Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Kako MSAccess bazu pokrenuti u linux-u ???
- This topic has 16 одговора, 10 гласова, and was last updated 19 years, 7 months раније by memphis.
-
АуторЧланци
-
30. април 2005. у 10:46 am #5270vmilosУчесник
Imam program koji je radjen u MS Accessu, pa me interesuje kako i pomocu cega, ako je to uopste moguce, mogu da pokrenem taj program u Linux-u ( Mandrake 10.2 ) ???
Unapred zahvalan,
Milosh The Great 8)30. април 2005. у 10:54 am #27794mtm76УчесникInstaliraj Crossover Ofifice (vidi na http://www.isohunt.com ), pa onda instaliraj MS Office 2000 ili XP, i “pokreni” ga iz Access-a…
2. мај 2005. у 11:26 am #27795vmilosУчесникDobro to sam uradio i sljaka, samo sada se postavlja jedno drugo pitanje… Cemu LINUX ako se moraju instalirati GEJTSOVI programi ???
Zar ljudi koji prave LINUX nisu u stanju da naprave neki konvertor ili program koji ce da gura ACCESS baze ???Pozdrav
Milosh The Great 8)2. мај 2005. у 11:27 am #27796vmilosУчесникEh da ima li negde CRACK za CrossOver Office ???
2. мај 2005. у 1:41 pm #27797skynetУчесникPa i ne moras da instaliras GEJTSOVE programe 😀
U IPS-u sam kupio program select: Database, koji je kompatibilan sa Accessom, DBase-om i Fox Pro. Program provereno radi sa MS Access 97 fajlovima. Sa fajlovima napravljenim sa Accessom 2000 i XP ga nisam probao. Doduse, program je za Windows, tako da ova poruka mozda i nije za ovaj forum, ali kad smo se vec dotakli teme o Windows programima nije lose da pomenem i select: Database, mozda ce ova informacija nekome da bude od koristi, a i program, nije preterano skup, kosta oko 860 dionara.2. мај 2005. у 7:39 pm #27798mtm76УчесникHmmm… problem je što ti misliš da je format za snimanje koji koristi Acces bogom dan i da ga koristi svaka aplikacija na ovoj kugli zemaljskoj. E pa nije… i ne samo što nije nego je i vlasništvo Microsofta, što znači da ga niko ne smje koristiti a da ne plati naknadu…. uvjek postoji reverzni inžinjering, al’ čisto sumnjam da će neko gubiti vrijem na tako jadnu aplikaciju kao šti je Access…
a ti lijepo koristi MySQL i nema problema… ili ako hoćeš baš nešto komercijalno uzmi Oracle (a prije toga prodaj kuću, stan ili šta već imaš 🙂 )
A za taj crack… sram da te bude 🙂 … šta su ti navike sa Windows-a… na Linux-e se koristi samo slobodan softver… a koliko ja znam verzija sa http://www.isohunt.com (installer, a ne rpm,deb ili tgz) je “oslobođena”… malo bolje potraži…2. мај 2005. у 8:16 pm #27799SiouxУчесникEh da ima li negde CRACK za CrossOver Office ???
Izašao CrossOver Office na cd-u koji dolazi uz časopis Mikro u verziji PRO ,prethodni broj .Slobodan …
crack ti treba samo kad koristiš neki drugi program instaliran preko emulatora 😉2. мај 2005. у 9:16 pm #27800MiklaУчесникDa li si siguran da ti treba linux ako ces da koristis M$ Access. Mislim nista mi nije jasno?!?
To je kao da pitas zasto traktorske gume nece da stanu na ficu3. мај 2005. у 10:07 am #27801mtm76УчесникEto ako hoćeš nešto što je džaba (pošto ti je to izgleda jedino bitno), a može da radi sa Access-om pogledaj na
http://www.knoda.org/3. мај 2005. у 11:40 am #27802AleksandardУчесникNisam trenutno kuci da bih pogledao naziv ali imas na net-u pogledaj preko google-a linux program koji konvertuje bilo koju bazu u neku drugu, tako recimo i tvoju MSAccess mozes da prebacis u recimo MySQL, prvenstveno sam ga instalirao kod sebe bas iz ovog navedenog razloga.
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.