, tako da sad mogu da radim hop na drugom hardu… Btw, Crux ima “deciju bolest” u smislu da je uname -r jedna verzija, a svi fajlovi u fajlsistemu su druga (npr /lib/modules/ itd…). Steta, bas je do jaja distro, probaj ga ako imas vremena, a znas da se snadjes sa ovim…
Da ne bude skroz off:
Probao sam danas da instaliram Duke, ali je izleteo neki error. Nije hteo da se instalira neki paket e2fs….. Smorio sam se totalno 🙁24. мај 2007. у 9:55 pm #54673foxbunnyУчесникU, to je bas čudno. Meni je instalacija protekla bez ikakvih cimova.
Inače, mislim da sam konačno završio distro hop. Možda ću konačno preći na Suse kada ostarim, ali za sada mi je Arch po meri. Čoveče, već se treći put vraćam na Arch posle provedenih mesec dana na drugim distroima. Definitvno je bolji svaki put kad mu se vratim. Sad već provaljujem da je mnooogo brži od Kubuntua i Susea, čak i pod Beryl 3D. O0
24. мај 2007. у 10:03 pm #54674АнонимниГостNe, ne, ja sam stavio da se svi paketi instaliraju, a ne samo base, pa je ovakav rezultat i bio donekle ocekivan…
Kad bi Arch bio za nijansu vise user-frienfly, bilo bi odlicno. Jednostavno postoje neke stvari koje ocekujem da RADE, a ne da moram da se drndam oko njih (jos kad developeri to upakuju u “the most customizable distro there is” smuci mi se). Ne kazem da je Arch los, naprotiv, NAJBOLJI JE, samo sto meni ne odgovara… Mozda sad na leto kad se bude imalo vise vremena…
Btw, RPM je nesto sto ne mogu da svarim, pa da je jos toliki… Jos kad ima KDE, uuuuh… Jednostavno je sve preinertno!
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.