Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Kako ovo objasnjavate?
- This topic has 25 одговора, 13 гласова, and was last updated 18 years, 3 months раније by unknown.
-
АуторЧланци
-
4. јун 2006. у 7:27 am #44814DriverУчесник
za probanje rezaca kupis dvd-rw disk
4. јун 2006. у 10:30 am #44815MarelУчесникA šta ako sa njima ne puca?
4. јун 2006. у 4:00 pm #44816urosevicУчесникPrvo pitanje za pokretača teme, da li ti se problem javalja sa svim DVD medijima ili samo sa DVD+R? Ja imam identičan problem sa DVD+R medijima, ali DVD-R i DVD+/-RW rade besprekorno. Takođe, proveri DMA (#hdparm -d /dev/hdd, ili gde je već DVD) i ako je na nuli (isključen) uključi ga (parametar -d1 umesto samo -d).
E sad, pitanje za ljude koji koriste dvd+rw-tools 6.1, da li vam radi rezanje gotovog DVD ISO-a sa njim? Ja sam morao da se vratim na 5.21.4.10.8 😀 jer mi ni sa novom verzijom ne rade ni k3b ni konzolno rezanje sintaksom (growisofs)?
4. јун 2006. у 4:42 pm #44817LYbУчесникUh, nisam pokusao da rezem unapred pripremljen iso, ali K3B radi i on the fly i kad napravi image, sto je ista stvar kao da rezes gotov image, tako da… da… radi 🙂
Verzija 6.1-r1, a to r1 u gentoo svetu znaci… cek sad cu da vidim… ispravljen ovaj bug:
———————————-
when trying to burn a DVD with growisfs:
growisofs -use-the-force-luke=bufsize:16m -speed=8 -dvd-compat -Z
dev/hda=/somefile.img
Executing ‘builtin_dd if=/somefile.img of=/dev/hda obs=32k seek=0’
🙁 Failed to change write speed: 5540->11080but if i remove the -speed=8 option (leve it out)
then it burn, the disk at maximum speed..!?
———————————-e sad, ne znam da li se to tebe tice… 🙂
5. јун 2006. у 12:50 pm #44818miodragzУчесникJa imam NEC4550A ako ti nesto znaci i odlicno radi sa NeroLinux-om
6. јун 2006. у 5:27 am #44819unknownУчесникPrvo pitanje za pokretača teme, da li ti se problem javalja sa svim DVD medijima ili samo sa DVD+R? Ja imam identičan problem sa DVD+R medijima, ali DVD-R i DVD+/-RW rade besprekorno. Takođe, proveri DMA (#hdparm -d /dev/hdd, ili gde je već DVD) i ako je na nuli (isključen) uključi ga (parametar -d1 umesto samo -d).
Probao i sa + i sa -, isto. DMA, to odmah uradim cim instaliram linux.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.