Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Kako namestiti automatsko konektovanje na net?
- This topic has 24 одговора, 7 гласова, and was last updated 19 years раније by
dukenukem_4d.
-
АуторЧланци
-
24. август 2007. у 12:28 pm #60609
nowave
УчесникPa mozda postoje neki GUI alati u PCLOS-u, ne znam posto ga ne koristim. Iz konzole je to malo teze, naravno moguce je, sad “problem” je sto ti hoces delay od 20-30 sec. Znaci trebas napraviti neki skript sa tajmerom, pa kad tajmer istekne, da ti pokrene pppoe-start. Sve to mozes da stavis recemo u .bashrc u tvom /home diru.
24. август 2007. у 12:30 pm #60610nowave
УчесникAko te bas interesuje, mogu ti na brzaka sklapati neki jednostavan timer u bashu.
24. август 2007. у 12:32 pm #60611sdfasfasffsdqqfdq
Учесникjel ti mozes natenane da mi kazes sta da uradim sad sam totalno zbunjen ???
24. август 2007. у 12:43 pm #60612nowave
УчесникPrvo napises jedan bash skript koji ce da seka tih tvojih 20-30 sec. Potom kad to vreme istekne, izvrsi tvoju komandu pppoe-start. E da bi to radilo samo za tebe, a ne i za ostale user-e, stvais da ti se taj fajl izvrsava iz .bashrc fajla.
recemo wait.sh neka izgleda ovako:
[code]
sleep 25
pppoe-start
[/code]preomeni mu mod, tako da mozes da ga izvrsis
chmod u+=rwx wait.sh
stavi sledeci red u /home/tvoj_user/.bashrc
bash /path_to_wait.sh/wait.sh
i recemo da bi to trebalo da radi.
Nesto mi ne radi ovo umetanje koda kako treba.24. август 2007. у 1:07 pm #60613sdfasfasffsdqqfdq
Учесникovo nema sanse da radi sve je zakovalo moroa sam iz komandne linije da brisem onaj red sto si mi reko da upisem i koristio sam nano neki cudni editor
24. август 2007. у 1:09 pm #60614nowave
УчесникSta nema sanse da radi? Sta je zakovalo? Nano nije cudan, trebas da vidis vi.
24. август 2007. у 1:11 pm #60615Sioux
УчесникPodesi mrežu u mcc ili kako se već zove kod pclos-a(control center) jer je on na mandrivi i ma iste alate za grafičko podešavanje.Dakle konfigurišeš internet i štikliraš opciju za podizanje pri podizanju sistema.
24. август 2007. у 1:12 pm #60616sdfasfasffsdqqfdq
УчесникSta nema sanse da radi? Sta je zakovalo? Nano nije cudan, trebas da vidis vi.
Neznam sta je bilo ali nije htelo da podigne KDE dodje do login prozora i ja probam da se logujem i ono nece i ja posle resetujem X i iz konzole preko Nano editujem .bashrc fajl i posle resetujem komp i sad sve radi kako treba!
24. август 2007. у 1:15 pm #60617sdfasfasffsdqqfdq
УчесникPodesi mrežu u mcc ili kako se već zove kod pclos-a(control center) jer je on na mandrivi i ma iste alate za grafičko podešavanje.Dakle konfigurišeš internet i štikliraš opciju za podizanje pri podizanju sistema.
Nece ni ovo sve sam probao! jel moze da se namesti da kad pokrecem pppoe-start a da to nebude kao root u konozli nego kao korisnik obican?
24. август 2007. у 1:22 pm #60618nowave
УчесникProbaj da stavis onaj wait.sh u /home/tvoj_user/.bash_profile. Ne znam zasto ti nije hteo podici KDE, trebalo bi da moze, ali nisam koristio PCLOS, pa ko zna sta je u pitanju…
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.