Početak›Forumi›Linuks distribucije›Arch,Manjaro,…›kdemod4.2 nvidia pitanje
- This topic has 21 odgovor, 6 glasova, and was last updated 14 years, 10 months ranije by
Demon.
-
AutorČlanci
-
30. januara 2009. u 12:23 pm #10726
zchira
Učesnikplaniram da za vikend predjem na kdemod4.2.
Probao sam ga na laptopu, i po meni, zreo je za koriscenje.
Ono sto me brine je to sto na desktop racunaru imam nvidia gf5700 graficku karticu koja koristi drajver iz paketa nvidia-173xx.
Znam da su stariji drajveri pravili problem sa kde4 pa ne znam da li je to reseno sad.
Paket nvidia sadrzi najnovije drajvere (180.xx) ali ti drajveri ne pasuju sa mojom grafickom.30. januara 2009. u 1:05 pm #75399Demon
UčesnikRiješeno je najnovijim nVidija drajverima. 😀
30. januara 2009. u 2:24 pm #75400zchira
UčesnikNa arch repozitorijumima postoji nekoliko nvidia paketa:
nvidia – za najnovije graficke kartice
nvidia-173xx – za malo starije (gde spada i moj gf5700)
nvidia-96xx – za bas stare gforce2, gf4….Da li je problem resen sa svim ovim varijantama drajvera ili samo sa nvidia paketom(za najnovije graficke)?
30. januara 2009. u 3:42 pm #75401Demon
UčesnikE ne bih znao, koliko se sjećam, kad je izašla nova verzija nvidia drajvera koja je popravila s{t|r}anje izašli su i novi nvidia-173 drajveri. Mislim. A kod prijatelja 4.2 sa nvidia drajverima naprosto leti. Mada ga nisam još ni testirao kako treba… 😀
Mislim, pokušaj instalirati, ništa ne košta. 🙂
30. januara 2009. u 4:40 pm #75402zchira
UčesnikOu, jea O0
Instaliracu ga mozda vec veceras…
samo ne bi hteo da zeznem sistem, jer mi je na njemu neke bitne stvari (source za lavirinto3d, cvs server …)…
Mada, sam skoro skidao stari kdemod3 i instalirao novi kdemod3 (sa legacy repo-a), i pored nekih problema u toj tranziciji, svi serveri su ostali da rade bez greshke 🙂30. januara 2009. u 4:55 pm #75403na12
Učesnik96xx zeza kao i pre,na njemu nisu nista radili a i nece najverovatnije,za 173xx ne znam nisam isprobao
30. januara 2009. u 7:37 pm #75404zchira
Učesnikinstalirao sam!
Za sad sve radi OK.
Par puta se plazna zaglupela, crahirala, i sama se opet strtovala.. sve to je trajalo par sekundi… tako da nije strasno…
Primetio sam (a to mi se i na laptopu desava) da se pri izlogovanju ili restartu X-a, graficko okruzenje ubije…
tako da pomaze samo
/etc/rc.d/kde restartOsim toga je sve OK… sad instaliram amarok2…
Inace, nisam skinuo kdemod3 tako da bi trebalo da mogu i dalje da ga koristim…E, da…… problem, tj. verovatno nije problem, ali ne znam kako da ga resim…
Imam povezan tv na izlaz graficke, i to je radilo lepo na kde3 a sad mi se slika (klonirana) na tv-u vidi samo dok se podize linux, cim predje u graficki mod, tv je crn…30. januara 2009. u 10:59 pm #75405Demon
UčesnikE nemam pojma, kod mene (ustvari, na ovom računaru koji sad koristim, od moga druga) radi sve normalno…
31. januara 2009. u 10:32 am #75406zchira
Učesnikpodesio sam i tv izlaz uz pomoc nvidia-settings programceta.
Izgleda da je to uticalo da mi se iskljuce kompozitni efekti (cube i sl)… ali 3d akceleracija i dalje radi (probao sam neke igrice)…tako da je sad manje/vise sve ok posto mi ti efekti i nisu bas potrebni…Na kraju utisak o novom kde-u.
Lep je.
Mislim da ga neopravdano pljuju po raznim stranim linux portalima.
Ima tu i tamo bubica koje nisu fatalne i koje ce verovtno biti sredjene.
Mislim da ima dosta prostora za optimizaciju i ubrzavanje.E, da, jel zna neko kako da podesim da se ikonice na desktopu aktiviraju dvoklikom (trenutno se pokrecu jednim klikom)
31. januara 2009. u 4:12 pm #75407Moneo
UčesnikIsprobah i ja novi KDEmod 4.2 Chakra kako ga sada zovu
Iako je pomak evidentan vidi se da mu treba jos dorade tako da sam se ja posle jednog dana koriscenja vratio na stari dobri KDEmod 3
Nije mi se svideo nikako novi AmaroK plus nekako kao da baguje pa kada kliknem na pesmu na playlisti on preskace pesme i pravi kao neku pauzu,takodje broj opcija za podesavanje u odnosu na staru verziju deluje prilicno siromasno a nema ni equlizera
Takodje,shortcutovi za 4-orku su nedoradjeni pa kada recimo stisnem printscr on mi ne otvara Ksnapshot kao u KDE 3 a i opcije za iste u Controle Centre mi deluju konfuzno
Taj isti Control Centre deluje opet dosta siromasnije nego onaj u KDE 3 i neke stvari fale-recimo za podesavanja login screena i slicnih operacija koje treba obaviti kao root nema dugmeta “run as administrator” i sl,pa opet na show desktop widgetu nije moguce pakovati aplikacije u arhive,kada pokusam da pokrenem vise instanci Kconsole i CCentre-a plasma izbacuje gresku da ne moze da ih otvori iako ih otvara bez problema itd
Smeta i to sto kada ubacim neki dvd recimo ili cd i on ga otvori u Dolphinu ne radi eject na dugme na uredjaju vec to mora da se odradi iz onog media apleta-mislim glupost ::)
Imam utisak da je KDE ekipa vise mislila na eycandy nego na sitnice koje zivot znace i ja se nadam da ce se sve to popraviti u sledecim izdanjima
Samo okruzenje radi odlicno i ja bi rekao brze nego KDE 3,Dolphin je super,novi Gwen takodje,novi Ksysguard isto,Ocular je odlican kao i ostatak novih aplikacija,dodati su novi cool widgeti i mogucnosti ali eto ja nigde nisam uspeo da pronadjem opcije za providnost toolbara a i podesavanja za isti su opet kudikamo siromasnija nego u KDE 3
Sa druge strane kompozitni efekti su sjajni i rade odlicno
Sve u svemu da se preziveti i preci na novi KDE ali ja ipak za sada ostajem na 3-ici-Krusader nije izbacen final,Kaffeine i k3b isto,AmaroK2 je u najmanju ruku nedoradjen iako je final tako da dok se to ne sredi ja ostajem na KDE 3 i cekam 4.3.1 koji ce tamo negde na jesen 😉
Dosta se uradilo za godinu dana od izlaska KDE 4.0 ali koliko vidim jos uvek ima dosta i da se uradi 🙂 -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.