Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › k3b neće da kopira dvd
- This topic has 29 odgovora, 7 glasova, and was last updated 19 years, 5 months ranije by
foxbunny.
-
AutorČlanci
-
22. mart 2007. u 10:57 am #53407
crveni1
UčesnikAha… Primetio sam. Inače jako mi se sviđa i opcija da sa wgetom svlači pakete… Baš je cool. O0 . Bitno mi je da je makar nero proradio tako da ne moram sada iz konzole da režem (ipak to je nešto što nisam radio brat-bratu 4-5 godina).
22. mart 2007. u 9:50 pm #53408foxbunny
UčesnikE, ako si jos uvek raspolozen da probas da osposobis k3b, imam jos jedan savet koji sam dobio sa mailing liste:
ls -l /usr/bin/ | grep cdrecord
Vidi da li ima suid medju dozovlama (nesto tipa -rwsr-xr-x) ili tako nesto. Ne bi trebalo da ima ono “s”. Ako ima, probaj:
chmod -s /usr/bin/cdrecord
Cekam jos odgovora na mailing listi, pa cemo da vidimo sta ce da kazu.
23. mart 2007. u 4:33 am #53409crveni1
Učesnikrezulteta koji sam dobio:
23. mart 2007. u 5:29 am #53410crveni1
Učesnikprebacio sam upravljačke programe u grupu user čisto da vidim da li ću time nešto dobiti… (testiranje nažalost tek kada se vratim sa posla)
23. mart 2007. u 10:38 am #53411foxbunny
Učesnikprebacio sam upravljačke programe u grupu user čisto da vidim da li ću time nešto dobiti… (testiranje nažalost tek kada se vratim sa posla)
Dozvole cdrecorda izlgedaju ok. Tako da to nije to.
Nego, mislim da prebacivanjem drajvera u grupu user (sta god da si uradio, nije mi bas jasno), nece pomoci ako nisi mogao da rezes DVD ni kao root. Ako nesto moze kao root a ne moze kao user, onda je u pitanju problem sa dozvolama (grupe, dozvole pojedinacnih fajlova, itd). Ali ako nesto ne moze ni kao root, onda ti nesto nije konfigurisano kako treba ili imas drugi problem, u svakom slucaju nevezan za dozvole.
23. mart 2007. u 12:09 pm #53412crveni1
Učesnikznam od predhodnih verzija da programi najbolje rade ako se prebace u grupu korisnika koji će da režu. znam da to neće pokrenuti rezanje, ali zašto k3b ne radi nije mi jasno. naročito zato što nero savršeno šljaka.
23. mart 2007. u 3:39 pm #53413foxbunny
Učesnikznam od predhodnih verzija da programi najbolje rade ako se prebace u grupu korisnika koji će da režu. znam da to neće pokrenuti rezanje, ali zašto k3b ne radi nije mi jasno. naročito zato što nero savršeno šljaka.
Ne znam zašto bi tako bilo (nije logično), pošto je u suštini root privilegija za cdrtools (cdrecord) tu da bi omogućila real-time rad pri rezanju… Ali ono, ako si provalio da je bolje da budu u user grupi, možda su se programeri zajebali nešto… :-
EDIT: Tvoj problem je izgleda veoma specifičan, pošto nemam nijedan odgovor sa mailing liste. Možda bi trebalo da probaš IRC kanal #archlinux. Ja nemam tu mogućnost na poslu, a ovih dana ću biti veoma zauzet kod kuće.
23. mart 2007. u 3:48 pm #53414crveni1
Učesniktnx… probaću…
25. mart 2007. u 4:49 am #53415crveni1
Učesnik😀 ovo je smešno. sada sam i ja napokon stigao da testiram k3b, rade mi sve druge opcije (i rezanje cd-a, dvd-a, copy cd-a, burn iz image-a..), samo ne copy dvd. mora da je nšto u samim stavkama.
25. mart 2007. u 11:20 am #53416foxbunny
Učesnik😀 ovo je smešno. sada sam i ja napokon stigao da testiram k3b, rade mi sve druge opcije (i rezanje cd-a, dvd-a, copy cd-a, burn iz image-a..), samo ne copy dvd. mora da je nšto u samim stavkama.
lol 😀
Onda može vrlo lako da se desi da je i meni isto, pošto nisam skoro kopirao DVD.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.