Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Kako namestiti automatsko konektovanje na net?
- This topic has 24 odgovora, 7 glasova, and was last updated 19 years ranije by
dukenukem_4d.
-
AutorČlanci
-
24. avgust 2007. u 11:34 am #9089
sdfasfasffsdqqfdq
UčesnikOvako, Imam TP-Link 8810 ADSL2+ i konektujem se preko komande pppoe-start. e sad mene zanima da li bi ta komanda moga da se izvrsava kad se ja ulogujem posle nekog vremena (recimo 20sekundi)? Da ne bi morao stalno da kucam u konzoli! 🙂
24. avgust 2007. u 11:52 am #60600nowave
UčesnikNaravno da moze… Stavi tu komandu u jedan bash skript, pa potom taj bash skript kopiraj u /etc/init.d, i onda kreiraj link ka tom fajlu u rc diru run level-a u kojem hoces da ti se taj skipt startuje. Ime linka mora kao prvo slovo da sadrzi S da bi se uopste pokrenuo, zatim broj koji govori kada ce se taj skript izvrsiti, i ime koje god hoces.
Znaci ako je ime skripta npr. pppoe-start.sh, i nalazi se u /etc/init.d/
onda uradi ln -s /etc/init.d/pppoe-start.sh /etc/rc.tvoj_run_level.d/S110ppoe-start
i to je to.
Sigurno moze na jos 1000 nacina.24. avgust 2007. u 11:54 am #60601sdfasfasffsdqqfdq
Učesnikkako da stavim u bash skript?
24. avgust 2007. u 11:55 am #60602nowave
UčesnikU bilo kom editoru otkucaj sledece:
#! /bin/bash
pppoe-startzatim snimi fajl recimo pod imenom pppoe-start.sh
24. avgust 2007. u 11:58 am #60603nowave
UčesnikE, jedna napomena, onaj broj u imenu linka u stvari govori koji ce po redu da se izvrsi taj skript pri podizanju sistema, tako da ti je u principu bitno da ide posle inicijalizacije modema, i ostalih mreznih servisa.
24. avgust 2007. u 12:06 pm #60604sdfasfasffsdqqfdq
UčesnikU bilo kom editoru otkucaj sledece:
#! /bin/bash
pppoe-startzatim snimi fajl recimo pod imenom pppoe-start.sh
Ukucao sam ovo i sacuvao, ali za pppoe-start moras da budes root kako da promenim prava pristupa da mogu i korisnici osim roota da pristupaju ja sam u /usr/sbin/ kucao chmod 777 pppoe-start, jel sad mogu korisnici da gledaju?
24. avgust 2007. u 12:10 pm #60605nowave
UčesnikZnas kako ovaj skript se pokrece pre bilo kakvog logina, ne secam se sada bas tacno, ali mogao bi da das prava svim user-ima da izvrsavaju taj skript. Tek sad vidim da ti hoces da se to pokrene posto se ti logujes. Ne znam da li ti ovo odgovara.
24. avgust 2007. u 12:16 pm #60606sdfasfasffsdqqfdq
UčesnikZnas kako ovaj skript se pokrece pre bilo kakvog logina, ne secam se sada bas tacno, ali mogao bi da das prava svim user-ima da izvrsavaju taj skript. Tek sad vidim da ti hoces da se to pokrene posto se ti logujes. Ne znam da li ti ovo odgovara.
Ja hocu da se pokrece samo kad se ja logujem na PCLOS ali da prodje jedno 20-30 sekudi pa da se onda startuje pppoe-start…ako to moze
24. avgust 2007. u 12:18 pm #60607nowave
UčesnikMa moze sigurno, samo ne bih bas znao kako to da uradis na PCLOS.
24. avgust 2007. u 12:22 pm #60608sdfasfasffsdqqfdq
UčesnikMa moze sigurno, samo ne bih bas znao kako to da uradis na PCLOS.
pa valjda je isto na svakom distrou ::)
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.