Instalirao sam suse linux server 10.1 na jednom zasebnom hard disku i on je radio OK. Posle nekog vremena promenio sam osnovnu plocu i procesor i sada suse linux nece da se podigne, podize se do jednog trenutka i onda stane, javlja da ne moze da nadje podatke sa hdd1. Kao da nije mountovao hard disk. Da li je moguce da se instalacija oporavi i kako?
Sa koje ploče i CPU-a, na koju ploču i CPU?
Ako je prelaz bio sa AMD-a na Intela (ili obrnuto) moglo bi biti problema vezanih za pojedine kontrolere koje proizvođači ploča za intel stavljaju na ploču…
Samo da napomenem da sam svojevremeno na Slackware-u 11 lepo podigao sistem posle zamene hardvera
Dakle zamenio sam VIA+AMD sa Celeron+Intel cipset kombinacijom
Sve je proslo glat-cak su radili i fglrx drajveri,kernel je bio obicni 2.6 default ^-^
ukoliko je problem do Marvellovog kontrolera na ploči (proveri koji je i proveri da li je podržan sa tvojom verzijom kernela) i ukoliko u tvom kernelu nema drajvera za njega, jedina je varijanta noviji kernel…
Ako nisi dirao predefinisani kernel, trebalo bi da radi, samo “reci” svom linuxu da ucita module koje trebaju za novu plocu i procesor. Mozes to ubaciti u /etc/modprobe.preloadm, pa poslije uspjesnog podizanja sistema da “odradis” mkinitrd…