Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Kako ovo objasnjavate?
- This topic has 25 одговора, 13 гласова, and was last updated 18 years, 4 months раније by unknown.
-
АуторЧланци
-
1. јун 2006. у 12:59 pm #7438unknownУчесник
I racunar – Suse 9.x – pioneer 108 – kada je racunar ukljucen duze vreme od oko 24 casa (mozda i manje) pa nadalje nece da snima DVD ili pukne DVD usred snimanja (k3b).
II racunar – suse 10.0, slackware 10.2 – pioneer 108, 110D – isti simptomi i sa jednim i drugim snimacem (k3b).
U windowsu bez problema sve i uvek reze, a u linuxu samo kad su racunari ukljuceni nekoliko sati.
1. јун 2006. у 2:03 pm #44795Mr_PingvinУчесникZavisi koja je verzija K3B??
1. јун 2006. у 2:07 pm #44796DriverУчесникprekompajliraj ti lepo kernel i instaliraj k3b iz source-a
(tar.gz) configure,make,make installi nebi trebalo da ti pravi probleme
1. јун 2006. у 3:17 pm #44797MoneoУчесникTo objasnjavamo tome sto dvd+rw tools(pa i najnovija verzija 6.1) u najmanju ruku lose saradjuje sa Pioneer rezacima-za razliku od NEC rezaca,ali neko generalno pravilo ne postoji cak ni za njih-ili radi ili ne radi…
Nije uopste problem u K3b-u koji sluzi samo kao frontend za dvd+rw tools i cdrtools,tako da kompajliranjem iz source-a neces nista postici…
Ovo ti sve pricam iz licnog iskustva-ja imam Pioneer 110D(Slackware 10.2),i pazi sad-imam kombinaciju dvd+rw verzije 6.1(slack tgz paket) i najnoviji k3b 0.12.15(kompajlirao iz source-a)a problemi su jos uvek tu-ne ispisuje se stanje bafera,disk krene normalno da reze da bi na kraju odbio da ga finalizira i izbaci gresku,nekad nareze disk OK,ali odbije da ga eject-uje i jos puno toga(mislim na DVD narezivanje naravno)
Probao sam sve,sem da flash-ujem firmware,ali mi se to nesto ne radi s obzirom da rezac cita diskove perfektno i u Linux-u i u Win-u,a takodje sve radi bez ikakvih problema u Nero-u za Win i u Nero Linux-u….
Moj ti je savet,da ako hoces DVD-ove da rezes iz linuxa,batalis K3b i probas Nero Linux-e sad ce mozda mnogi da dignu prasinu,ali pazi kada u njemu sve funkcionise prosto savrseno(sto je i sasvim logicno za komercijalni program koji ima svoj sopstveni API za rezanje i koji se ne oslanja na rad drugih programa)
Dakle imas dva varijante:-Probaj Nero linux
-Flash-uj firmware(iako mozda ni to nece nista promeniti)Cisto da neko ne bi pogresno shvatio da ja pljujem K3b-samo da kazem da rezanje obicnih CD-ova preko njega radi savrseno,ali sto se DVD-a tice nikako se ne moze pohvaliti tom osobinom-rezultati su totalno musicavi u zavisnosti od rezaca i masine….
Nadam se da je ovo bilo od pomoci…
PoZ!1. јун 2006. у 3:43 pm #44798АнонимниГостja sam imao slicnih problema sa MSI Cd rezacem. posle flashovanja je proradio besprekorno, i do dan danas radi kako valja. Probaj…
1. јун 2006. у 3:54 pm #44799DriverУчесникili instaliraj gnome baker ova nova verzija nije losa
a nero linux je zivo sranje za sve.1. јун 2006. у 4:34 pm #44800MoneoУчесникili instaliraj gnome baker ova nova verzija nije losa
a nero linux je zivo sranje za sve.A ja bi rekao da je situacija upravo obrnuta…
Uostalom u jednom si u pravu-K3b lepse izgleda nego Nero a to bi mu bila i jedina prednost-po pouzdanosti rezanja ne moze ni da se meri,narocito kada je u pitanju DVD….
Nadam se da se ne rukovodis logikom vecine nadobudnih linux korisnika da sve komercijalno mora da bude nesto zlo i lose 👿
Kada kvalitet postoji on se mora priznati,bio program open-source ili komercijlani
A Nero Linux je veoma kvalitetan program….1. јун 2006. у 9:36 pm #44801popeyeГлавни мајсторNero Linux je veoma kvalitetan program….
Nema šta, skidam kapu. Pojavili su se na formiranom tržištu i odmah demonstrirali kako se to radi. Samo interfejs je ružan k`o lopov. 😛
1. јун 2006. у 11:20 pm #44802LimitManУчесникNema šta, skidam kapu. Pojavili su se na formiranom tržištu i odmah demonstrirali kako se to radi. Samo interfejs je ružan k`o lopov. 😛
Uffff … Grozan je … Jedva cekam neku novu verziju samo zbog interface-a ;- Valjda ce da promene nesto
2. јун 2006. у 5:23 am #44803unknownУчесник@Seleuk
Da znas da sam i ja to pomislio ali me bunilo to sto kad je racunar ukljucen vise od 24 casa nema sanse da snimi DVD, a cim ga upalim bez problema.
Isto tako i kad sam imao stari racunar, ako cim upalim racunar podignem linux zvucna kartica mi radi (integrisana). Ako prvo odem u windows ili ako posle duzeg rada u linuxu restartujem ponovo u linux, ne radi.
Probacu nero kad stignem kuci pa cemo videti.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.