Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › kde 3.4
- This topic has 50 одговора, 11 гласова, and was last updated 21 years, 4 months раније by
Nitro.
-
АуторЧланци
-
17. април 2005. у 10:43 pm #26234
sanel_nbg22
УчесникHvala sveti covece 🙂
p.s. jel ovo ‘prefix = ‘ neophodno posto ako sam dobro razumeo ono mi kaze gde cu da instaliram paket?
18. април 2005. у 12:17 am #26235LYb
УчесникMoze i tako, a mozes i ‘checkinstall’
Naime, umesto standardnog./confugure
make
make installradis ./configure
make
checkinstallem je zgodno sto ce instalaciju da odradi kao instalaciju paketa, tako da mozes iz pkgtool ili slackins-a ili sta vec koristis da uninstaliras ceo program, em ti jos napravi i paket koji mozes da ostavis za kasnije ako ti zatreba da ponovis instalaciju.
Pravi *.tgz, *.rpm ili *.deb pakete.
18. април 2005. у 9:07 am #26236mtm76
УчесникHvala sveti covece 🙂
p.s. jel ovo ‘prefix = ‘ neophodno posto ako sam dobro razumeo ono mi kaze gde cu da instaliram paket?
Normalno da treba, inače će ti instalirat program, a to nije cilj ako želiš da napraviš paket… kad napraviš paket, lagano izbriši direktorijum u koga si instalirao…
18. април 2005. у 9:12 am #26237sanel_nbg22
УчесникPravi *.tgz, *.rpm ili *.deb pakete.
A kako definises koji paket ces da pravis ?
18. април 2005. у 10:20 am #26238DVSoftware
Учесник[quote=”LYb”]
Pravi *.tgz, *.rpm ili *.deb pakete.A kako definises koji paket ces da pravis ?[/quote]
da si isprobao checkinstall znao bi.. na kraju te pita sve shto treba
19. април 2005. у 10:47 pm #26239sanel_nbg22
УчесникE ovako. Probao sam da kompajliram kde i donekle sam uspeo a zasto…..
pa kad sam imao instaliran kde 3.3 mogao sam fino da kompajliram 3.4 medjutim kad sam digao cist slack bez kde-a uopste (naravno x sam instalirao) nisam mogao da kompajliram jer mi je stalno prijavljivao neke errore tipa neki fajlovi nedostaju a pri tom to nije qt jer sam njega instalirao. Dodavao sam i export KDEDIR=/usr/opt/kde ili sta vec pise u helpu ali nije pomagalo. Posle sam odustao i skinuo *.tgz i sad radi 🙂 i to dosta brze cinimi se nego 3.3mada u trenutcima slobodnog vremena voleo bih da iskompajliram sam sve ako neko zna resenje.
Jel neko zna kako da u konq. uklonim onaj navigation panel sa leve strane (mnogo me nervira) i pri tom mislim za stalno da ga uklonim. thx
20. април 2005. у 3:36 pm #26240Nitro
УчесникEvo kako sam je uspeo: Kliknes desnim na svaku ikonu u tom baru (npr. srce, zvucnik) i ides remove i tako za svaku.
20. април 2005. у 5:02 pm #26241daniel1988
УчесникJedno pitanje u vezi kompajliranja: koliko je meni poznato vishe distroa moze da iskoristi *.rpm fajlove. E sad, ako se asdf.rpm kompajlira na slack-u, moze li taj isti fajl da se iskoristi na suse-u ili mora posebno da se kompajlira na svakom distrou?
20. април 2005. у 7:00 pm #26242DVSoftware
Учесникukoliko postoje iste biblioteke koje su potrebne za program, i da program ne zavisi od kernela, onda mozhe
na primer, ja sam chesto instalirao rpm od redhat na mandrake20. април 2005. у 7:46 pm #26243daniel1988
УчесникDa ne filozofiram previshe: ako instalacija prodje uspeshno (tj. ako ne prijavi error) znachi da moze da radi ili postoji mogucnost da kasnije odbije poslushnost?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.