Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Debian › kernel panic
- This topic has 25 одговора, 7 гласова, and was last updated 20 years, 1 month раније by
LYb.
-
АуторЧланци
-
19. април 2006. у 11:27 am #43092
popac
УчесникVerovatno si bio zeznuo Fajl sisteme (stavio ih kao modul) pa je moralo za initrd-om. Nemoj da uzmeš za merilo da li ti kernel funkcioniše ako ga ne vidi kontrol centar. Da li ti sve ostalo radi kako valja?
A što se postupka instalacije kernela tiče ovo su za mene španska sela, malkice je drugačije na debianu 😳
19. април 2006. у 10:30 pm #43093ak-87
УчесникSta ti napise kad otkucas:
[code]
$uname -r
[/code]
???I ne kontam sto pokreces grub?
Kad uradis dpkg -i kernel-image,on ti automatski instalira novi kernel i podesi grub…
Takodje,mada nisam siguran,mislim da ne moras praviti simbolicki link,da je dovoljno da otpakujes samo source u /usr/src…20. април 2006. у 1:14 am #43094lesa3
Учесникkad napisem $uname -r dobijem sledece
2.6.8-2-386 a na diskovima imam kernel-source-2.6.8
initrd sam uspeo da resim,ali mi nije jos uvek jasno zasto kad odem u kontrol centar pise da kernel nije ucitan,verovatno je neka greska,ne znam kako je kod vas.
Takodje vise ne upisujem na kraju grub jer se sve odvija automatski,a simbolicki link pravim jer nisam ni probao bez njega.20. април 2006. у 7:59 am #43095ak-87
УчесникZnaci,da si dobro iskompajlirao kernel i pokrenuo sistem sa novim kernelom,stoga je sigurno greska u kontrol centru!
Ne moras praviti simbolicki link,mislim da tu metodu koristis samo na sistemima kod kojih kompajliras kernel na klasican nacin.20. април 2006. у 11:39 am #43096lesa3
Учесникali zasto ne moge da pisem po ntfs kad sam ukljucio tu opciju u kernelu?
20. април 2006. у 12:22 pm #43097ak-87
Учесникali zasto ne moge da pisem po ntfs kad sam ukljucio tu opciju u kernelu?
Pa na forumima sam mogao primjetiti da ljudi ne preporucuju pisanje po NTFS particija.Licno nikad nisam pokusao,jer oduvijek koristim fat32!
20. април 2006. у 5:57 pm #43098LYb
УчесникNe znam zasto ne mozes, ali da nije preporucljivo nije. Naime, vazilo je pravilo (mislim da jos vazi) da ne mozes da kreiras novi fajl, a i ako “prepisujes” preko starog, novi mora da bude identicne duzine kao prethodni.
Tako da je cela prica prilicno neupotrebljiva.Sad mi pade na pamet… mozda ne mozes da pises zato sto si mountovao filesystem kao read-only? Sta ima u fstabu, da nema neko “ro” tamo?
20. април 2006. у 6:14 pm #43099crveni1
Учесникdefinitivno je problem u fstabu. trebala bi da ti postoji linija koja bi bila ovakva (ispravno)
/dev/hda1 /mnt/ntfs ntfs rw,users,uid=500 (u nekim distroima je 100, a u nekim opet 1000, pogledaj koji ti je uid korisnika),gid=0 0 0
(ovaj dalje deo treba da otkucaš umesto defaults koji ti se tu verovatno nalati).
Ako ti je mountovan kao root ga unmountuj a kao korisnik ga ponovo mountuj i moći ćeš da uradiš pisanje na ntfs particiji, i bez obzira što piše da je eksperimentalno to veoma dobro radi. Ako se posle svega odlučiš na korak instalacije novijeg kernela od 2.6.8 onda će to još dodatno biti poboljšano (recimo ja koristim u gentoou 2.6.16 i sada su ga načičkali još dodatnim opcijama podrške)…20. април 2006. у 7:30 pm #43100LYb
УчесникNe znam zasto ne mozes, ali da nije preporucljivo nije. Naime, vazilo je pravilo (mislim da jos vazi) da ne mozes da kreiras novi fajl, a i ako “prepisujes” preko starog, novi mora da bude identicne duzine kao prethodni.
Tako da je cela prica prilicno neupotrebljiva.Sad mi pade na pamet… mozda ne mozes da pises zato sto si mountovao filesystem kao read-only? Sta ima u fstabu, da nema neko “ro” tamo?
20. април 2006. у 7:32 pm #43101LYb
УчесникAh, dakle sada radi? Lepo je znati.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.